Care sunt avantajele implementarii unei pompe de caldura in casa ta?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
20.06.2021
Care sunt avantajele implementarii unei pompe de caldura in casa ta?


Daca am dedicat un articol informatiilor cu privire la ce este o pompa de caldura, cate tipuri de pompe sunt si cum functioneaza ele, pentru a te ajuta sa iti faci o idee de ansamblu despre acest sistem de incalzire, articolul de azi scoate in evidenta motivele pentru care o pompa de caldura se diferentiaza de centralele pe gaz sau lemne si devine o alegere mai buna pentru casa ta.

De ce este pompa de caldura o solutie eficienta? Iata mai jos toate avantajele ei.

1. Amortizarea costurilor
Este adevarat ca o pompa de caldura au un cost mai mare de implementare, comparativ cu centralele pe gaz, dar consumul pe termen lung este mai mic, reprezentand astfel o investitie inteligenta si rentabila pe termen lung.

2. Sustenabilitate
Pompa de caldura are la baza un sistem de functionare ecologic, folosind energie din apa, sol sau aer. Pentru ca s-a propus deja scoaterea centralelor pe gaz din uz si pentru ca multe tari europene tind tot mai mult spre acest sistem de incalzire, sa te adaptezi deja la acest mod ecologic si sa fii cu un pas inaintea unor serii de decizii care vor deveni obligatorii reprezinta un plus.

3. Functionare optima
Pompa are dubla intrebuintare: poate fi utilizata atat in perioada calda, cand raceste aerul din locuinta, cat si in perioada rece, cand are scopul de a-l incalzi. Acesta este un motiv intemeiat pentru care o pompa reprezinta achizitia perfecta si optima pentru toate nevoile tale. De asemenea, pe langa racirea si incalzirea locuintei, produce si apa calda menajera pentru intreg anul.

4. Siguranta in spatiul locuibil
Cum poate o pompa de caldura sa ofere siguranta tie si casei tale? Foarte simplu. Daca centralele obisnuite folosesc gaz sau lemne pentru a produce caldura si astfel te poti gandi ca esti expus la un posibil risc, in cazul unei pompe situatia este clara. Pentru ca foloseste doar energie din mediu si nu flacara deschisa, nu exista pericol de explozie.

5. Mai mult confort
Prin ce iti asigura un confort sporit pompa de caldura? In primul rand prin faptul ca poti face pentru ea o anexa langa locuinta ta sau daca o lasi in casa, ii poti gasi un spatiu de depozitare nu foarte vizibil. In al doilea rand te scuteste de curatenia zilnica pe care trebuie sa o faci in cazul centralei pe lemne. Si nu in ultimul rand, pentru ca te scapa de grija achizitionarii combustibilului pentru o altfel de centrala si totodata depozitarea lui.

Ce indoieli pot aparea cu privire la pompele de caldura?
Sunt cateva indoieli care apar in mintea proprietarilor inainte de a lua o decizie. Una din ele se refera la investitia intr-un sistem nou de incalzire, nu foarte intalnit in tara noastra si despre care nu ai foarte multe informatii. De aceea, pentru a face o comparatie, analizeaza modul lor de functionare si rezultatele practice in tarile nordice mai ales, unde sunt deja alegerea majoritatii proprietarilor.

Ce mai atrage indoiala oamenilor este faptul ca un lucru nou pe piata este de asemenea si foarte scump. Ceea ce trebuie sa stii este ca pompele produc intre 3 si 5 ori mai multa energie decat cele normale si chiar daca pare o cheltuiala mai mare la inceput, trebuie sa iei in calcul si facturile viitoare.
Inca un aspect ce pune la indoiala randamentul pompelor de gaz se refera la faptul ca ele pot fi instalate doar la constructii noi. Acest lucru este doar un mit, existand multe tipuri de pompe care po fi implementate in proiectul de renovare si modernizare a unei case.

Acum ca ai adunat cateva informatii de baza si ai vazut si care sunt avantajele aduse de pompa de caldura, poti fi sigur ca vei lua o decizie corecta si informata.
Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu