Piata imobiliara din Alba Iulia si facilitatile zonei - Intr-o stransa legatura

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
15.10.2021
Piata imobiliara din Alba Iulia si facilitatile zonei - Intr-o stransa legatura


Orasul aglomerat sau linistit in care locuiesti, lasa o amprenta asupra stilului de viata pe care il duci si asupra hobby-urilor tale. Tocmai din acest motiv, pentru cei care doresc sa achizitioneze un imobil, zona reprezinta un factor primordial. In ultimii ani, a crescut si dorinta oamenilor de a se reloca in anumite orase mai mici, aflate in apropierea marilor aglomerari urbane.
Alba Iulia se numara printre aceste orase datorita facilitatilor pe care le pune la dispozitie locuitorilor, facilitati care raspund pozitiv intrebarilor puse de un potential cumparator in discutia cu un agent imobiliar. 
• Cat de eficient este transportul local?
• Cat de reprezentativa este zona in raport cu altele?
• Exista multe zone de relaxare (parcuri, locuri de joaca pentru copii, restaurante)?
• Serviciile administrative publice sunt eficiente?
• Drumul pana la scoala, gradinita/cresa este facil?
• Sunt in zona restaurante, cafenele, magazine alimentare?
• Cat de aproape este imobilul de zona centrala a orasului?

Articolul de blog imobiliar de astazi prezinta cateva motive pentru care orasul Alba Iulia indeplineste cerintele celor care doresc sa achizitioneze o locuinta intr-un oras dezvoltat.

1. Autostrada A10. Extinderea pietei imobiliare din Alba in ultimii ani si cresterea numarului de investitori straini si romani, au fost direct influentate de autostrada A10. Timpul petrecut in trafic starneste numeroase neplaceri, iar autostrada A10 comprima practic acest timp . De asemenea, datorita autostrazii, orasul este la cca. o ora jumatate de Cluj sau Sibiu.

2. Numerosi investitori. Multe companii internationale si nationale au deschis unitati de lucru in judetul Alba. Astfel, noile sedii au generat numeroase locuri de munca atat pentru populatia din oras, cat si pentru cea din proximitatea urbei.

3. Zona culturala. Saptamanal, se desfasoara aici diferite activitati culturale, iar oamenii pot participa la numeroase evenimente si spectacole.

4. Infrastructura dezvoltata. Orasul are o buna infrastructura de transport in comun, format dintr-un sistem modern de transport cu autobuze (sistem ce a fost considerat cel mai bun din Europa, in anul 2016).

5. Proiecte smart city. In ceea ce priveste proiectele smart city in plan, in curs de implementare sau proiectate deja, Alba ocupa un loc fruntas.
,,Clasamentul oraselor medii este dominat de Alba Iulia (106), Arad (29) si Sibiu (27), in timp ce podiumul oraselor mici este ocupat de Avrig (10), Fagaras (7) si, la egalitate, Odorheiu Secuiesc, Aiud si Harsova (6)” (www.cluj24.ro)

6. O destinatie cautata. Datorita numeroaselor obiective turistice, se bucura anual de numerosi turisti, atrasi de frumusetea orasului, de trecutul istoric si de emotiile patriotice transmise.

7. Domeniul educatiei dezvoltat. Educatia copiilor este o preocupare constanta a parintilor. In Alba, sunt gradinite si scoli foarte apreciate, mai ales centrul universitar, care este in plina dezvoltare.

Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu