Vrei sa inchiriezi? Te sfatuim!

New Concept Living - Agentia ta imobiliara, in Sibiu
26.10.2016


Sfaturi pentru proprietarii de imobile închiriate


1. Pregătirea în vederea închirierii.

Prima impresie în vizionarea unui imobil poate influenţa decizia potenţialului chiriaş. De aceea, când are loc vizionarea, asiguraţi-vă că locuinţa este curată, zugrăvită, are îmbunătăţiri care îi conferă un grad sporit de confort. Cu mult înainte de a vă scoate imobilul pe piaţă, asiguraţi-vă că aţi făcut tot ce v-a stat in putinţă pentru a-i pune în valoare calităţile, pentru a repara defecţiunile intervenite de-a lungul timpului, astfel încât să-l puteţi prezenta, cu onestitate, potenţialilor chiriaşi, cu bunele ṣi mai puţin bunele ce ţin de acesta.

2.Stabilirea unei chirii corecte.
Dacă vă gândiţi la preţul pe care doriţi să-l percepeţi lunar pentru închirierea locuinţei, trebuie să luaţi în calcul toate îmbunătăţirile aduse acesteia, zona în care aceasta se află, dar ṣi obiectivele, centrele comerciale, instituţiile aflate în apropierea ei, care pot constitui un avantaj pentru potenţialul chiriaş.
Apelând la un agent imobiliar, veţi economisi mult timp şi veţi lua o decizie corectă, care vă va avantaja, căci acesta deţine informaţii preţioase în domeniul imobiliar. Experienţa lui îi permite să facă o evaluare corectă a imobilului bazată pe o analiză detaliată a pieţei imobiliare, să colaboreze cu mass-media ṣi să menţină un contact permanent cu eventualii chiriaşi.

3. Promovarea proprietăţii este mai importantă decât proprietatea!

Şi în cazul în care aţi dori să vă închiriaţi o locuinţă, agenţia imobiliară New Concept Living vă stă la dispoziţie, promovând proprietatea dumneavoastră în toate mediile de comunicare, preluând , în locul dumneavoastră , apelurile potenţialilor chiriaşi şi făcând o selecţie a acelora care doresc să vizioneze spaţiul de închiriat.
În lumea întreagă, multe firme au intrat în insolvenţă deṣi produsele lor erau mult mai bune decât ale competitorilor, care nu au intrat în faliment nici până în ziua de astăzi. Modul în care se promovează un produs decide succesul vânzărilor. Acelaşi lucru se aplică şi când vine vorba de inchirierea unei proprietăţi. Agenţia noastră reprezintă astăzi, la nivelul oraşului Sibiu, cea mai puternică rampă de promovare ṣi este, fără dar si poate, cel mai simplu mod de a-ţi închiria proprietatea la cel mai bun preţ, fără bătăi de cap ṣi în cel mai scurt timp.

4. Semnarea contractului de inchiriere.

Dacă aţi găsit pe cineva pe placul dumneavoastră, urmează pasul final: semnarea contractului de închiriere. Agenţia imobiliară New Concept Living vă va consilia şi la încheierea acestui contract (acesta se va semna în cel puţin trei exemplare, câte unul pentru fiecare parte şi unul pentru Fisc).
După ce s-a ajuns la o întelegere în privinţa condiţiilor care trebuie respectate de ambele părţi, se întocmeşte contractul de închiriere care stabileşte şi cuantumul chiriei lunare şi data la care aceasta trebuie achitată, valoarea garanţiei. Garanţia va fi returnată , la incheierea contractului de închiriere, dacă nu s-au provocat reparaţii neprevăzute.
Dacă chiriaṣul doreşte să aducă unele îmbunătăţiri imobilului, trebuie să aibă acceptul scris al proprietarului

5. Contractele de chirie se înregistrează la Fisc.

Contribuabilii care obțin venituri din chirii au obligația să înregistreze contractul în termen de 30 zile de la data încheierii acestuia. Odată cu înregistrarea contractului, trebuie depus la Fisc și formularul 220 „Declarația privind venitul estimat/norma de venit”.
Contribuţii la stat datorate de proprietar sunt: impozitul pe venit de 16%, contribuție la sănătate (CASS) de 5,5%.
Exemple:
Din total chirie 150 €, proprietarul rămâne cu 118 €.
Din total chirie 200 €, proprietarul rămâne cu 157 €.
Din total chirie 250 €, proprietarul rămâne cu 196 €.
Din total chirie 300 €, proprietarul rămâne cu 236 €.

Desigur că mulţi proprietari ocolesc Fiscul şi nu înregistrează contractul, expunându-se astfel unui mare risc. Conform noului format al legii, orice faptă de a ascunde sau de a sustrage de la impozitare cu bună ştiinţă, un venit considerat impozabil, fie el ṣi modic, reprezintă evaziune fiscală şi se pedepseṣte cu închisoarea. Agenţia imobiliară New Concept Living recomandă tuturor proprietarilor să aleagă varianta unui somn liniṣtit şi sa respecte legea.

Pentru înregistrarea la Fisc a unui contract de închiriere sunt necesare următoarele acte: Click aici

Agentia imobiliară New Concept Living vă aṣteaptă şi vă stă la dispoziţie cu toate informaţiile şi explicaţiile de care aveţi nevoie.

Articolul precedent


Ce trebuie sa stie chiriasii?

Articolul urmator


Cele mai frecvente intrebari.