Ai o proprietate de vanzare? Vezi ce poate face un agent imobiliar bun pentru tine

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
18.11.2020
Ai o proprietate de vanzare? Vezi ce poate face un agent imobiliar bun pentru tine

Scopul unui agent imobiliar este sa intermedieze tranzactii imobiliare. Sa ajute cererea să intâlnească oferta potrivită si sa ajute oamenii sa isi indeplineasca scopul. Dar înainte de toate acestea, el trebuie sa aiba un portofoliu considerabil atat de cereri, dar mai ales de oferte. Cum poti fi un bun vanzator cand raftul de produse este gol?
In acest material iti prezentam acele lucruri pe care un agent imobiliar le face pentru proprietarii care au un apartament sau o casa de vanzare.

1. Preluare imobil.
Indiferent daca tu apelezi la el sau agentul te apeleaza pe tine, preluarea de imobile ii mareste portofoliul de oferte. Mai multe oferte, mai multe promovari, mai multe cereri rezolvate. Daca ai o proprietate de vanzare, iti recomandam sa lucrezi cu o agentie si sa primesti suportul unui agent imobiliar pregatit. Vei avea mai multe sanse sa inchizi tranzactia intr-un timp mai scurt.

2. Super poze.
Pozele profesionale facute de un agent imobiliar fac ca proprietatea pe care o ai de vanzare sa fie vazuta si apreciata de cat mai mult cumparatori. Un agent imobiliar bun stie ca imaginile vand si isi va da toata silinta sa faca fotografii foarte bune, pe care ulterior sa le foloseasca la promovare.

3. Stabiliarea pretului de vanzare.
Un pret prea mare sau prea mic stabilit doar de tine insuti iti va crea dificultati atunci cand vrei sa vinzi o locuinta. Un agent imobiliar bun iti va oferi suport in acest sens, va compara oferte, zone, finisaje si utilitati si te va consilia eficient pentru a stabili un pret bun pentru proprietatea ta. Evaluarea corecta a locuintei este unul dintre factorii care determina o vanzare.

4. Avantajele si dezavantajele ofertei.
Exista prea mult subiectivism pentru a putea spune ca exista o proprietatea perfecta. Ea nu exista. O casa cu terasa mare va avea poate camere prea mici, un apartament spatios va avea doar o baie sau poate nu este la etaj intermediar, garsoniera din centrul orasului este la ultimul etaj, terenul bun de vanzare nu are PUZ si lista aceasta poate continua la nesfarsit. Un agent imobiliar cu experienta va sti sa sublinieze cu succes atat avantajele, cat si dezavantajele unei oferte. Pentru ca ele exista. Este bine sa fii realist si sa ai in cap toate datele problemei inca de la inceput. Altfel, risti sa fii dezamagit daca lucrurile nu se intampla cum vrei.

5. Listarea si promovarea proprietatii.
Dupa ce avem poze bune, pret corect si am stabilit toate detaliile, urmeaza listarea si promovarea proprietatii. Un agent imobiliar bun va crea un text atractiv, va sublinia avantajele proprietatii, va folosi cele mai frumoase poze pentru a expune produsul si pentru ca acesta din urma sa fie accesat de cat mai multi client.

6. Comunicare, comunicare, comunicare.
O casa sau un apartament de vanzare nu se vinde de pe o zi pe alta. S-au intamplat si astfel de lucruri, pe care noi le consideram fie intamplari, fie coincidente frumoase. O vanzare inseamna munca, inseamna sa faci ca cererea sa indeplineasca oferta, sa negociezi in numele clientului vanzator, dar sa ii sustii cauza clientului comparator si asa mai departe. Iar pentru toate astea este nevoie de o comunicare excelenta.
Este nevoie de acea comunicare in care folosesti toate cuvintele, in care esti clar si explicit si nu ascunzi sau musamalizezi lucruri. Un agent imobiliar experimentat stie ca aceste lucruri sunt doar scurtaturi pana la notar. Unde daca lucrurile nu au fost transparente intervin probleme care adeseori duc la anularea unei tranzactii.

7. Post tranzactionare.
Agentii imobiliari ofera suport clientilor pana la semnarea la notar. Fie ca este vorba intocmirea documentatiei, de recomandari de firma care te ajuta sa te muti sau alte lucruri te poti baza pe sugestiile unui agent imobiliar. Cu siguranta cunoaste multi oameni care cunosc multi oameni, iar solutiile nu vor intarzia sa apara.

8. Casa noua.
O mare parte din clientii care vand o proprietate prin intermediul agentiei imobiliare, cumpara o alta casa de vanzare tot in acest mod. Deci un agent imobiliar bun va fi deschis sa te treaca si pe lista de cereri si sa iti ofere suport si in acest sens.

In loc de concluzie
Un agent imobiliar trebuie sa fie mai intai de toate om onest si integru, cu o dorinta mare de a ajuta oamenii. Cu tot ce implica acest lucru. Dorinta reala de a ajuta, profesionalismul si experienta dobandita sunt cu siguranta principalele 3 atu-uri ale unui agent imobiliar care te poate ajuta cu siguranta.


Vezi toate ofertele noastre imobiliare AICI.
Foto credit: New Concept Living
Un material de Magdalena Gliga