Cateva curiozitati despre casele de lemn

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
03.08.2020
Cateva curiozitati despre casele de lemn


Casele din lemn își retrăiesc perioada de glorie și sunt tot mai apreciate și mai dorite și de români. Ele au existat dintotdeauna, lemnul fiind un material ușor de folosit, la îndemâna oricui. În acest material am scris despre câteva curiozități inedite despre cele mai des întâlnite tipuri de locuințe.

Știai că ...
... cea mai veche casă de lemn din lume este încă locuită? Aceasta se află pe insulele Faroe și datează din secolul 11. Este cea din imaginea de mai sus.

... în casele de lemn suprafață utilă este mai mare? Pereții sunt mai subțiri, iar tu vei avea mai mult spațiu pentru a-ți amenaja casa după bunul plac.

... Structura de rezistență a unei case din lemn este mai ieftină decât a unei case din beton și cărămidă?

... Prima casă din structuri prefabricate din lemn certificat a fost construită în Brazilia?

... Instalațiile electrice într-o casă din lemn trebuie să fie speciale, omologate pentru astfel de construcții? Este recomandată folosirea cablurilor din cupru din categoria celor cu întârziere la propagarea flăcării, iar încărcarea să fie la maximum 85% din curentul maxim admisibil. Dozele de derivație și cele pentru prize și intrerupatoare trebuie să fie din metal sau din material plastic ignifug care satisface proba cu fir incadescent la 960 de grade Celsius.

... Lemnul este un conductor de caldură slab, ceea ce-l face potrivit pentru izolarea termică?

... Rezistența lemnului poate fi asociată cu cea a oțelului, iar longevitatea sa cu cea a pietrelor?

... Cele mai multe construcţii din lemn destinate rezidenţei sunt foarte mai apreciate în unele ţări precum Statele Unite ale Americii sau Canada, multe dintre ele având deja vârste care depăşesc 100 de ani?

... Cele mai multe case de lemn construite se găsesc în Statele Unite ale Americii?

... Primele case construite in Anglia au fost casele de lemn?

... Construirea de case din lemn este varianta potrivita din punct de vedere economic si ecologic? Vezi aici un material scris despre acest lucru.

... Oferă libertate mai mare în ceea ce privește compartimentarea? Fiind construcții ușoare, nu au nevoie de foarte mulți stâlpi de susținere la interior.

Imagini: google.ro, shutterstock.com