Amenajarea gradinii la inceput de primavara

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
23.02.2022
Amenajarea gradinii la inceput de primavara


Sezonul rece se aproprie de final, iar primavara isi intra in drepturi usor, usor. Venirea primaverii inseamna automat si pregatirea locuintei printr-o curatenie generala. Pentru ca in aceasta perioada totul se innoieste, casa si spatiile din jur sunt reorganizate si amenajate in functie de stilul fiecarei persoane. Cei care beneficiaza si de o gradina, au o responsabilitate in plus: pregatirea acesteia pentru sezonul cald.

In articolul de blog imobiliar de astazi iti prezentam etapele principale in amenajarea gradinii si detaliile la care trebuie sa fii atent.

1. Uneltele necesare
Chiar daca te ocupi de gradina ta din pasiune, trebuie sa dispui de uneltele si ustensilele potrivite si sa te asiguri ca acestea sunt functionale, Realizeaza in prima faza un inventar in atelier si vezi daca ai tot ce iti trebuie. Vei avea nevoie de urmatoarele: foarfeci de gradina, ferastraie de taiat crengi, lopata, cazma, grebla, sapa, roaba etc. Pentru plantarea diverselor sortimente de flori vei avea nevoie de o sapaliga sau o lopatica.
De asemenea, daca ai deja o gradina, verifica starea ghivecelor, a aracilor, a furtunurilor, stropitorilor si daca este nevoie, achizitioneaza ce s-a stricat.

2. Curatarea gradinii
Dupa o iarna mai mult sau mai putin grea, orice lucru are nevoie de o reimprospatare. Inainte de a initia vreo activitate, strange frunzele, tulpinile uscate si cazute sau orice fel de deseuri aparute peste iarna. Indiferent de cum te-ai gandit sa iti amenajezi gradina, aceasta trebuie sa fie curata si pregatita pentru toate ideile tale de amenjare.
Chiar si pomii trebuie ingrijiti si ’’readusi la viata’’. Indeparteaza-le ramurile si crengile uscate sau rupte, cu ajutorul unei foarfece de gradina sau a unei ustensile mai dure (topor, fierastrau). Curatarea pomilor nu este recomandata doar din punct de vedere estetic, ci este o activitate cu adevarat benefica pentru pomii fructiferi intrucat stimuleaza rodul.

3. Tratarea pamantului
Pregatirea si fertilizarea corespunzatoare a pamantului este o etapa esentiala de care va depinde durata de viata a viitoarelor plantari. Faramiteaza pamantul, niveleaza-l si aplica-i un ingrasamant natural pentru ca el sa isi extraga toate substantele de care are nevoie. Aceasta procedura trebuie facuta macar cu cateva saptamani inainte de a te ocupa de plantare. In cazul pomilor fructiferi, acestia trebuie sapati la radacina, dupa care se va aplica ingrasamantul.

4. Reamenajarea propriu-zisa si plantarile
Ai bifat toate etapele de mai sus? Atunci ai ajuns la ultimul si cel mai asteptat pas. Gradina inseamna automat mult spatiu verde si acesta ar trebui sa fie primul lucru de care sa tii cont. Mai multi copaci, mai multe sortimente de flori si mai multa iarba te va face sa te simti cu adevarat relaxat si aproape de natura. Daca dispui de mult spatiu, il poti imparti in mai multe zone: zona de relaxare (foisor, gratar, balansoar, canapea, masa si scaune), loc de joaca pentru copii (topogan, groapa de nisip, leagan), zona de flori (ghivece sub diferite forme, plante agatatoare etc.) si o zona pentru cultivarea unor legume.

In loc de concluzie
Poti avea o gradina frumoasa si colorata pe tot parcursul anului. In acest sens, foloseste plante care infloresc in perioade diferite ale anului si care nu au nevoie de o ingrijire speciala. Opteaza pentru plante din soiuri cat mai variate, astfel incat gradina ta sa se mentina verde cat mai mult timp.
Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro, shutterstock.com