Case independente energetic. Pompe de caldura si panouri fotovoltaice de 10.8kW

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
26.09.2022
Case independente energetic. Pompe de caldura si panouri fotovoltaice de 10.8kW

Consumul de energie si gaz este preocuparea principala a oamenilor de pe Planeta, mai cu seama in ultimele luni. Costurile crescute ingrijorează oamenii si ii determină pe acestia sa caute solutii alternative. Despre aceste solutii este materialul nostru de astăzi: case verzi si procedurile prin care acestea pot fi obtinute.

Compania New Concept Living dezvolta un cartier exclusiv de case la doar 15 km distanta de Sibiu, in zona rezidentiala a orasului Talmaciu. Casele din ansamblul Verdi propun costuri 0 pentru consumator (nici un cost pentru consumul de energie electrica si gaz). Sistemul de panouri fotovoltaice va produce suficienta energie pentru a acoperi toate costurile casei, dar si incarcarea zilnica a doua masini electrice.

Ce inseamna mai exact acest lucru?

Pompa de caldura este ca si o centrala termica pe gaz, doar ca functioneaza exclusiv pe electricitate. Costul unui sistem complet de pompa de caldura este de 9000 euro, in timp ce costul unei centrale termice simple este de 800 de euro. Investitia dezvoltatorului imobiliar este mare, dar beneficiile pe termen lung sunt ale consumatorului.

Casele vor avea aragaz electric si cuptor electric. Ba chiar mai mult, beneficiarul poate acoperi si incarcarea a doua masini electrice, reducand astfel costurile si in aceasta directie. Panourile solare de pe casa asigura suficienta energie incat factura de curent sa fie pe 0. Beneficiile panourilor solare se masoara pe un interval de 12 luni, dupa ce trec toate cele 4 sezoane.

Ce se intampla in sezonul rece, cand razele solare lipsesc?

In timpul verii prosumatorul produce mult peste consumul propriu. Zilnic, se creeaza un surplus mare care va fi consumat in urmatorul sezon rece.

Am nevoie de baterii pentru stocarea energiei electrice?

Nu. In relatia cu furnizorul de energie electrica, locatarii din cartierul Verdi nu vor fi consumatori, ci vor fi prosumatori (producatori si consumatori in acelasi timp). Pe tot parcursul zilei, panourile fotovoltaice injecteaza/doneaza tot curentul produs (si neconsumat in acel moment) in reteaua nationala de electricitate.
Pe parcursul noptii, atunci cand panourile fotovoltaice nu produc energie, se consuma curentul din retea. Se produce o relatie de 1-1, iar prosumatorul consuma curentul pe care panourile proprii l-au produs.

Ce panouri solare sunt intrebuintate in ansamblul Verdi?

Panourile utilizate sunt Canadian Solar si produc 10.8 kWh si 11.5 kWp. kWp este puterea de varf a unui sistem cu panouri fotovoltaice. Sistemele de panouri solare primesc o evaluare in kilowati de varf (kWp), iar aceasta este rata la care genereaz energie la performanta maxima, cum ar fi într-o zi insorita dupa-amiaza. Se ofera o garantie de 15 ani pentru panourile solare si de 5 ani pentru invertorul utilizat.

Ce trebuie sa faca clientul nostru pentru a beneficia de o casa Verde?

Din momentul in care clientul cumparator achizitioneaza o casa verde, nu mai trebuie sa faca nimic. Dezvoltatorul imobiliar se ocupa atat de montarea panourilor solare, cat si de documentatia necesara pentru ca locuinta sa se transforme din consumator, in prosumator.

Vezi AICI oferta de case de vanzare din ansamblul rezidential Verdi.