Cum alegi lustrele potrivite pentru locuinta ta?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
29.08.2023
Cum alegi lustrele potrivite pentru locuinta ta?


Lumina este foarte importanta intr-o locuinta. Ideal este sa fie multa lumina naturala, sa fie spatii largi si ferestre mari, dar la fel de importanta este si lumina artificiala. Corpurile de iluminat joaca un rol important in confortul, dar si designul interior al locuintei.

Alegerea unui lustre potrivite pentru casa ta depinde de mai mulți factori, inclusiv de stilul decorativ al incaperii, dimensiunea camerei, inaltimea tavanului, dar si preferintele personale.

Iata cativa pasi pe care ii poti urma pentru a alege corpul de iluminat potrivit pentru locuinta ta:

Stilul decorativ
Este important sa alegi o lustra care se potriveste cu stilul general al camerei tale, care se imbina perfect cu restul decoratiunilor din incapere. Poti alege dintre stiluri precum clasic, modern, rustic, industrial, contemporan etc. Asigura-te doar ca lustra se integreaza armonios in tot decorul existent.

Dimensiunea camerei
Dimensiunea camerei va influenta marimea lustrei pe care o vei alege. Pentru camere mai mici, o lustra mai mica sau de dimensiuni medii ar putea fi o varianta mai potrivita, in timp ce in camerele mari ai posibilitatea sa alegi o lustra mai mare si mai impunatoare.

Inaltimea tavanului
Inaltimea tavanului este importanta in determinarea cat de lung trebuie sa fie lantul sau cablul lustrului. Daca tavanul este inalt, poti alege un corp de iluminat cu un lant mai lung, astfel incat sa fie poziționat la o inaltime optima de vizualizare.

Iluminare
Gandeste-te la rolul lustrei in iluminarea camerei. Daca aceasta este corpul principal de iluminat pentru incapere, asigura-te ca ofera suficienta lumina. De asemenea, poti opta pentru lustre la care se poate regla intensitatea luminii in functie de nevoi. Poate uneori ai oaspeti si vrei sa fie lumina multa, dar in acelasi timp sunt si zile in care este mai confortabila o luminia difuza. Ti-ar placea sa poti regla acest lucru.

Materiale si culori
Alege materiale si culori care se imbina cu paleta de culori si materiale din camera. Poti opta pentru o lustra cu crom, bronz, sticla sau cristale, in functie de preferinte. Important este reusesti sa asortezi corpurile de iluminat la culorile camerei, la stilul arhitectural din incapere.

Montajul
Verifica cerintele de montaj ale lustrei Unele lustre necesita instalare profesionala, in timp ce altele pot fi montate mai usor chiar de tine. Si daca este prima varianta, este mai bine sa apelezi la ajutor profesionist.

Energia eficienta
Dacă esti interesat de economisirea energiei, poți alege un lustru cu becuri LED sau alte optiuni de iluminat eficient energetic.

Inainte de a face o achizitie pentru corpul de iluminat, este intotdeauna o idee buna sa verifici mai multe oferte, sa compari variante si sa iei in considerare sfaturile unor specialisti in amenajari interioare. Oferta este variata, dar nu orice corp de iluminat se potriveste in orice incapere.