Bubuland - Love Grows

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
22.01.2020
Bubuland - Love Grows
Bubuland este o companie nouă din Sibiu, înființată de Alexandra și Andrei Deak, care realizează produse handmade pentru copii. Toate produsele create aduc multă bucurie în casele oamenilor și un plus de culoare și creativitate în camerele celor mici. Bubuland aduce ceva nou pe piață, nu doar produse de calitate, ci și modele unicat de care copiii își vor aminti mereu.
 
 
1. Cine este BUBU și ce trebuie să știe sibienii despre Tărâmul lui Bubu (din eng. Bubuland)?
Bubu este inspirația și motivația noastră zilnică. Datorită lui Tărâmul lui Bubu există și ne bucură fiecare zi. Bubuland este un proiect foarte drag, de familie, care ne permite să realizăm leagăne și obiecte mici de mobilier pentru copii. Toate obiectele noastre sunt lucrate manual, unul câte unul, cu pasiune și multă dedicare. Credem că facem bine și frumos, într-o lume a consumerismului, vitezei, lucrurilor ieftine și prost făcute.

2. Aduceți bucurie și culoare în familiile care au copii ☺ de când a început povestea Bubuland?
Odată cu băiețelul nostru a venit și ideea de a ne crea singuri obiecte pentru camera lui, idee care ulterior s-a concretizat în proiectul Bubuland. Ne-am dorit de la început să facem obiecte pe care copiii, dar și părinții lor, să le iubească și pe care să le țină minte ca parte a copilăriei lor.
În 2017 am început cu un scaun pentru camera celui mic. Inițial ne-am dorit produse estetice, dar utile, de care să ne bucurăm acasă. Apoi însă m-am gândit că sunt prea frumoase ca să le ținem doar pentru noi și am prins curaj să postăm primele obiecte făcute de soțul meu.

3. Știu că momentan vă folosiți de mediul online pentru a ajunge la nișa de clienți. Este online-ul un mod mai simplu de a aborda clienții? Participați și la târguri handmade?
De la început ne-am bazat pe online și în continuare este mediul prin care ajungem la clienții noștri. Nu aș spune neapărat că este un mod mai simplu, pentru că fiecare modalitate de a aborda clienții implică efort, însă nișa noastră este foarte prezentă în online.
Anul trecut am fost invitați la târgul organizat de Andreea Esca la București, A’Kids, unde am fost extrem de surprinși de cât de multă lumea ne știa din online. Am primit foarte multe aprecieri și a fost o confirmare pentru noi că facem lucruri pe care oamenii le îndrăgesc. Am întâlnit și cupluri de clienți venite din alte orașe ca să ne cunoască personal. A însemnat foarte mult pentru noi.
4. Primii clienți au fost din Sibiu. Este în plan și deschiderea unui atelier / magazin în oraș în viitorul apropiat?
Primul client a fost din Republica Moldova :) O doamnă care a cumpărat inițial o masă și un scaun pentru fetița ei, a revenit la noi cu încă 3 comenzi, mobilând toată camera celei mici cu produse Bubuland.
Anul acesta ne-am mutat într-un nou atelier în Cisnădie și suntem foarte entuziasmați să vedem cum ne descurcăm în noul spațiu. Ne-am dori foarte mult să avem și un magazin fizic, dar rămâne deocamdată în planul pe termen lung.

5. Ce anume vă inspiră în crearea obiectelor frumoase pentru cei mici?

Inițial ne-am inspirat din online, obiecte realizate în alte țări. Pe parcurs însă ne-am bazat pe propriile idei, multe inspirate din viața de părinți. Leagănele de exemplu au fost o idee dată de băiețelul nostru. Atât de încântat era de fiecare dată când se dădea pe leagăn, încât am zis să încercăm să facem un leagăn care să arate frumos, dar să fie sigur pentru copii așa mici (T. avea 6 luni cand am făcut primul leagăn). De când am pus leagăn în casă, aproape zilnic cere în el deși are doi ani și jumătate acum.
De multe ori și clienții noștri sunt o inspirație pentru noi, având tot felul de idei pentru mobilier pentru cei mici. Ne bucurăm de fiecare dată când primim o nouă provocare, mai ales dacă sunt obiecte care să se potrivească cu noi.

6. Care considerați că este cea mai mare provocare pe care o întâmpină oamenii care creează obiecte handmade?
Două provocări majore îmi vin în minte acum. Prima este legată de preț. Oamenii se așteaptă ca un obiect handmade să fie la același preț cu unul realizat în masă. Nu vom putea niciodată să egalăm acele prețuri, din mai multe motive: materia primă este mai scumpă atunci când nu cumperi cantități industriale și când cauți calitate, iar timpul investit în crearea obiectelor este considerabil mai mare când totul este făcut manual.
A doua provocare aș spune că este așteptarea clienților. Lucrăm doar cu lemn masiv, iar lemnul prin natura lui poate prezenta anumite imperfecțiuni. Un obiect realizat handmade din lemn nu va arăta ca unul din plastic. Mai mult decât atât, nu poți manual să vopsești un obiect și să arate ca cel făcut cu mașinării industriale. Ne dăm tot interesul și depun eforturi pentru a finisa cât mai bine fiecare produs care pleacă din atelier, iar feedback-ul clienților ne-a confirmat că facem ceea ce trebuie.

7. Care sunt principalele 3 adjective, cele definitorii, care descriu cel mai bine produsele create de Bubuland?
Creative, frumoase, practice.

8. Obiectele create sunt pentru cei mici. Folosiți materiale mai speciale, datorită acestui fapt? Sau poate mai rezistente, știind că uneori copiii strică ușor obiectele din jurul lor?
Lucrăm doar cu lemn masiv pentru obiectele mici de mobilier. Folosim vopsea pe bază de apă, non-toxică. Leagănele sunt realizate din lemn de fag sau stejar, iar materialele textile folosite sunt bumbac 100%.
Credem că doar oferind produse de calitate părinții sunt mulțumiți de investiția pe care o fac.

9. Cât durează crearea unui leagăn, spre exemplu? Sau crearea unei măsuțe de joacă, cu două scaune?
Depinde foarte mult de modelul de leagăn sau de setul de masă și scaune. Realizarea obiectelor implică proiectarea, dezvoltarea, producția acestora. Ne gândim cum vrem să arate un produs, căutăm materia primă pe care ne-o dorim, o prelucrăm, aducem modificări dacă considerăm necesar, finisăm produsul, îl testăm. Sunt câteva etape prin care trece orice obiect pe care îl facem pentru prima dată. Acum pentru un leagăn, prelucrarea și cusutul durează undeva la 4-5 ore, însă pentru un set de măsuță cu scaune toate etapele (prelucrare lemn, șlefuit, pictat, aplicat straturi de protecție) durează până la 3 zile.
 
10. Cumpărătorii pot comanda produse personalizate?
Lucrați pe comenzi și astfel?
Da, realizăm produse personalizate. Leagănele le avem mereu disponibile sau pot pleca din atelierul nostru în 1-2 zile lucrătoare. Pentru comenzile de mobilier nu avem produse în stoc, iar termenul de finalizare depinde de comenzile pe care le avem deja în lucru.
 
11. Comparativ cu piața din afară, cum ați defini handmade-ul românesc?
Ce ar merita să schimbați, dacă ați avea posibilitatea?
Nu suntem cunoscători ai pieței externe, însă am simțit de câteva ori că handmade-ul românesc nu este apreciat la adevărata sa valoare. Cu toate acestea, când clienții tăi sunt oameni asemănători ție, adică iubitori de frumos și de lucruri făcute cu drag, rămâi motivat să bucuri părinți și copii.

12. Care sunt planurile de viitor pentru Bubuland? ☺
În primul rând magazinul online a fost un plan important care tocmai s-a realizat. Am muncit ceva vreme la el, însă am reușit să îl lansăm acum câteva zile. Produsele sunt mult mai vizibile, ușor de găsit și ne bucurăm că prin intermediul website-ului ușurăm procesul de comandă pentru clienții noștri.
În al doilea rând, ne vom concentra pe a diversifica gama de leagăne. Sunt un must have când vine vorba de a-i distra pe cei mici acasă. Sunt versatile, putând fi atârnate în interior sau în aer liber și sunt foarte îndrăgite de copii.
Vrem să abordăm și piața externă anul acesta, tocmai pentru că am avut o serie de cereri din afară și este o oportunitate pe care vrem sa o exploatăm. De asemenea, avem o serie de obiecte și de idei noi pe care vrem să le realizăm.
Ne dorim să venim mereu cu obiecte utile și frumoase. Odată cu dezvoltarea băiețelului nostru, ne dăm seama și ce obiecte ne-ar fi utile pentru el.

13. Mulțumim pentru răspunsuri. Vă rugăm să transmiteți un gând frumos sibienilor care vă urmăresc și vă cumpără produsele!
Le mulțumim celor care ne urmăresc și celor care achiziționează produse Bubuland. Fiecare comandă este importantă pentru noi și sperăm că părinții și copiii să se bucure de produsele noastre cel puțin la fel de mult cum ne bucurăm noi să le facem. Ne dorim ca sibienii să susțină în continuare micile afaceri locale și îi așteptăm cu drag să ne cunoască live produsele și să ne încurajeze în planurile de viitor. 

Foto de: Bubuland - Love Grows

Articolul urmator

Oameni din Sibiu

Oameni din Sibiu