Cate orase, atatea parcuri frumoase. Iata 5 cele mai vizitate parcuri din Romania

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
15.09.2021
Cate orase, atatea parcuri frumoase. Iata 5 cele mai vizitate parcuri din Romania


Sa locuiesti in mediul urban reprezinta cu siguranta un avantaj, daca ne gandim la toate facilitatile si serviciile care iti sunt puse la dispozitie. Cu toate acestea, anul precedent a demonstrat, printre aletele, nevoie mare pe care o au oamenii de aer curat si zone verzi. Relaxarea intr-un astfel de loc este necesara, mai ales dupa o zi de lucru grea sau cand pur si simplu iti doresti sa ai mai mult timp cu tine.
Parcurile sunt cea mai buna varianta pentru toate aceste nevoi. Daca acesta se intinde pe o suprafata mare, este frumos amenajat, cu multi copaci si diverse plante, atunci cu siguranta esti castigat.

In articolul de blog imobiliar de astazi, iti prezentam parcurile din tara noastra care au castigat nu numai inima locuitorilor din oras ci si a vizitatorilor.

1.Parcul Sub Arini din Sibiu. Inainte sa prinda contur si sa se transforme intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri, acesta a fost un teren viran situat intre fortificatiile Steaua si Josephin (fortificatii militare). Este cel mai vechi parc din tara noastra, dateaza din 1856, iar de atunci i s-au adus numeroase imbunatatiri (iluminare electrica, statui ale unor reprezentanti romani de seama, fantana arteziana, piste pentru biciclisti etc.). De asemenea, parcul a fost imbogatit cu peste 680 de specii de arbori, arbusti forestieri, 30 de specii exotice care erau adapost pentru cca. 95 de tipuri de pasari migratoare si sedentare.
Astazi, municipalitatea orasului continua sa aduca imbunatatiri proiectului initial. Parcul are 22 de hectare, fiind cel mai mare parc din orasul Sibiu si este ideal pentru momente de relaxare, pentru activitati cu cei mici, pentru activitati sportive sau evenimente in aer liber.


2.Parcul Nicolae Romanescu. Cu siguranta cei care au fost in Craiova si i-au facut o vizita, inteleg de ce parcul se afla pe lista noastra. Este cel mai mare parc natural din estul Europei si cea mai mare zona verde urbana din tara noastra, intinzandu-se pe aproximativ 90 de hectare. In anul 1903, a fost inaugurat in prezenta Regelui Carol I, iar proiectul parcului a ajuns si la Paris, la Expozitia Internationala din 1900, unde a fost premiat cu Medalia de Aur. Pe parcurs, proiectului initial i s-au adus completari: a fost instalat un portal de intrare, debarcaderul a fost marit, s-a construit o sera de 1050 mp etc.
In prezent, se bucura de alei intinse pe aproape 27 km lungime, diferite monumente, un pod suspendat, gradina zoologica, teatru de vara etc.


3.Parcul Central din Cluj. Parcul Mare sau Parcul „Simion Barnutiu” este cel mai frumos parc din oras. Cu o vechime de peste 180 de ani, acesta se numara printre primele gradini de utilitate publica din Europa Centrala si de Est. Din anul 2010, parcul se afla pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj si a Ministerului Culturii si Patrimoniului National din Romania.
Vei gasi aici alei care traverseaza parcul, statui si monumente, teren de baschet cu nocturna, o fantana arteziana, un loc special amenajat unde vara au loc concerte de muzica simfonica etc.


4. Parcul Copou. Iasiul este trecut pe lista tuturor atunci cand vine vorba de ce orase frumoase din tara noastra sa mai vizitam. Pe langa frumusetea arhitecturala, acesta te intampina cu un parc pe masura. Parcul Copou are o suprafata de cca. 10 hectare si este cel mai vechi din Moldova. Are cinci intrari, iar printre atractiile principale se numara Teiul lui Eminescu, Muzeul Mihai Eminescu si Obeliscul cu Lei. Aici se organizeaza diferite evenimente culturale, printre care si Targul National de ceramica „Cucuteni 5000” care are loc anual.
Nu uita sa ii faci o vizita cand ajungi la Iasi, cu siguranta te va incanta.


5.Parcul Rozelor. Este situat in zona centrala a orasului Timisoara si este un punct turistic de seama. Aici se gasesc peste 10.000 de trandafiri, in diferite culori, delimitati prin garduri vii de buxus. A fost gandit si proiectat in stil frantuzesc si englezesc, fiind inaugurat la 19 iulie 1891. S-a bucurat de o recunoastere si mai mare dupa ce imparatul Franz Joseph a facut o vizita aici. Astazi, se intinde pe o suprafata de 37.000 mp si se bucura de multi vizitatori. Dispune si de un tetaru de vara, unde anual au loc festivaluri printre care: Festivalul Inimilor, Festivalul de Opera si Opereta, Ruga Timisoarei etc.

Un material de Mirela Ionita

Foto credit: shutterstock.com, google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele din portofoliul propriu.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu