Administrare de Imobile

New Concept Living - Agentia ta imobiliara, in Sibiu

Ai o proprietate de care nu poți să te ocupi?

Administrarea de imobile  sau real estate management este un concept foarte raspandit in Europa de Vest. Acest serviciu vine in ajutorul proprietarilor care nu au posibilitatea sa isi gestioneze singuri imobilele sau nu isi doresc sa piarda timp facand acest lucru. Real Estate management-ul semnifica administrarea unei proprietati de catre o terta parte - firma specializata.

A da o proprietate spre închiriere nu presupune doar găsirea chiriaşului potrivit şi colectarea chiriei. Acest proces implică promovarea proprietăţii, realizarea contractului de închiriere şi înregistrarea acestuia la institutia de Finanţe Publice, mentenanţa apartamentului în cazul defecţiunilor, asigurarea efectuării plăţilor aferente utilităţilor, răspunderea la solicitările chiriaşilor, organizarea şi supervizarea procesului de mutare, identificarea constanta de noi clienti, recuperare prejudicii posibile cauzate de clienti.

Soluția logică este să apelezi la o companie de property management pentru ca imobilul să fie supravegheat permanent îndeaproape. O companie de acest gen contribuie prin know-how-ul şi experienţa sa în administrarea proprietăţii, astfel încât să maximizeze profitul pe investiţia făcută în imobil.

Acest serviciu de administrare de imobile este destinat tuturor clientilor care achizitioneaza minim 6 unitati locative amplasate in ansamblurile rezidentiale dezvoltate de compania New Concept Living. 
Acest serviciu este pentru tine, daca:
 • Nu locuiesti in tara sau orasul in care ai imobilul

  Nu locuiesti in tara sau orasul in care ai imobilul

 • Esti cetatean strain si ai investitii în România

  Esti cetatean strain si ai investitii în România

 • Esti investitor si nu ai timp sa administrezi toate imobilele

  Esti investitor si nu ai timp sa administrezi toate imobilele

 • Ai mostenit o proprietate si vrei sa o administrezi

  Ai mostenit o proprietate si vrei sa o administrezi

 • Ai un portofoliu de imobile si nu ai timp sa le administrezi

  Ai un portofoliu de imobile si nu ai timp sa le administrezi

Video prezentare

New Concept Living este astazi cel mai puternic brand imobiliar din Sibiu. NCL este în primul rand cea mai puternica agentie imobiliara din Sibiu si reprezinta cea mai mare forta de vânzare si inchiriere din oras. Expunerea mare in piata prin forta de vanzare/inchiriere alaturi de experienta acumulata sunt cei doi factori care au condus intr-un mod firesc la crearea departamentului de administrare imobile sau property management. Experienta si siguranta pe care o aducem in administrarea proprietatilor dumneavoastra ne recomanda.

Dacă proprietarii oscileaza între a apela la o firma de real estate management si a-si administra singuri apartamentul, acestia ar trebui sa ia în considerare anumiti factori pentru a lua decizia potrivita. 

Atunci cand detii mai mult de o proprietate. Dacă o persoană fizică sau juridică detine mai multe proprietati date spre inchiriere, este mai rentabil sa apeleze la serviciile unei firme specializate pe property management, deoarece va economisi timp si bani.

Când nu locuiesti in apropierea imobilelor date spre inchiriere. In aceasta situatie, angajarea unei firme de management al proprietatilor poate constitui o miscare isteata pentru rezolvarea problemelor urgente de care proprietarul nu se poate ocupa de la distanta.

Cand proprietatea ta este doar o investitie. Proprietarii pot privi imobilul drept o simplă investitie si doresc sa fie implicati puţin sau chiar deloc in administrarea sa, dar isi doresc profit. In acest caz, o firma de property management rezolva orice problema care survine in relationarea cu chiriasul si cu partea administrativa a imobilului.

Cand administrarea proprietatii nu constituie principalul tau job. Timpul este limitat pentru noi toti. Daca aceasta activitate nu reprezinta un job full-time, vei gasi greu disponibilitate pentru a te ocupa de apartament. De asemenea, angajarea unei firme de administrare reprezinta o investitie buna daca, pe viitor, proprietarul planuieste sa-si extinda portofoliului de proprietati sau sa organizeze si sa finanteze o serie de renovari pentru a-si maximiza profitul.

Atunci cand doresti sa devii angajator. Angajarea unui administrator rezident sau personal care sa ii ajute in ceea ce presupune administrarea proprietatii implică salarii, taxe, cerinţe numeroase si consideratii juridice. Dar, pentru ca o firma de administrare a proprietatii este un contractor independent, se pot astfel evita complicatiile ulterioare ale statutului de angajator.

Cand nu doresti sa stabilesti si sa mentii legatura cu chiriasii, in special cu cei straini. Relationarea cu chiriasii presupune timp, deplasari regulate la proprietate si efort pentru indeplinirea tuturor nevoilor legate de apartament. In ceea ce priveste situatia in care proprietatea este inchiriata de persoane vorbitoare de o alta limba decat cea nativa proprietarului, lucrurile se complica si mai mult. In astfel de cazuri, compania de property management intermediaza relatiile, ajuta chiriasul in intelegerea tuturor responsabilitatilor si drepturilor sale si transforma procesul de inchiriere intr-unul facil.
 • 1. Facem noi si "treaba murdara". Finisaj la cheie si mobilare si utilare imobil. Orice imobil se preia in administare doar finisat, mobilat si utilat. Pentru apartamentele care se afla la stadiul gri, NCL prin departamentul de finisaje la cheie va putea sa se ocupe de acest aspect. Daca imobilul este finisat si mobilat, dar nu indeplineste standardele de administrare, acesta va fi complet renovat. (si aici clientul are tot sprijinul nostru).
 • 2. Siguranta incasarii lunare a chiriei. NCL plateste din momentul preluarii chirie lunara proprietarului, indiferent daca exista sau nu chiriasi în acel moment. Practic riscurile asociate perioadelor fara chiriasi se transfera în dreptul administratorului de imobile sau property manager.
 • 3. Responsabilitate 100%. Dupa preluarea proprietatii dumneavoastra NCL este responsabil de apartament, de plata taxelor catre apa canal, curent, gaz, asociatie de proprietari, impozite si taxe la primarie, taxe parcari si orice alte obligatii locale. Toate contractele de utilitati se vor muta nominal pe administratorul de imobile pentru a se evita orice risc de decuplare pe motiv de neplata. Administratorul de imobile va urmari plata impozitelor pe cladire si va comunica proprietarului anual valorile platite. Acestea se vor retine din plata unei chirii.
 • 4. Securitate. Compania noastra este responsabila de toate daunele survenite în apartament si raspunde neconditionat tuturor cerintelor venite din partea chiriasului.
 • 5. Confort si castig de timp pe minim 5 ani. Contractul de administrare imobile se semneaza pe o perioada de minim 5 ani. NCL se va ocupa de inregistrarea contractului de inchiriere la finante.
 • 6. Asigurarea locuintei. Administratorul de imobile se va asigura ca pe toata perioada contractului de administrare locuinta sa fie mereu asigurata (plata se va recupera de la proprietar).

1. Imobilul tau ramane in stare perfecta.

2. Nu ai nici o luna “moarta”, fara chiriasi.

3. Solutionarea tuturor problemelor care apar din partea chiriasului.

4. Nici o datorie la utilitati sau asociatia de locatari.

5. Imobilul tau va fi mereu supravegheat indeaproape.

6. Nici o pierdere de timp sau implicare din partea proprietarului (dupa semnarea contractului de administrare).

7. Maximizarea profitului investitiei dumneavoastra prin know-how si experienta noastra.

1. Achizitie imobil. Departamentul nostru de vanzari apartamente si case va sta la dispozitie pentru a face o investitie buna pe piata de imobiliare Sibiu.

2. Pregatirea proprietatii in scopul inchirierii: Finisare la cheie si mobilare. Daca imobilul dumneavoastra nu este finisat la cheie si mobilat, New Concept Living prin departamentul de finisaje la cheie va putea sa se ocupe de acest aspect. Daca imobilul este finisiat si mobilat, dar nu indeplineste standardele de administrare, acesta va fi complet renovat. 

3. Semnarea contractului de executie finisaje la cheie si mobilare (sau renovare generala si mobilare). In functie de fiecare apartament se vor impune diferite lucrari pentru a ajunge la stadiul de preluare-predare standard.

4. Semnarea contractului de administrare imobile (property management contract). Dupa finalizarea lucrarilor de amenajare si mobilare, se va semna contractul cadru de administrare imobile, pe o perioada de minim 5 ani.

5. Predarea posesiei catre property manager, in baza unui proces verbal de predare - primire.

6. Racordarea imobilului la utilitati
(apa-canal, gaz, curent, internet) si mutarea tuturor abonamentelor pe administratorul de imobile.

7. Identificare client ideal pentru proprietate. 

8. Semnare contract de inchiriere intre NCL (property manager) si clientul chirias.

9. Predarea posesiei catre chirias, in baza unui proces verbal de predare - primire.

10. Chiriasul vechi elibereaza apartamentul si solicita eliberarea garantiei din partea administratorului de imobile.

11. Preluarea posesiei de la vechiul chirias, identificare daunelor, recuperarea banilor necesari pentru acoperirea daunelor.

12. Property managerul se va ocupa de remedierea stricaciunilor si aducerea spatiului la starea initiala.

13. Se vor relua pasii  (7) (8) (9) (10) (11) (12) de fiecare data cand se va schimba chiriasul.

Cele mai recente articole de pe blog

Experien 539;a Noastr 259; la Imobiliare ro Hub 537;i Imobiliare ro Awards 2023
Experiența Noastră la Imobiliare.ro Hub și Imobiliare.ro Awards 2023
20.05.2024

  Suntem încântați să împărtășim cu voi experiența noastră recent[...]

Schimbari Semnificative pe Piata Imobiliara in 2024: TVA Mai Mare si Noi Standarde de Livrare a locuintelor
Schimbari Semnificative pe Piata Imobiliara in 2024: TVA Mai Mare si Noi Standarde de Livrare a locuintelor
26.01.2024

Anul 2024 a adus schimbari semnificative pe piata imobiliara din Romania. Modificari ale TVA-ului, standarde noi de livrare[...]

Modificari fiscale importante incepand cu 1 ianuarie 2024: TVA ul pentru imobilele noi creste de la 5 la 9
Modificari fiscale importante incepand cu 1 ianuarie 2024: TVA-ul pentru imobilele noi creste de la 5% la 9%
22.11.2023

In acest articol de pe blogul nostru imobiliar va aducem la cunostinta o schimbare semnificativa in legislatia fiscala care v[...]

Silvanax

Intră în legătură cu un specialist imobiliar pentru a obține o consultanță.