Ce trebuie sa stie cumparatorii?

New Concept Living - Agentia ta imobiliara, in Sibiu
23.10.2016


Vreţi să cumpăraţi un imobil? Iată câteva întrebări pe care este bine să vi le puneţi când vrei să cumpăraţi un imobil:

1. Deţineţi toţi banii sau veţi apela la un credit?
Dacă deţineţi toţi banii necesari tranzacţiei, demersurile sunt mult mai uṣoare ṣi fără prea multă bătaie de cap. Deseori, cu precădere când vine vorba de achiziţia de construcţii noi (aflate în execuţie), preţurile cerute de vânzători sunt cu mult mai mici, ajungându-se chiar ṣi la discounturi de până la 15%. Dezvoltatorii imobiliari fac reduceri substanţiale celor care decid să plătească în avans întregul apartament, chiar dacă acesta nu este, la momentul efectuării plăţii, finalizat. Unii dintre dumneavoastră veţi risca, unii nu.

Dacă nu deţineţi toţi banii pentru achiziţionarea unui apartament, trebuie să ṣtiţi că accesarea unui credit ipotecar, de cele mai multe ori, se poate face numai dacă orice alt credit este achitat in întregime ṣi la termen ṣi dacă nu aveţi istoric negativ în Biroul de credit. Băncile transmit Biroului de Credit trei tipuri de date: date negative (informaţii despre clienţii rău platnici), date pozitive (informaţii despre clienţii bun platnici) şi scoringul (o notă finală prin care Biroul de Credit evaluează riscul de credit al unui client).
Este important ca, înainte de a vă căuta un imobil, să cercetaţi ofertele băncilor, să analizaţi cu atenţie toate detaliile, astfel încât, atunci când sunteţi hotărât să cumpăraţi, să fiţi într-un stadiu înaintat al dosarului bancar. Avansul pentru un credit imobiliar standard poate fi de doar 15%, chiar si 5% in cazul accesarii unui credit Prima Casă. Dacă dispuneţi de un avans mai consistent, este mai avantajos, căci, în această situaţie, atât valoarea ipotecii cât ṣi cea a ratelor scade.
Agenţia New Concept Living vă pune la dispoziţie un expert bancar care se va ocupa în totalitate de dosarul dumneavoastră. Consilierul nostru financiar vă va fi alaturi în toate problemele legate de accesarea unui credit ṣi vă va ajuta să identificaţi banca care se potriveṣte cel mai bine nevoilor dumneavoastră si se va ocupa de întocmirea dosarului bancar. Din nou, totul GRATIS.

2. Cât de repede trebuie să vă mutaţi în noua locuinţă? Cât mai puteţi aṣtepta?
Această întrebare este foarte importantă, mai ales pentru cei care doresc să cumpere o locuinţă nouă. Imobilele noi , de cele mai multe ori, sunt antecontractate, cu mult timp înainte ca ele să fie finalizate. Prin urmare, cei care doresc să cumpere un apartament nou trebuie să se înscrie, prin plata unui avans, la un apartament ṣi să aṣtepte terminarea acestuia. Fiecare proiect are termen de predare diferit: unele pot să fie predate in 2-3 luni, altele în 6-12 luni. Cu cât este mai mare perioada pe care sunteţi dispus să o aṣteptaţi, cu atât mai avantajoasa va fi ṣi oferta care vi se va putea prezenta. Dacă vi se vor filtra doar acele apartamente care au termen de predare in 2-3 luni, veţi viziona doar 20-30% din întreaga ofertă disponibilă la acea dată. De aceea, recomandăm să nu adăugaţi ingredientul „grabă” decât dacă este imperios necesar.
Agentii nostri vor selecta din multitudinea de oferte pe acelea care corespund cel mai bine nevoilor si dorintelor dumneavoastră. Suntem liderii pieţei imobiliare din Sibiu, cu cea mai diversificată ofertă de imobiliare noi. Cu un portofoliu de peste 1000 de proprietăţi din segmentul rezindenţial nou, compania noastră reprezintă cea mai mare platformă imobiliară din Sibiu. Punând la dispoziţie experienţa dobândită până în prezent, combinată cu promovarea noilor tendinţe ale pieţei imobiliare actuale, vă stăm la dispoziţie cu o consiliere de calitate ṣi favorabilă dumneavoastră.

3. Sunteţi interesat doar de locuinţe noi sau doar de locuinţe vechi?

Decizia vă aparţine. Nu există o variantă mai bună decât cealaltă. Fiecare, ţinând cont de nevoile personale ṣi familiale, va trebui să aleagă una din cele două variante. Încercăm în cele ce urmează să vă prezentăm principalele diferenţe între apartamentele vechi ṣi cele noi.
Avantaje locuinţe vechi:
- sunt amplasate în zone mai centrale decât cele noi. În acest beneficiu sunt incluse, desigur, accesul facil la mijloacele de transport în comun, precum şi la spitale, şcoli, grădiniţe, hipermarketuri
- sunt întabulate ṣi pot fi cumpărate pe loc
Dezavantaje locuinţe vechi:
- sunt mai scumpe, deṣi starea lor este, de cele mai multe ori, mult mai rea decât a celor noi.
- miros urât
- lipsa parcărilor
- stare avansată de degradare a apartamentului ṣi a cotelor părţi indivize din bloc (casa scării, pereţii exteriori ai blocului, uṣa de acces în bloc, etc)
- de cele mai multe ori blocurile vechi nu sunt izolate termic. Când izolaţia exterioară este executată, ea nu este corespunzătoare sau este incompletă.
- aspectul ambiental defavorabil; exteriorul blocurilor este urât, învechit.
- degradarea clădirii
- lifturi vechi, care se strică des.

Avantaje locuinţe noi:
- sunt mai ieftine decât cele vechi.
- sunt „nou noute si in garantie 10 ani
- exterior cochet, aspectuos.
- compartimentare adaptată nevoilor zilelor noastre.
- loc de parcare nominal în faţa blocului
Dezavantaje locuinţe noi:
- sunt amplasate, de cele mai multe ori, la periferia oraṣului
- nu pot fi cumpărate pe loc (termenul de predare este mai îndepărtat)

4. Care este bugetul confortabil pentru tranzacţie ṣi care este bugetul maxim pentru tranzacţie?

Bugetul confortabil este suma de bani pe care doriţi să o investiţi în viitoarea locuinţă. Această sumă nu vă impovărează peste măsură ṣi este ceea ce v-aţi propus de la început. Ea este potrivită puterii dumneavoastră financiare si nu implica un effort sau , poate chiar un risc financiar.
Bugetul maxim este suma maximă de bani pe care aţi fi dispuṣi să o plătiţi în condiţiile identificării unei oferte foarte bune (o ofertă incredibilă care să vă stârnească să ieṣiţi din zona de confort a bugetului).
În alegerea variantei optime de imobil care să satisfacă atât nevoile actuale de confort ale familiei dumneavoastra, cât ṣi pe cele viitoare, vă stăm la dispoziţie cu informaţii referitoare la preţ, zonă, suprafaţă sau alte caracteristici ale proprietăţilor noastre.

5. Care este ordinea de priorităti ale însuṣirilor apartamentului?
Când vine vorba de achiziţia unei locuinţe, orice cumpărător ar trebui să cântărească bine câţiva factori înainte de a lua decizia finală. În funcţie de nevoile şi preferinţele fiecăruia, poate rezulta o listă diferită de priorităţi, însă, în mare parte, aspectele luate în calcul rămân aceleaşi. Pentru unii, prioritar este pretul.Pentru altii, prioritara este locaţia. Dumneavoastră ar trebui va stabiliti singuri care aspect este prioritar dintre cele enumerate mai jos.
- Preţul
- Locaţia
- Calitatea lucrărilor
- Siguranţa (din punct de vedere seismologic)
- Apartament nou
- Apartament vechi

Dupa ce aţi stabilit, in linii mari, criteriile după care aţi dori să achizitionaţi un imobil, agenţii noṣtri vă vor ajuta să vizionaţi cât mai multe apartamente, vă vor răspunde la toate întrebările, astfel încât să aflaţi toate detaliile de care aveţi nevoie ṣi vă vor îndruma spre toate demersurile necesare încheierii tranzacţiei de vânzare- cumpărare.
Pentru a lua decizia corectă într-un timp scurt, agenţia New Concept Living vă oferă toate informaţiile necesare prezentându-vă tipurile de proprietăţi existente pe piaţa imobiliară, preţurile, zona dorită, compartimentarea locuinţelor, vechimea construcţiilor, dotările, etajul, etc.

6. Aţi găsit locuinţa perfectă! Cum se împart costurile aferente tranzacţiei?
Cumpărătorul plăteṣte următoarele:
- taxele notariale aferente tranzacţiei.
- raportul de evaluare (dacă achiziţia se face prin credit bancar)
Click Aici, pentru a accesa un simulator de taxe notariale.

Vânzătorul plăteṣte următoarele:

- impozitul la stat, aferent tranzacţiei.
- cheltuieli legate de obţinerea actelor necesare încheierii contractului de vânzare-cumpărare: extras de carte funciară, certificat energetic, releveu vizate de A.N.C.P.I.(dacă se cere)
Click Aici, pentru a accesa un simulator de impozit pe tranzacţie.

Articolul precedent


De ce sa cumperi prin noi?

Articolul urmator


Ciresica, Sibiu - Harta