Amenajarea camerei copilului - O provocare frumoasa

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
02.07.2021
Amenajarea camerei copilului - O provocare frumoasa


Amenajarea camerei copilului este cu adevarat o provocare pe care trebuie sa o duci la bun sfarsit si pentru care trebuie sa aloci mai mult timp de gandire. De ce este asta o provocare? Pentru ca odata cu varsta se schimba interesele, iar pasiunile si nevoile copilului din acel moment vor fi altele in viitor.
Indiferent de suprafata apartamentului sau a casei in care locuiesti, exista cateva criterii pe care trebuie sa le iei in calcul in momentul amenajarii camerei cum ar fi: varsta, pasiunile, sexul copilului etc. Si nu uita! Camera va reprezenta pentru cel mic atat un loc de odihna, cat si un loc de joaca sau pentru studiu, iar amenajarea si designul trebuie sa fie adaptate la aceste nevoi.

Articolul de astazi iti prezinta cateva recomandari care te-ar putea ajuta atunci cand amenajezi camera copilului.

1. Stimularea creativitatii. Cel mic se dezvolta continuu, iar setea de cunoastere si imaginatia bogata sunt prezente la fiecare pas. Pentru ca va petrece destul de mult timp in camera sa, aceasta trebuie sa ii stimuleze constant creativitatea. Asadar, ofera-i posibilitatea de a se exprima prin diferite instrumente cheie cum ar fi: o tabla pe care sa deseneze sau sa scrie, carti de citit, de desenat sau carti educative cu diferite teme; o masa de colorat sau de modelat plastilina etc.

2. Siguranta. Copilul va explora orice lucru nou, iar tu poate nu vei fi in fiecare moment langa el. Din acest motiv, alege mobila care are colturile rotunjite, securizeaza prizele (capace de siguranta, protectii etc.), pune benzi antiderapante pe jos daca este nevoie, foloseste sigurante pentru scari, fereastra sau alte zone daca este cazul.

3. Amenajari practice. Pentru ca, asa cum am specificat si la inceput, odata cu varsta se schimba si gusturile si pasiunile, este indicat ca alegerile facute in momentul amenajarii sa tina cont de acest criteriu. Foloseste obiecte care au intrebuintari multiple, alege mobilierul usor de mutat, versatil si neaparat rezistent.

4. Nevoi regasite in amenajare. Dormitorul poate fi amenajat in functie de cele trei nevoi esentiale: odihna, joaca si studiu. Prin urmare, din camera celui mic nu trebuie sa lipseasca un pat sau un fotoliu (pentru odihna sau citit), un spatiu pentru joaca (in care sa fie pus un cort sau un covoras) si un mic birou (pentru teme, pentru desenat etc.).


5. Spatiul de depozitare. In camera trebuie sa existe spatiu pentru depozitarea hainelor, a jucariilor, a rechizitelor etc. Dulapurile, noptierele sau alte obiecte de mobilier pe care le-ai ales te ajuta sa pastrezi toate lucrurile in ordine. O organizare cat mai buna va avea un dublu efect: tu te vei asigura ca este mereu ordine si curatenie, iar cel mic va invata inca de la o varsta frageda cat de importanta este oganizarea.

6. Camera luminoasa. Copiii au nevoie de lumina naturala, deci alege draperii deschise, din materiale mai subtiri si usoare. De asemenea, poti vopsi peretii in culori deschise si vei obtine o camera si mai luminoasa.

7. Decizii impreuna. Parerea si implicarea copilului in procesul de amenajare conteaza foarte mult pentru ca s-ar putea ca alegerile tale sa nu fie pe placul lui. Pentru el acest lucru va fi o bucurie, iar tu tei vei asigura astfel ca nu vei intampina surprize pe parcurs.

8. Lucruri la indemana. In procesul de amenajare, asigura-te ca majoritatea lucrurilor de care are nevoie si nu numai, vor fi puse la indemana celui mic. Ce efecte poate avea aceasta idee? El va reusi sa ajunga in posesia lor fara sa aiba nevoie de ajutorul tau, simtul responabilitatii va creste si totodata vei evita posibilele mici accidente din cauza unor obiecte aflate la inaltime.

Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu