Cartierul Hipodrom - cel mai căutat cartier pe piața de imobiliare Sibiu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
14.02.2020
Cartierul Hipodrom - cel mai căutat cartier pe piața de imobiliare Sibiu

Cartierul Hipodrom este cel mai mare din Municipiul Sibiu, condensand aproape o treime din populatia orasului.
Cuvantul HIPODROM este explicat in DEX astfel: teren special amenajat pentru desfășurarea concursurilor hipice, prevăzut cu tribune pentru spectatori.

Acest cartier are o poveste istorica interesanta. Istoricul Razvan Pop spune ”Cu siguranță aici a existat în trecut un hipodrom ale cărui urme s-au pierdut. După așezare eu bănuiesc faptul că hipodromul s-a aflat în spațiul unde este acum Cedonia”.

Terenul pe care se află acum cartierul Hipodrom a aparținut Armatei Austro-Ungare. Cavaleria acestei armatei a beneficiat de un hipodrom, construcție simplă. Acesta a fost folosit și de cavaleria românească, dar și de echipa națională a României de hipism, până spre jumătatea secolului trecut. Astfel, apartenența de armată l-a determinat și pe Aurel Vlaicu să efectueze zborul demonstrativ de la Sibiu tot din această zona a orașului.

Caracteristicile principale ale acestui cartier sunt:


1. Perimetru
Suprafata pe care acesta este intins se extinde pe aproximativ 58 de hectare de teren, reprezentand aproape jumatate din suprafata totala a orasului Sibiu. 

2. Delimitari

Strazile care marginesc cartierul Hipodrom sunt Bulevardul General Vasile Milea in partea Vestica, Calea Dumbravii in partea de Est si strada Rahova in zona sudica. 

3. Populatie
Daca suprafata cartierului reprezinta aproape jumatate din suprafata intregului oras, numarul locuitorilor se ridica la aproximativ o tremie din intreaga populatie. Acestia sunt in numar de aproximativ 45.700 locuitori.

4. Zone
Cartierul Hipodrom este impartit in patru zone mari, dupa cum urmeaza:
- Hipodrom I si Hipodrom II- construite intre anii 1960-1970.
- Hipodrom III si Hipodrom IV – construite intre anii 1970-1985.
Cea mai centrala zona a cartierului este Hipodrom 1, fiind numerotate in ordinea proximitatii de centrul orasului.

5. Tipuri de constuctii:
In acest cartier exista atat blocuri cat si case. Cea mai mare parte a blocurilor sunt structurate pe parter plus patru etaje. Totusi, cel mai mare numar de blocuri turn il regasim tot in acest cartier. Aproximativ 50% din blocurile peste 4 etaje din oras sunt aici. De asemenea, in Hipodrom intalnim si cel mai inalt bloc din Sibiu, iar acesta are 17 etaje.
In present aceasta zona este cea mai cautata pentru apartamente de vanzare in Sibiu.

6. Obiective turistice si institutii de interes

Nu degeaba se spune ca acest cartier este in topul cartierelor apreciate din Sibiu. Este o zona care iti ofera totul la indemana. Astfel voi enumera o parte dintre cele mai importante zone de interes: multiple scoli si gradinite, unitati de invatamant superior, numeroase zone comerciale, clinici medicale si farmacii, unitati bancare, restaurant si cafenele. Totodata aceasta zona se afla in imediata apropiere de cele mai cautate obiective turistice cu care se mandreste Sibiul: Gradina zoologica si Muzeul Satului.


7. Distanta fata de centru

Inca un plus al acestei zone este distanta destul de mica fata de centrul orasului. Astfel mergand pe jos pana in centru se poate face intre 10-30 minute in functie de zona din care se pleaca. Cu mijlocul de transport in comun sau cu masina, se poate ajunge in 5-10 minute in functie de momentul zilei si de zona din care se porneste.

8. Infrastructura si linii de transport in comun

Un alt mare beneficiu al zonei este infrastructura si liniile de transport in comun, care fac legatura cu toate zonele din Sibiu.
Linia 1 - Traseu – Calea Dumbravii – Viile Sibiului
Linia 11 – Traseu – Calea Cisnadiei – Zona industrial- vest
Linia 12 – Traseu - Piata Rahova – Sembraz
Linia 13 – Traseu - Gara – Dumbrava/Muzeul satului

9. Parcuri si zone verzi

Si la acest capitol cartierul Hipodrom sta foarte bine. Pe langa multiplele parcuri amenajate pe langa blocuri, in imediata apropiere se afla Parcul Sub Arini.
Parcul Sub Arini este unul dintre cele mai mari şi mai vechi parcuri din România. Mărimea parcului este de 22 de hectare, spațiu suficient pentru toți cei dornici de câteva minute sau ore de liniște și relaxare.Acesta are un loc binemeritat în rândul obiectivelor turistice importante ale Sibiului.

Vezi oferta completă de apartamente de vânzare în Hipodrom, aici.
Foto credit: google.ro