3 motive pentru care merita sa iti cumperi un apartament în Sibiu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
02.03.2021
3 motive pentru care merita sa iti cumperi un apartament în Sibiu
 

Cu totii stim ca exista momente in viata noastra care, indiferent daca sunt programate si dorite ori pur si simplu inevitabile, cu siguranta au un impact mare asupra noastra. Tocmai din acest motiv, dragi prieteni, ne-am gandit ca ar fi bine sa povestim despre un astfel de moment. Fie ca am ajuns la finalul facultatii si acum e timpul sa pornim pe un nou drum, fie am avut nunta si e momentul sa gasim acel "coltisor" al nostru, fie in vietile noastre va mai aparea un membru ori pur si simplu vrem sa evoluam si sa ne bucuram de o independenta si din acest punct de vedere, majoritatea ajungem la momentul acesta: VREAU O LOCUINTA.
De asemenea, multi ati observat care a fost una dintre lectiile primite de la anul precedent, si anume: cat de important este caminul tau, care poate ajunge (ca in aceasta situatie), sa fie si spatiul tau de munca. Cu toate problemele, "acasa" este locul de unde ne luam seva si tocmai din acest motiv, consider ca ar trebui sa acordam o si mai mare atentie procesului de achizitionare a unui apartament.

"Este foarte usor doar sa vorbesti despre asta", probabil ar gandi multi dintre voi. Si este la fel de probabil sa aveti dreptate. Mai ales cand stii ce iti doresti si cum vrei sa arate apartamentul tau, insa va impotmoliti la locul unde ar trebui sa fie facuta o astfel de investitie. Dar pentru a va usura macar putin munca, acest articol aduce in atentia voastra, 3 motive pentru care merita sa iti cumperi un apartament in Sibiu.

1. Poate unul dintre cele mai evidente motive este frumusetea cu care acest oras ii impresioneaza atat pe romani cat si pe cei din strainatate. Un oras in inima Transilvaniei, inconjurat de munti, cu o arhitectura greu de uitat si mai ales cu oameni primitori. Sibiul este acel oras care iti spune o poveste cu fiecare pas facut. Ca esti un tanar dornic de cat mai multe si diverse activitati ori poate o persoana ce cauta in orice aspect linistea, acest oras iti poate fi un bun aliat. Este, dupa cum poate multi dintre voi ati mai auzit, un oras cultural unde au loc multe evenimente sociale, unde educatia este prioritara, iar oamenii nu se pot plictisi.

2. Un alt motiv, care ingrijoreaza pe multi dintre voi si in acelasi timp este un puternic factor de decizie, se refera la modalitatea de ati castiga existenta. Da, totul este minunat, v-ati hotarat sa luati un apartament intr-un oras frumos, insa unde veti lucra? Ei bine, si in acest caz, Sibiul vine in ajutorul tau. Un simplu search pe internet si vei putea observa ca acest oras este unul dintre cele mai prospere din tara noastra, unde multi straini vin sa investeasca. Ceea ce este la fel de important de precizat este rata somajului care, chiar si in perioada pandemiei, a continuat sa fie scazuta.

3. Am lasat la final motivul aflat probabil pe buzele tuturor si care influenteaza tot acest proces: pretul. Cand se face o astfel de investitie, oamenii analizeaza foarte mult piata si preturile. Ei pot compara anumite apartamente in functie de zonele din cadrul aceluiasi oras sau pot sa compare orase intre ele. Desi si in Sibiu, media preturilor la apartamente a crescut fata de alti ani, in continuare el este intrecut de orase mari precum Cluj, Bucuresti, Iasi, Timisoara etc., unde preturile apartamentelor sunt foarte mari.

Iata 3 motive pentru care Sibiul poate fi orasul tau si orasul casei tale. Speram ca ti-am starnit curiozitatea pentru a cauta mai multe date despre acest oras in drumul tau catre apartamentul mult dorit. Gaseste-ti a ta "acasa" !
 

Un material de Mirela Ionita
photo credit: Focus Photos Agency