Strandul este unul din
cartierele de top din orasul Sibiu. Un cartier in care locuitorii se bucura de liniste, multe spatii verzi si este unul din cartierele sibiene care se afla intr-o continua crestere.
Cartierul Strand este renumit pentru spatiul si confortul dat de casele din zona si de distanta mica pana in centrul orasului.
Zona unde se afla astazi cartierul era odata un camp denumit
Livada Macelarilor. In anul 1935 a inceput constructia strandului, de unde numele cartierului de astazi, iar incepand cu anul 1970, au aparut primele constructii. Cartierul se imparte in doua zone:
Strand I si Strand II. In periaoda regimului comunist, prin programul de industrializare s-au construit primele blocuri cu arhitectura specifica acelei perioade.
A urmat o perioada de dezvoltare a cartierului, astfel incat in perioada 2000 - 2012 ia nastere Strand II, o zona in care predomina vilele si blocurile de maxim 4 - 5 etaje.
Astazi, cartierul dispune de o gama larga de locuinte si este unul din cartierele cautate pe piata de imobiliare din Sibiu si nu numai.
In continuare, va prezentam cateva caracteristici ale cartierului:
1. Perimetru
Cartierul Strand se afla la limita dintre cartierele Turnisor, Tilisca, Valea Aurie, Parcul Sub Arini si Zona Centrala.
2. Delimitari
Cartierul este impartit în 2 mari zone: Strand I si Strand II.
Strand I este delimitat astfel:
- la
Nord de str. Onisifor Ghibu si soseaua Alba Iulia
- la
Est de Bulevardul Victoriei si str. Rennes
- la
Vest, cartierul este delimitat de str. Maramuresului, str. Cristian si str. Litovoi Voda
- la
Sud de str. Saliste
Strand II este mărginit după cum urmează:
- la
Nord de str. Maramuresului
- la
Est de str. Litovoi Voda si str. Cristian
- la
Sud de str. Dimitrie Cantemir
- la
Vest de str. Profesor Aurel Popa.
3. Populatie
Fiind un cartier in plina dezvoltare, populatia Strandului va continua sa creasca tot mai mult in urmatorii ani. Momentan, dupa ultimul recensamant, datele arata ca in acest cartier locuiesc in jur de 12.700 de persoane. Cresterea numarului de persoane in aceasta zona se datoreaza faptului ca s-au construit foarte multe blocuri noi si este
unul din cele mai linistite si cautate cartiere pe piata imobiliara din Sibiu.
4. Zone
Strandul este impartit in doua mari zone: Strand I si Strand II.
In anul 1970 a inceput constructia primelor vile din zona Strand I. De atunci, cartierul s-a extins continuu si s-a dezvoltat foarte mult, astfel ca incepand cu anul 2000, a luat nastere o zona noua: Strand II.
Zona Strand I este dedicata in special locuitorilor care isi doresc sa locuiasca la bloc, mai aproape de centru si de punctele de interes din oras. In schimb, Strand II este ideal pentru cei ce isi doresc un trai linistit la casa si departe de agitatia din centrul orasului.
5. Tipuri de constructii
In cartierul Strand, exista atat zone de case, cat si de blocuri, ceea ce il face un cartier foarte dorit de toti cei care isi cauta o locuinta. In zona Strand I predomina blocurile cu maxim 4-5 etaje, construite in stilul anilor '70, iar in zona Strand II cel mai des veti intalni case si blocuri noi construite.
Exista o gama larga de imobile disponibile si multi doritori care se afla in cautarea locuintei ideale, iar acest cartier este optiunea perfecta.
6. Obiective turistice și instituții de interes
Desi este un cartier ferit de aglomeratia zonei centrale, aici se gasesc foarte multe puncte de interes pentru locuitori.
Printre zonele de interes se numara Strandul Aqua Fun, Stadionul Vointa, Spitalul Militar, Liceul Teoretic Onisfor Ghibu, Scoala Gimnaziala 1, parcurile Strand si Cristianului, Compania Visma etc.
De asemenea, in cartier sunt si multe magazine, restaurante, farmacii, stații de autobuz și taxi, cabinete medicale, biserici, benzinarii, pub-uri, parcuri si zone verzi.
7. Distanța față de centru
Distanta din cartierul Strand pana in zona de centru a Sibiului este de 2 km.
Pentru a ajunge in centrul orasului, este nevoie de doar 10 minute cu masina, in jur de 25 de minute mergand pe jos, iar cu autobuzul se ajunge destul de usor, in 20 de minute.
8. Infrastructura cu linii de transport în comun
Fiind aproape de centrul orasului, cartierul are multe legaturi cu restul zonelor din oras. Se poate ajunge foarte usor in orice punct al orasului. Traseele principale de autobuz care pornesc din zona Strand sunt:
Linia 16 - Traseu - Valea Aurie - Cartierul Tineretului
Linia 17 - Traseu - Strand II - Cartier Resita
9. Parcuri și zone verzi
Atunci cand alegem sa cumparam o locuinta, un aspect foarte important este zona in care ne-am dori sa locuim.
In afara tuturor punctelor de interes din apropiere si proximitatea cartierului cu zona centrala sau locul de munca, tot mai multe persoane cauta zone cat mai aproape de parcuri, de spatii verzi si de relaxare.
Strandul este un cartier inconjurat de parcuri, de foarte multe zone verzi amenajate special pentru relaxare si locuri de joaca pentru copii.
Un exemplu este
Parcul Strand care este cel mai mare din cartier si se afla in spatele Bisericii Sf. Mihail si Gavril.
Un alt parc foarte frumos si nou construit este
Parcul Strand II de pe strada Dimitrie Cantemir.
Parcul Cristianului este un alt loc ideal pentru relaxare si se afla langa strada Cristian.
In afara parcurilor special amenajate, cartierul se margineste cu Parcul Sub Arini care este cel mai mare parc din oras. Cu toate aceste zone din apropierea cartierului, locuitorii Strandului pot alege unde sa isi petreaca timpul liber intr-un mediu natural si linistit.
Pentru a vedea oferta completa de apartamente de vanzare in Sibiu situate in cartierul Strand, click
aici.
Foto credit: google.ro