#bunemanierepestetot - Cum procedam cand mergem in vizita?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
25.11.2021
#bunemanierepestetot - Cum procedam cand mergem in vizita?


Oamenii iubesc micile escapade in care se pot bucura de discutii frumoase, de mancare buna si mai ales de oameni dragi lor. In acest sens, vizitele facute unor prieteni sau unor rude sunt planul perfect pentru a petrece timp de calitate si de a te sustrage putin de la rutina de zi cu zi. In perioada sarbatorilor, astfel de vizite pot aduce bucurie atat gazdelor, cat si invitatilor. Pentru a mentine o atmosfera placuta, nu trebuie sa uiti cateva reguli ce tin de codul bunelor maniere.

1. Orice vizita trebuie anuntata inainte. Nu e placut sa apari neanuntat, oricat de apropiata ti-ar fi gazda.

2. Fiecare vizita trebuie insotita de o mica atentie, mai ales daca gazda are si copii. O ciocolata, o prajitura, sunt daruri de bun simt.

3. Punctualitatea este necesara. In „Codul bunelor maniere astazi", Aurelia Marinescu specifica faptul ca este cel mai indicat sa ajungi cu 10-15 minute dupa ora stabilita, insa nu mai tarziu, pentru a nu afecta programul gazdei. Daca esti o persoana punctuala trebuie sa stii ca nici mai devreme de ora discutata nu e politicos sa ajungi.

4. Este de preferat o vizita scurta cu discutii antrenante. Fii atent in jurul tau si daca vezi ca plictiseala isi face loc, e timpul de plecare.

5. In majoritatea vizitelor exista un moment in care esti lasat singur in camera, in acest caz nu te apuca sa verifici incaperea si sa inspectezi obiectele personale din jur.

6. Daca vizita se intinde pe o perioada mai lunga de timp trebuie sa fii adaptabil. Ai grija sa lasi curatenie dupa tine, ofera ajutorul tau gazdei, incearca sa mentii o atmosfera placuta etc.

7. Inainte sa intri in locuinta cuiva, intreaba daca este necesar sa iti lasi incaltarile la intrare. Pune haina, geanta sau orice alt obiect in locul destinat acestora pentru a nu incarca locuinta.

8. Foloseste cuvintele magice ori de cate ori este necesar: multumesc, te rog, cu placere.