3 motive pentru care oamenii isi cumpara locuinte in 2021

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
14.01.2021
3 motive pentru care oamenii isi cumpara locuinte in 2021
 
3 motive pentru care oamenii isi cumpara locuinte in 2021


Potrivit multor experti, se preconizeaza ca piata imobiliara va continua sa creasca in 2021 si este in mare parte determinata de impactul durabil pe care il are pandemia asupra stilului nostru de viata. Deoarece multi dintre noi petrecem timp suplimentar acasa, reevaluam ce inseamna „acasa” si ce ar putea avea nevoie intr-un viitor.

Iata 3 motive pentru care oamenii reconsidera locul in care locuiesc si de ce asteapta sa cumpere o casa de vanzare in Sibiu anul acesta:

1. Lucrul de acasa

Munca la distanta este un nou lucru normal pentru multe companii si dureaza mai mult decat se astepta. Multi din forta de munca de astazi descopera ca nu mai trebuie sa traiasca aproape de birou si pot obtine mai mult pentru banii lor, mutandu-se putin mai departe in afara limitelor orasului,David Mele, presedinte la Homes.com, spune:

Cresterea populatiei de la locul de munca la domiciliu a rescris manualul pentru multe decizii de cumparare si inchiriere de locuinte, de la momentul si locul unde sa se mute, la ceea ce oamenii cauta in urmatoarea lor resedinta.”

Realitatea este ca, pentru unii oameni, lucrul la distanta in casa lor actuala este o provocare, mai ales atunci cand pot exista si alte optiuni disponibile.

2. Mai mult spatiu in aer liber

O alta prioritate noua pentru proprietarii de case este de a avea un spatiu exterior mai utilizabil. A fi acasa ii determina pe cei din unele zone sa caute cartiere mai putin populate, astfel incat sa aiba mai mult spatiu pentru a-si intinde picioarele. In plus, cei care locuiesc in apartamente si locuinte urbane cauta adesea suprafete patrate suplimentare, atat in interior, cat si in exterior.

Conform raportului privind cheltuielile pentru locuinte realizat de HomeAdvisor, din gospodariile chestionate, aproape jumatate au raportat cheltuieli cu 27% mai mult pentru viata in aer liber in ultimul an. Aceasta este o tendinta care se asteapta sa creasca in 2021 si nu numai.

3. Evitarea renovarilor

Recent a iesit la iveala faptul ca multi proprietari ar prefera, de asemenea, sa cumpere o casa noua decat sa treaca prin procesul de reparare a celei pe care o au. Potrivit raportului Profilul cumparatorilor si vanzatorilor de case din 2020 de la Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari (NAR), 44% dintre cumparatorii de case au achizitionat o casa noua pentru a „evita renovarile sau problemele cu instalatiile sanitare sau electricitatea”.

In functie de ceea ce trebuie abordat, cererea ridicata a cumparatorului de astazi poate face posibila omiterea unor renovari inainte de vanzare. Multi dintre acesti proprietari au acordat prioritate cumpararii in locul renovarii pentru comoditate si economii potentiale de costuri.

In concluzie, in mod evident nevoile de proprietate se schimba. Drept urmare, oamenii sunt asteptati sa se deplaseze in numar mare si in acest an, iar piata de imobiliare Sibiu sa fie in crestere. Dacă decideti ca acum este momentul potrivit pentru a cumpara o casa, contactati astazi un profesionist imobiliar din Sibiu pentru a discuta optiunile dumneavoastra.

Va asteptam cu drag!
Foto credit: shutterstock.ro