Cele mai ciudate cladiri din lume si povestea din spatele lor

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
13.10.2021
Cele mai ciudate cladiri din lume si povestea din spatele lor


Constructii obisnuite vezi la tot pasul, iar numarul lor creste de la un an la altul. Cu un strop de imaginatie si multa munca, unii arhitecti au pus in aplicare idei de cladiri altfel, amuzante si cel putin ciudate in comparatie cu restul. Te-ai gandit vreoadata ca exista o cladire in forma de cos, in forma de boxe aranjate anapoda sau alta care danseaza? Trebuie sa stii ca ele exista si ca sunt vizitate anual de o multime de turisti.

Articolul de blog imobiliar de astazi vine cu buna dispozitie si prezinta 5 cele mai ciudate cladiri in lume si povestea din spatele lor.

1. Casa de piatra din Portugalia. Este o casa construita in stanca, in districtul Braga, din nordul Portugaliei. Arhitectul care a gandit casa, s-a inspirat din desenele animate „Familia Flintstone”, mai exact din casele prezentate acolo. Este formata dintr-un bungalow mic intre doi bolovani enormi. Atat exteriorul casei, cat si interiorul acesteia, prezinta un stil rustic. Constructia ei a inceput in anul 1972 si s-a finalizat in 1974, iar in prezent functioneaza ca muzeu.


2. Casa Dansatoare din Praga. Lucrarile la aceasta cladire au inceput in 1992, iar procesul a durat 4 ani. A fost construita din 99 de bucati beton, cu forme unice si diferite. Doi arhitecti au lucrat la cladirea de birouri, iar designul gandit de acestia a starnit controverse la aceea perioada deoarece era foarte diferit in comparatie cu celelalte constructii istorice din oras. Initial, cladirea a fost numita Fred and Ginger, dupa celebrii dansatori Fred Astaire si Ginger Rogers. Astazi, este cunoscuta sub numele de Casa Dansatoare si se bucura de numerosi turisti.


3. Casa stramba din Polonia. Dupa atata timp, aceasta inca mai pare o iluzie, insa este cat se poate de reala. A fost construita îi anul 2004 si masoara 4.000 mp. Se gaseste in lista noastra datorita asimetriilor arhitecturale care o caracterizeaza. Designul a fost inspirat din lucrarile artistului polonez Jan Marcin Szancer si din lucrarile pictorului suedez Per Dahlberg. Jan Marcin Szancer este si autor de carti pentru copii, iar acest lucru a lasat o amprenta asupra cladirii care pare desprinsa din desenele animate.


4. Casele cubice din Olanda. Locuiesti intr-un ansamblu rezidential in care cladirile par normale? Nu cu acest lucru se pot lauda si cativa olandezi din Rotterdam, care locuiesc intr-un cartier rezidential desprins din filmele SF. Casele sunt creatia arhitectului Piet Blom si au fost ridicate in anul 1974. Acestea reprezinta niste cuburi distribuite in diferite unghiuri, pe piloni in forma hexagonala. Au fost gandite cu scopul de a diminua intr-un fel sau altul ideea de oras aglomerat. In viziunea arhitectului, casele alcatuiesc un copac (cubul galben fiind coroana, iar pilonul fiind tulpina), iar ansamblul ar simboliza o padure in mijlocul orasului.


5. Cladirea cos din Ohio. La exterior un cos de picnic, iar la interior o cladire de birouri de 7 etaje. Cum se poate acest lucru? Forma sa a fost hotarata de un proprietar pentru compania sa care producea cosuri de picnic. Scopul principal al constructiei era sa promoveze brandul, sa atraga atentia tuturor, si astfel sa creasca vanzarile. A inceput sa fie utilizata ca spatiu de birouri din anul 1997 si timp de 20 de ani, peste 500 de angajati confectionau aici cosulete de picnic. Deoarece lucrurile nu au evoluat foarte bine, astazi cladirea isi cauta un proprietar, insa nu duce lipsa de admiratori.

Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu