Cartierul Vasile Aaron – o zona cu multe apartamente pe piata de imobiliare Sibiu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
27.02.2020
Cartierul Vasile Aaron – o zona cu multe apartamente pe piata de imobiliare Sibiu
 
Cartierul Vasile Aaron – o zona cu multe apartamente pe piata de imobiliare Sibiu

Denumirea acestui cartier vine de la cunoscutul jurist, poet si traducator, Vasile Aaron.
Acesta a fost fiul parohului Vasile Aaron din satul Glogoveț, din apropiere de orasul Blaj din judetul Alba. A urmat cursurile de teologie ale seminarului din Blaj și Facultate de Drept la Cluj. A fost cunoscător al limbilor romana, latina, germana si maghiara.
După ce a finalizat studiile, Vasile Aaron s-a stabilit la Sibiu, unde a profesat ca jurat-procurator, notar al Companiei Grecești și apoi ca avocat independent. A fost primul avocat roman care a avut dreptul de a pleda în fata instantelor sasesti din subordinea Universitatii sasesti.

Acest Cartier a fost infiintat datorita zonei Industriale Est, întreprinderile Balanţa II, Independenţa II, ICEMENERG, şi alte fabrici sau ateliere mai mici situate dincolo de viaductul care trece peste calea ferată. Pe langa contructorii blocurilor, au muncit şi elevii liceelor sibiene, în special cei de la „Industrial 2 Căi Ferate”.  
In trecut acest cartierul a fost considerat unul muncitoresc, construit pentru a acoperi nevoile locative ale unui Sibiu intens industrializat.
Este un cartier de blocuri cu locuinte atat pentru  familişti cat si pentru nefamilişti.


Caracteristicil principale ale acestui cartier sunt:

1. Perimetru

Cartierul Vasile Aaron are o suprafata destul mica in raport cu numarul de locuitori care populeaza aceasta zona.
Suprafata pe care se intinde acest cartier este de aproximativ 13 hectare.

2. Delimitari

Acest cartier este marginit de urmatoarele strazi:
- Bulevardul general Vasile Milea in zona de Sud-Vest
- Strada Vasile Aaron in Nord-Vest 
- Strada Stefan Cel Mare in partea de Nord si Nord-Est
- In zona Sud-Estica acest cartier esta marginit de Valea Sapunului


3. Populatie

Cu toate ca suprafata pe care este amplasat acest cartier este destul de mica, cartierul Vasile Aaron este al doilea cartier ca marime a populației din orasului Sibiu. Cu toate ca este un cartier destul de inghesuit, Vasile Aaron se bucura de popularitate în randul sibienilor și este o zona destul de cautata pentru cumpararea de apartamente pe piata de imobiliare Sibiu.

4. Zone


Cartierul Vasile Aron este strabatut de doua strazi paralele: strada Semaforului si strada Vasile Aaron. Daca pe Strada Vasile Aaron se regasec cateva case, pe strada Semaforului exista doar blocuri.

5. Tipuri de constuctii:

Cea mai mare suprafata din acest cartier este populată de multe blocuri si cateva case vechi.
Blocurile din aceasta zona se impart in doua categorii: blocuri cu un regim de inaltime parter plus patru etaje (celor mai multe blocuri li s-a adaugat ulterior inca un etaj cu mansarda) si blocuri cu regim de inaltime parter plus zece etaje.


6. Obiective turistice si institutii de interes

Daca in trecut , acest cartier a fost considerat un cartier muncitoresc, chiar comunist, in present este un cartier ca oricare altul, cu magazine la parterul blocurilor, cu piaţă agroalimentară, cu parc şi un trafic rutier de drum national.
Tototdata in aceasta zona se gasesc scoli si gradinite, doua dintre ele fiind cu program prelungit, zone comerciale, clinici medicale si farmacii, unitati banare. In plus, cartierul se afla in imediata apropiere de zona comeciala Shopping City Sibiu.
Pe langa acestea, accesul spre centrul Municipiului Sibiu este unul facil.


7. Distanta fata de centrul orasului

Cartierul este amplasat la aproximativ o distanta de doi kilometri fata de zona centrala a Sibiului. Astfel, un drum pe jos până în centrul orașului poate fi parcurs în aproximativ 20 de minute, în functie de zona din care se pleaca. Cu mijlocul de transport in comun sau cu masina, se poate ajunge in 5-7 minute in functie de momentul zilei si de zona din care se pleaca.


8. Infrastructura si linii de transport in comun

Un avantaj al zonei este infrastructura cartierului, dar si liniile de transport in comun. Acestea din urmă garantează o conexiune bună cu multe zone din Sibiu.
Linia 2 - Traseu – Irmes – Piata Cibin
Linia 14 – Traseu – Valea Aurie – Cartier Resita
Linia 15 – Traseu – Valea Aurie - gara

9. Parcuri si zone verzi
Putem spune ca acest cartier nu este o zonă turistică, ci un cartier de blocuri destul de obisnuit in zonele urbane. De aceea nu prea exista spatii verzi in aceasta zona.
Daca in trecut in acest cartier nu a existat niciun parc, in present cartierul detine un parc cu loc de joaca pentru copii si o baza hipica in suprafata de 38.000 mp.


Pentru a vedea oferta de apartamente de vanzare in Sibiu amplasate in cartierul Vasile Aaron, click aici.
Foto credit: google.ro