Ai un teren care abia asteapta sa se transforme intr-o oportunitate? Te ajutam noi

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
16.02.2022
Ai un teren care abia asteapta sa se transforme intr-o oportunitate? Te ajutam noi


Termenul de land development a prins contur pe piata imobiliara din Romania, iar un lucru e cert: o parcela de teren neevaluata si nestudiata valoreaza mult mai putin decat o parcela care are PUZ si pe care s-au autorizat diverse constructii. Dezvoltarea economica a tarii din ultimii ani a dus la cresterea interesului investitorilor imobiliari in extinderea diferitelor tipuri de proiecte imobiliare. Ce inseamna land development? Traducerea 1-1 ar fi dezvoltarea terenului. Cresterea valorii lui si a oportunitatilor care pot fi generate de acesta. Pentru a fi inteles mai bine acest proces complex, el trebuie disecat si analizat pe etape.

Land development (viabilizarea terenului pentru cresterea valorii lui pe piata imobiliara) reprezinta procesul prin care se evalueaza, planifica (atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere financiar) si autorizeaza directia optima de dezvoltare a unei parcele. Aceasta optimizare trebuie sa se desfasoare in acord cu sutele de restrictii si reglementari impuse de autoritatile locale si nationale.

Putem imparti procesul in 3 etape generale, si anume: pre-dezvoltare, constructie si post-dezvoltare. Pre-dezvoltarea este etapa de planificare si organizare, constructia reprezinta dezvoltarea propriu-zisa, fizica a proprietatii, iar post-dezvoltarea poate implica administrarea proprietatii sau revanzarea acesteia.

Dezvoltarea optima a terenului curpinde verificarea faptului ca proiectul gandit de dumneavoastra se afla in concordanta cu sutele de restrictii si reglementari impuse de autoritatile locale si nationale. Abandonarea unui astfel de proiect poate exista atat timp cat nu au fost luate in calcul toate complicatiile care ar putea aparea, de la probleme legale, administrative, la calcule financiare eronate etc.

In acest sens, o societate specializata care cunoaste dinamica imobiliara din zona, intelege ordinea cronologica a procedurilor ce urmeaza a fi implementate, cunoaste legislatia in aceste situatii, usureaza enorm intregul procesul si reduce automat procentul de abandonare a acestuia.

Ai un teren care abia asteapta sa fie analizat si dezvoltat? Contacteaza-ne! Abia asteptam sa facem business impreuna.