Case de milioane - Si la propriu si la figurat

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
28.01.2022
Case de milioane - Si la propriu si la figurat


,,Locuiesc intr-o casa sau intr-un palat?” Ti-ai pus vreodata aceasta intrebare? Poate vei spune ca nu a fost cazul sa te intrebi asta, iar in aceasta situatie, trebuie sa marturisesc ca suntem in aceeasi tabara. Exista totusi persoane ale caror locuinte nu seamana deloc cu cele normale, iar valoarea lor este uriasa.

In articolul de blog imobiliar de astazi iti prezentam cateva dintre cele mai scumpe case din lume si micile istoriare care se invart in jurul lor.

1. Villa Leopoldo
Vila este localizata intr-o superba zona a Frantei, mai exact Coasta de Azur, si totalizeaza o suprafata de 20 de hectare. A fost construita in perioada 1929-1931, de catre un arhitect american. Locatia pe care se afla astazi superba vila a fost initial detinuta de regele Leopoldo al II-lea al Belgiei. Vila a fost utilizata si ca spital militar pe perioada Primului Razboi Mondial si a aparut in mai multe filme. Astazi, aceasta include 20 de acri de gradini, o casa grandioasa, un heliporter, piscina, bucatarie exterioara si multe alte incaperi. Este evaluata astazi la 750 milioane de dolari.


2. Four Fairfield Pond
Era imposibil ca orasul New York sa nu adaposteasca macar una dintre cele mai scumpe case din lume. Conacul este situat mai exact in Sagaponack, a fost ridicat in 2003 si se intinde pe aprox. 25 hectare. Este considerata cea mai intinsa proprietate din S.U.A., fiind compusa din 29 de dormitoare, 39 bai, 91 sali de mese. De asemenea, conacul mai dispune de terenuri de tenis, de baschet, pista pentru bowling si beneficiaza chiar de propria sa centrala electrica. Valoarea lui ajunge astazi la 248,5 milioane de dolari.


3. Palatul Buckingham
Cine nu cunoaste acest palat si familia care il detine? Este inclus in lista noastra deoarece tehnic vorbind, este considerat o locuinta si cu siguranta nu se va vinde niciodata. Este situat in orasul Westminster si este resedinta Reginei Angliei. Este compusa din 775 de camere si 188 camere pentru angajati, 52 dormitoare, 78 bai, 92 de birouri si 19 camere de odihna. In fiecare an, este deschis si publicului doritor sa admire frumusetea si eleganta lui. Proprietatea este evaluata la nu mai putin de 2,9 miliarde de dolari.


4. Antilia
Pare un nume simplu, dar acesta este numele unei constructii cel putin diferita. Antilia este un zgarie-nori rezidential, construit in India, Mumbai. Pe langa valoare ei, se deosebeste de alte cladiri prin arhitectura excentrica. Se intinde pe o suprafata de 400.000 mp si cuprinde: 27 de etaje (6 etaje parcare subterana), 3 piste pentru elicoptere, un garaj urias, o sala de bal, un teatru, piscina, gradini etc. Cladirea moderna este evaluata la 1 miliar de dolari.


5. Conacul Les Cedres
Conacul este situat in Saint-Jean-Cap-Ferrat, Franta. A fost construit in 1830 si cumparat de regele Leopold al II-lea al Belgiei in 1904, iar numele sau vine de la numerosii cedri de pe terenul sau. Imobilul are aproximativ 18.000 de mp, este format din 14 dormitoare si dispune de o piscina olimpica si un grajd mare. In interiorul acestuia se gasesc candelabre de cristal, lucrari de lemn aurit, picturi in ulei din secolul al XIX-lea si o biblioteca cu lambriuri din lemn care detine in jur de 3.000 de carti.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro