Cartierul Lazaret-un cartier in plina dezvoltare pe piata de imobiliare Sibiu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
21.02.2020
Cartierul Lazaret-un cartier in plina dezvoltare pe piata de imobiliare Sibiu
Cartierul Lazaret-un cartier in plina dezvoltare pe piata de imobiliare Sibiu

Povestea Cartierului Lazaret este una destul de interesanta. Aceasta denumire a fost pusa datorita faptului ca pe terenul pe care in present se afla autogara Atlassib, in trecut a existat o manastire Dominicana, care ulterior a fost mutata in interiorul cetatii din Sibiu.

Conform DEX, cuvantul lazaret se explica astfel:  adăpost izolat din unele localități de frontieră, destinat persoanelor, vaselor și mărfurilor provenind dintr-o regiune în care există molimă si carantina.

In zilele noastre acest cartier se intinde din spatele garii pana la centura ocolitoare a orasului.
Specialistii afirma faptul ca punctul de dezvoltare al cartierului mai sus mentionat, este strada Moara de Scoarta, denumire pastrata din perioada medievala. In acea perioada a existat cu adevarat o moara de scoarta producatoare de hartie.
Caracteristicile principale ale acestui cartier sunt:

1. Perimetru
Cartierul Lazaret are o suprafata destul de mare raportat la numarul de locuitori.
Suprafata pe care se intinde acest cartier este de aproximativ 40 hectare.

2. Delimitari


Acest cartier este marginit de mai multe strazi dintre care amintim: strada Garii in zona de Sud-Vest, Strada Abrud in Nord-Vest si strada Henri Coanda in partea Sud-Estica. 3. Populatie


Acest cartier s-a dezvolta foarte mult in ultimii ani. Din acest motiv nu avem date clare cu privire la numarul de locuitori din acest cartier, dar ce putem spune este ca acest cartier impreuna cu zona Trei Stejari insumeaza o populatie de aproximativ 22.500 de locuitori.

4. Zone

Cartierul Lazaret este impartit in mai multe zone dupa cum urmeaza:
Zona Compa – o zona cu blocuri si totodata o zona industiala.
Zona Libra – un complex de blocuri noi cu diferite categorii de apartemante de vanzare in Sibiu.
Zona de case, o zona cu adevarat ferita de agitatia si zgomotul orasului.

5. Tipuri de constuctii:

Cea mai mare suprafata din acest cartier este populată de case individuale sau duplexuri.
In ultimii ani, cartierul Lazaret s-a dezvoltat foarte mult si astfel s-au construit numeroase ansambluri rezidentiale noi de locuinte. Blocurile contruite in aceasta zona sunt structurate in general pe parter plus patru etaje.
In present aceasta zona a devenit una dintre cele mai cautate zone pentru accesul foarte facil catre oras.


6. Obiective turistice si institutii de interes

In ultimii ani aceasta zona s-a dezvoltat intr-un ritm alert. Daca in ultimii ani s-au construit ansambluri noi de locuinte, la finalul anului 2019 s-a inaugurat deschiderea unui nou centru comercial: Promenada Mall. La momentul actual, acesta este considerat cel mai mare centru comercial din Sibiu.
Tototdata in aceasta zona se gasesc scoli si gradinite, zone comerciale, salon de Bowling, clinici medicale si farmacii. Pe langa acestea, cartierul se afla in imediata apropiere de centrul orasului. De asemenea locuitorii care au resedinta in aceasta zona au un acces facil spre spitalui Municipal Sibiu.
 
Promenada Mall   Sursa: utc-media.com

7. Distanta fata de centrul orasului
Cartierul Lazaret este amplasat in apropiere imediata de zona centrala a Sibiului. Astfel, un drum pe jos până în centrul orașului poate fi parcurs în aproximativ 20 de minute, în functie de zona din care se pleaca. Cu mijlocul de transport in comun sau cu masina, se poate ajunge in 5-7 minute in functie de momentul zilei si de zona din care se pleaca.

8. Infrastructura si linii de transport in comun
Un alt mare beneficiu al zonei este infrastructura cartierului, dar si liniile de transport in comun. Acestea din urmă garantează o conexiune bună cu toate zonele din Sibiu.
Linia 8 -
Traseu – Turnisor – Sembraz
Linia 10
– Traseu – Turnisor - Gusterita
Linia 12
– Traseu - Piata Rahova – Sembraz
Linia 14
– Traseu – Valea Aurie – Resita
Linia 17
– Traseu – Strand – Resita
Linia18 –
Traseu – Gara – Tiglari

9. Parcuri si zone verzi
Deoarece cartierul Lazaret este o zona populata preponderent de case, exista multe spatii vezi si parculete frumos amenajate. In ultimii ani, odata cu constructia noilor ansambluri rezidentiale pe piata de imobiliare Sibiu, s-au amenajat locuri de joaca pentru copii in jurul blocurilor de locuinte.
Tototdata pentru cei care doresc sa se relaxeze in aer liber,la doar 5 minute de mers pe jos regăsim unul dintre cele mai mari parcuri din Sibiu – Parcul Tineretului.

Pentru a vedea oferta completa de apartamente de vanzare in Sibiu amplasate in cartierul Lazaret, click aici.
Foto credit: google.ro