5 motive pentru care Sibiul se dezvolta in zona de Vest

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
11.12.2020
5 motive pentru care Sibiul se dezvolta in zona de Vest


Toate datele si statisticile vis a vis de dezvoltarea orasului nostru drag arata ca Sibiul creste considerabil in zona de Vest, iar trendul de expansiune in aceasta directie va continua si in urmatorii ani.
De ce? Care sunt motivele care determina investitorii sa-si indrepte atentia in directia aceasta?
Am pregatit cateva dintre cele mai importante motive.

1. 60% dintre sibieni lucrează in zona Industrial Vest. Este adevarat ca in acest an multi dintre ei au avut biroul acasa, dar cele mai multe companii multinationale care si-au deschis sediu si la Sibiu au ales zona de Vest pentru a face acest lucru. In plus, an dupa an, noi sedii si hale industriale rasar in aceasta zona. Dezvoltarile imobiliare din zona sunt astfel doar o consecinta fireasca.

2. Autostrada si centura orasului. Categoric, faptul ca Sibiul este conectat cu Europa de Vest prin autostrada reprezinta un mare avantaj pentru sibieni. Deplasarile sunt mai usoare si mai rapide. La inceputul anului 2020 a fost finalizat si ultimul tronson de autostrada, care conecteaza Sibiul si centrul Romaniei de Europa de Vest prin autostrada. Distanta Sibiu - Munchen se parcurge in 11 ore cu masina, pana la Viena sunt 8 ore de condus, iar in Budapesta se ajunge in 5 ore si jumatate.

3. Noul spital municipal va fi amplasat chiar aici, pe Calea Surii Mici. Aceasta reprezinta cea mai mare investiție publică de după Revoluție din Județul Sibiu. Proiectul se va construi pe o suprafata de peste 190,000 mp și este inca un motiv pentru ca interesul pentru aceasta zona sa creasca, iar valoarea proprietatilor imobiliare sa fie mai mare.

4. Infrastructura noua - un impuls pentru piata de imobiliare Sibiu. In anul 2019, atat strada Tractorului, strada Tiglarilor, dar si strada Lacul lui Binder au fost complet reamenajate si modernizate. Un lucru bun pentru cei care au cumparat deja un apartament de vanzare aici, dar si pentru cei care vor sa isi extinda business-ul in aceasta zona.

5. Lacul lui Binder – zona de agrement unica in oras. Autoritatile locale au anuntat faptul ca zona Lacul lui Binder va deveni o zona de agrement unica in oras, cu restaurant pe ponton, locuri de promenada, pista de alergat si de biciclisti. E adevarat ca datorita unor factori externi, lucrarile au intarziat putin, dar abia asteptam sa ne bucuram de inca o zona de relaxare in oras.
Articol de Magdalena Gliga - New Concept Living
Photo credit: transilvaniabusiness.ro