#bunemanierepestetot - Interactiunile la locul de munca

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
18.01.2022
#bunemanierepestetot - Interactiunile la locul de munca


Stim deja cu totii ca bunele maniere trebuie sa fie cele mai folosite, in aproape toate contextele din viata noastra. In lipsa acestora, in relatiile cu familia, prietenii apropiati, colegii de munca etc., vor exista multe discutii si tensiuni. Ele sunt necesare pentru a aplana diferite conflicte si totodata pentru ne contura personalitatea si comportamentul fata de cei din jur. Poate unul dintre cele mai dinamice locuri, unde prezenta lor este indiscutabila, se refera la locul de munca.
Iata mai jos cateva reguli de baza de care trebuie sa tii cont cand te afli la job.

• Respecta ideile si parerile tuturor colegilor, chiar daca nu esti intotdeauna de acord cu ele. Intr-o echipa, vor exista mereu viziuni diferite si opinii contrare, insa acestea trebuie evidentiate intr-un mod politicos.

• Mentine curatenia, iar daca se intampla sa apara un eveniment neplacut, curata de fiecare data dupa tine. In cazul in care ai un birou, chiar daca il folosesti doar tu, ai grija sa fie ordonat din respect pentru cei din jur.

• Multe lucruri sunt la comun intr-un colectiv, insa de multe ori se intampla sa ai nevoie de un obiect care apartine altui coleg. In acest caz, cere permisiunea cand vrei sa imprumuti, indiferent despre ce este vorba.

• Sunt locuri de munca in care utilizarea telefonului este interzisa si sunt joburi in care e indispensabil. Daca te situezi totusi in cea de-a doua categorie, atunci ai grija sa fie pe silentios. Evita sa porti conversatii personale, acide sau nu, de fata cu colegii tai si nici nu irosi prea mult timp pe acesta.

• Ai grija la tinuta pe care alegi sa o porti in fiecare zi la birou. Renunta la hainele indecente si care se indeparteaza de dress-code-ul impus.

• Gesturile mici denota bun simt si respect. Bate la usa, ofera-ti ajutorul ori de cate ori este nevoie, vorbeste clar, cereti scuze cand gresesti, asuma-ti responsabilitatea atunci cand gresesti, etc.

• Fii discret cu privire la orice informatie personala.

• Punctualitatea inseamna respect. Incearca sa ajungi cu 10 minute fata de ora la care incepe programul tau de lucru.