Colaborarea buna agent imobiliar – client vanzator – O necesitate

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
16.03.2021
Colaborarea buna agent imobiliar – client vanzator – O necesitate

Listarea la vanzare a unei case sau a unui apartament este facuta in graba de unii proprietari, nerabdatori sa isi inceapa activitatea la noul loc de munca sau sa isi achizitioneze locuinta aceea spatioasa mult visata. Alte persoane aloca mai mult timp pentru pregatirea in detaliu a vanzarii spatiului in care au locuit si unde au strans multe amintiri de suflet. Indiferent de drumul ales, nu toate proprietatile se vand usor si intr-un timp scurt. Iar daca te gandesti ca sa este floare la ureche sa vinzi o locuinta singur, esti departe de adevar.

Ce poate face diferenta intre o locuinta vanduta in 2 zile si una vanduta in 5 luni sau mai mult? Sigur ca sunt mai multi factori, dar unul dintre cei mai importanti este modul in care este listata oferta in mediul online si expusa potentialilor cumparatori. Acest material este despre felul in care tu, din postura de client vanzator, il ajuti pe agent sa te ajute. Transparenta este esentiala, iar agentul trebuie sa cunoasca toate datele situatiei, pentru a te ajuta cu adevarat.

Agentia imobiliara, benefica tranzactiei pe care vrei sa o inchei.
Tindem sa avem incredere doar in fortele proprii si nu concepem un ajutor din exterior, mai ales daca ne gandim ca acest ajutor ne-ar putea insela. Insa o agentie imobiliara nu lupta contra ta, ci dimpotriva. Agentul imobiliar iti este un tovaras de drum, pregatit sa creeze toate conditiile necesare pentru a atrage cat mai multi posibili cumparatori. Prin experienta si obiectivitate, agentul te apropie de acel rezultat imediat pe care il urmaresti.

Pozele. Puntea spre curiozitatea privitorilor.
Factorul marcant, caruia poate nu i-ai dat pana acum o prea mare importanta, se refera la pozele atribuite anuntului tau. In imobiliare pozele unui apartament sau ale unei case sunt esentiale in procesul de vanzare.
Uneori poate fi dificil sa faci ordine in toata casa pentru ca agentul sa faca pozele pentru promovare, dar este necesar. Alegeti impreuna un moment al zilei in care lumina sa fie buna, asigura-te ca locuinta este ordonata si asculta sugestiile agentului referitoare la aranjarea perdelelor sau inlaturarea unor obiecte. Pentru tine sunt lucruri marunte, dar ele fac cu adevarat o mare diferenta.

Textul anuntului. Pe podium, alaturi de poze.
Daca pasul cu pozele a fost bifat si indeplinit cu succes, atunci ne mutam atentia catre textul anuntului, care are acelasi grad de importanta ca cel al pozelor. Ofera agentului toate informatiile si raspunde-i clar la intrebarile pe care acesta le are. Va lista oferta ta la vanzare si este important sa cunoasca toate detaliile. Orice locuinta are si minusurile ei, dar iti recomandam sa nu le ascunzi si sa fii transparent. Piedicile pot aparea pe parcurs daca lucrurile nu sunt clare de la inceput, iar acest lucru provoaca neplaceri tuturor partilor implicate.

Pretul. Corect si aliniat la piata imobiliara din Sibiu.
Un agent imobiliar, prin experienta sa, iti vine in sprijin cu o consiliere impartiala, orientata spre cat mai multe sanse de castig. Sigur ca decizia finala este a vanzatorului, dar un agent bun va analiza cu atentie toate aspectele, va pozitiona oferta ta pe piata de imobiliare Sibiu, va stabili avantajele si dezavantajele unui apartament de vanzare in Sibiu, iar apoi iti va oferi o sugestie de pret. Un pret realist, corect, cu o mica marja pentru negociere, iti va fi de ajutor pentru a inchide cat mai rapid tranzactia.

Este proprietatea una vandabila?
Avantajele pe care le are proprietatea ta, indiferent daca vorbim de locatie, etajul la care se afla, compartimentarea s.a., toate reprezinta raspunsul la aceasta intrebare. Analizeaza-le impreuna cu agentul si stabiliti care sunt atu-urile care vor sta in picioare intr-o negociere cu clientul cumparator.

Actualizari, actualizari, actualizari.
Inchei acest material subliniind importanta actualizarilor. Orice modificari survin pe parcurs, ai grija sa il anunti pe agentul imobiliar care te reprezinta in piata. Daca te gandesti sa modifici pretul, daca vrei sa predai imobilul nemobilat, daca se schimba data predarii, asigura-te ca toate aceste informatii ajung si la compania imobiliara.
 
Un material de Mirela Ionita

Urmareste-ne pe pagina noastra de facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu