Crezi ca le-ai vazut pe toate in domeniul imobiliar? Iata 15 curiozitati care te vor surprinde

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
26.10.2021
Crezi ca le-ai vazut pe toate in domeniul imobiliar? Iata 15 curiozitati care te vor surprinde


Lucruri amuzante, interesante, bizare sau ridicole pot aparea chiar si in domeniul imobiliar. In alte tari, datorita unor oameni ingeniosi, s-au construit imobile ,,altfel”, in forma de cos de picnic, de boxe, de copac etc. Pe langa aceste constructii, exista altele iesite din tipar, ale caror povesti te vor surpinde.

In articolul de blog imobiliar de astazi iti prezentam 15 curiozitati, cel putin amuzante si intereseante, din domeniul imobiliar international.

1. Cea mai mare casa in copac din lume are peste 80 de camere, 10 etaje, iar constructia ei a durat aproximativ 14 ani.

2. Pagoda (cladire religioasa sub forma de turn) din Horyuji, Japonia, este cea mai veche cladire din lemn de pe pamant. A fost construit cu cherestea din copaci colectati in anul 600 d.Hr.

3. Empire State Building, un zgarie-nori din New York, a fost deschis in timpul Marii Depresiuni. In aceea perioada, o mare parte din spatiul sau a ramas neinchiriat. Din acest motiv, multi new-yorkezi s-au referit la cladire drept „Cladirea de stat goala”.

4. Adolf Hitler a detinut la un moment dat un conac la Hollywood, in care nu a pasit niciodata.

5. Canada si Danemarca au incercat timp de zeci de ani sa castige Insula Hans, iar in tot acest timp au contestat pretentia fiecaruia fata de insula. Ambele tari viziteaza periodic insula pentru a elimina steagul celeilalte tari si a lasa o sticla de schnapps danez sau whisky canadian. Acesta este modul lor de a duce ,,razboiul”.

6. In 1997, Pepsi a organizat un concurs pentru a castiga o replica in marime naturala a casei Simpsons sau 75.000 de dolari. Castigatorul concursului a ales banii. Casa a fost apoi renovata pentru a arata ca o casa normala si revanduta.

7. Fanii serialului „Breaking Bad” continua sa treaca cu masina si sa arunce pizza pe acoperisul cladirii prezentata drept casa lui Walter White.

8. Apartamentul Monicai din serialul de succes ,,Friends”, este estimat la 3,5 milioane de dolari.

9. Amazon a numit o cladire dupa primul sau client, care a cheltuit 27,95 dolari pentru a cumpara o carte. Achizitia a fost facuta in 1995, iar cartea era despre inteligenta artificiala.

10. Mark Zuckerberg a cumparat patru casa situate langa casa lui din Palo Alto si le-a inchiriat inapoi familiilor care locuiau acolo. El a facut-o pentru a evita ca acele case sa fie vandute sub sloganul „alaturi de casa lui Mark Zuckerberg”.

11. Conacul Winchester, din Santa Clara Valley, California, a fost o adevarata minune moderne pentru acele vremuri, fiind finalizat in anul 1884. A fost construit non-stop, 24 de ore pe zi timp de 38 de ani. Multi au sustinut ca proprietatea a fost bantuita de fantomele celor ucisi cu pustile Winchester.

12. Cand a fost construit Turnul Eiffel, designerul a inclus un apartament secret pentru el în partea de sus.

13. Locatia conacului lui Tony Stark din „Iron Man” este aceeasi stanca din filmul ,,Planeta Maimutelor” unde Statuia Libertatii iese din nisip.

14. In 2013, mai multi adolescenti au patruns intr-o casa, in timp ce proprietarul era plecat, producand daune de aproximativ 20.000 de dolari. Ulterior, unii dintre parintii adolescentilor, l-au amenintat pe proprietar ca il dau in judecata pentru ca i-a pus pe Twitter.

15. Exista o companie specializata in construirea de camere secrete si pasaje ascunse (una dintre aceste camere construite, necesita o tabla de sah jucata intr-o anumita combinatie pentru a o debloca).

Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu