Ce trebuie sa stie vanzatorii?

New Concept Living - Agentia ta imobiliara, in Sibiu
24.10.2016

 
Ce trebuie să şti când vrei să vinzi un imobil?

1.Pregătiri in vedere vânzării.
Orice cumpărător al unui imobil iṣi doreṣte, în funcţie de bugetul alocat achiziţionării acestuia, cea mai ieftină locuintă, cu cât mai multe utilităţi ṣi îmbunătăţiri, într-o zonă cât mai bună.
De aceea, cu mult înainte de a vă pune în vânzare imobilul, asiguraţi-vă că aţi făcut tot ce v-a stat in putinţă pentru a-i pune în valoare calităţile, pentru a repara defecţiunile intervenite de-a lungul timpului, astfel încât, să-l puteţi prezenta, cu onestitate, virtualului cumpărător, cu bunele ṣi mai puţin bunele ce ţin de acesta.
Întrebaţi-vă cum puteţi creṣte valoarea proprietăţii si apelati la agenţii nostri imobiliari care, cunoscând mai multe proprietăţi asemănătoare cu a dumneavoastră, vă pot da unele sugestii utile.

Alegând, în cunoṣtinţă de cauză, agenţia New Concept Living, vă asiguraţi că oferta dumneavoastră va fi promovată activ, va fi studiată piaţa în căutarea potenţialilor cumpărători, va fi pregătită documentaţia necesară vânzării, ajutându-vă, astfel, să economisiţi timp ṣi bani.

2.Stabilirea unui preţ corect.
Având în vedere că cei care doresc să cumpere un imobil dispun de toate ofertele de pe piaţă, cunoscând, astfel ṣi preţurile acestora, e bine să apelaţi la agenţia noastră, care vă va ajuta să vindeţi cât mai profitabil ṣi în cel mai scurt timp. Cu o echipă de 10 brokeri imobiliari activi (doar în Sibiu), intermediem lunar între 40-50 de tranzacţii. Agenţia New Concept Living reprezintă cea mai puternică platformă de vânzare pentru orice proprietar. Pentru stabilirea preţului e nevoie de o analiză detaliată a pieţei care presupune luarea în considerare a unor criterii, cum ar fi raportul actual dintre cerere si ofertă, condiţiile de piaţă, ratele dobânzilor, situaţia economică, vecinătăţi, nivelul amenajarilor, gradul de uzură, vechimea imobilului. De asemenea, dacă sunteţi în situaţia în care aveţi nevoie să vindeţi repede, preţul imobilului va putea scădea, căci disponibilitatea pentru negocieri va fi mai mare.

3.Promovarea proprietăţii este mai importantă decât proprietatea!
În lumea întreagă, multe firme au intrat în insolvenţă deṣi produsele lor erau mult mai bune decât ale competitorilor, care nu au intrat în faliment nici până în ziua de astăzi. Modul în care se promovează un produs decide succesul vânzărilor. Printr-o promovare corectă se pot obţine cele mai bune preţuri pentru orice produs. La fel este ṣi in imobiliare. O promovare corectă ṣi puternică vă va ajuta să vindeţi mai repede ṣi la un preţ mai bun.
Vânzarea profesionistă a unui imobil implică aplicarea mai multor strategii de promovare. Vă sfătuim să alegeţi ajutorul profesioniṣtilor când vine vorba de vânzarea propriei locuinţe.
Agenţia New Concept Living reprezintă astăzi, la nivelul oraṣului Sibiu, cea mai puternică rampă de promovare ṣi este, fără dar si poate, cel mai simplu mod de a-ţi vinde proprietatea la cel mai bun preţ, fără bătăi de cap ṣi în cel mai scurt timp.

Iată de ce suntem soluţia perfecta pentru orice vânzător:
1. Site-ul propriu, www.newconceptliving.ro este cel mai accesat site de imobiliare din Sibiu, cu un număr de peste 500 de vizitatori zilnici. Acest lucru înseamnă că, în fiecare zi, 500 de cumpărători caută o locuinţă nouă pe site-ul nostru. 
2. Site-ul partener www.apartament-sibiu.ro (dedicat 100% construcţiilor noi), atrage ṣi el câteva sute de clienţi în fiecare zi ṣi este listat în prima pagină în Google la căutările : apartemente Sibiu, apartament Sibiu, apartamente noi în Sibiu.
3. Contractele mari încheiate cu cele mai importante site-uri de specialitate oferă proprietăţilor noastre o poziţie privilegiată pe site. Prin aceste contracte, agenţia imobiliară New Concept Living are posibilitatea publicării anunţurilor în topul listelor, încadrate special, având un grad de vizibilitate mult mai mare. (www.OLX.ro, www.STORIA.ro, www.IMOBILIARE.ro, www.LAJUMATE.ro, www.NOZI.ro, www.PUBLI24.ro)
4. Contractele încheiate cu presa scrisă locală conferă anuţurilor noastre o poziţie de top la rubrica de anunţuri (De Toate pentru Toţi, Sibiu100%, Tribuna).
5. Suntem cea mai căutată agenţie imobiliară din oraṣ deoarece nu percepem comision de la cumpărători. Cea mai bună promovare ne-o oferă clienţii noṣtri, constructori, dezvoltatori, vânzători, cumpărători, care, multumiţi de prestaţia agenţiei noastre, ne trimit noi potenţiali clienţi.

4.Vizionare proprietăţii de către cumpărători
1.Asiguraţi curăţenia.
Când aṣteptaţi vizionarea locuinţei, la faţa locului, asiguraţi-vă că aceasta străluceṣte de curăţenie, că e aerisită, că e ordine peste tot, (in camere, in bucătărie , în baie, chiar ṣi în debarale). Lăsaţi-i pe vizitatori să se plimbe în voie, fiţi politicoṣi ṣi “oameni buni”. O locuinţa îngrijită, curată ṣi aerisită va lăsa cumpărătorilor o impresie bună.

2.Fiţi ospitalieri.

Este foarte important să vă purtaţi cu clienţii ca ṣi cu niṣte prieteni. Oferiţi-le o cafea, un ceai, un pahar de apă. Schimbaţi vorbe cu ei, purtaţi-vă firesc ṣi nu fiţi încordaţi. Nu este foarte politicos să solicitaţi clienţilor să se descalţe.

3.Lăsaţi-le “spaţiu” cumpărătorilor.

În timpul vizionării nu este înţelept să îi urmăriţi pe clienţi la fiecare pas. Lăsaţi-le spaţiu intim. Permiteţi-le să se plimbe nestingheriţi prin apartament. Dacă este vorba de un cuplu, încercaţi să le oferiţi ṣansa să petreacă câteva momente ṣi singuri într-o încăpere.

5.Aţi găsit locuinţa perfectă! Cum se împart costurile aferente tranzacţiei?
Taxele pe care le va plăti vânzătorul sunt:

- Impozitul pe tranzacţie. (1, 2 sau 3% din valoarea de tranzacţie)
- Cheltuieli legate de obţinerea actelor necesare încheierii contractului de vânzare-cumpărare: extras de carte funciară, certificat energetic, releveu vizate de A.N.C.P.I.(dacă se cere)
- Comisionul datorat agenţiei.(2% din valoarea de tranzacţie)

Impozitul către stat se plăteṣte la notar în momentul semnării contractului autentic de vânzare-cumpărare, dupa cum urmeaza:
Impozitul pe tranzacţie pentru proprietati dobandite in ultimii 3 ani este:
• 3% din valoare, pentru proprietăţi a căror valoare de tranzacţie nu depăṣeṣte suma de 200 000 RON.
• 2% din valoare pentru proprietăţile a căror valoare de tranzacţie depaseste suma de 200 000 RON.
Impozitul pe tranzacţie pentru proprietati dobândite cu mai mult de 3 ani în urmă:
• 2% din valoare, pentru proprietăţi a căror valoare de tranzacţie nu depăṣeṣte suma de 200 000 RON.
• 1% din valoare pentru proprietăţile a căror valoare de tranzacţie depăṣeste suma de 200 000 RON.
(Click Aici, pentru a accesa un simulator de impozit pe tranzacţie.)

Taxele pe care le va plăti cumpărătorul sunt:
- taxele notariale aferente tranzacţiei.
- raportul de evaluare (dacă achiziţia se face prin credit bancar)
Click Aici, pentru a accesa un simulator de taxe notariale.

Agenţii noṣtri vă vor sfătui ṣi în legătură cu actele necesare vânzării unui imobil: documentaţie cadastrală, încheiere de întabulare, extrase de carte funciară, adeverintă de la Asociatia de proprietari (dacă există), certificat fiscal eliberat de primăria localităţii, acte de identitate sau procură, unde e cazul.

Articolul precedent


Ciresica, Sibiu - Harta

Articolul urmator


Ce trebuie sa stie chiriasii?