Cum sa creezi o camera de joaca intr-un apartament mic

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
10.02.2021
Cum sa creezi o camera de joaca intr-un apartament mic


Doar pentru ca locuiesti intr-un apartament mic nu inseamna ca nu poti folosi la maximum fiecare metru patrat atunci cand vine vorba de copii si spatiul amenajat pentru ca acestia sa se simta excelent in fiecare zi.

Copiii sunt grozavi, dar vin cu atat de multe bagaje - literalmente! Mai ales daca locuiesti intr-o casa sau un apartament mic, depozitarea lucrurilor si crearea unui spatiu special de joaca sunt aspecte care pot crea provocari parintilor.

In acest material vei gasi cateva modalitati usoare care speram sa te inspire sa creezi spatii distractive si practice pentru copiii tai.

1. Foloseste mobilier pentru a crea o granita artificiala a camerei

Pune deoparte un colt al camerei de zi pentru a fi spatiul special al copilului tau. Utilizeaza mobilier adecvat celor mici pentru a crea o granita vizuala a „camerei”, cum ar fi o biblioteca joasa sau un birou mobil cu o multime de sertare, ideale pentru depozitare.Ideea este sa folosesti spatiul pe care il ai cat mai eficient posibil. Instantaneu, ai o „camera” mai mica in care pot fi stocate toate lucrurile. Foloseste-ti cat de mult imaginatia si adapteaza: o biblioteca nu trebuie sa fie utilizata doar pentru carti. Foloseste spatiul de pe rafturi pentru jucarii sau alte obiecte.

2. Pardoseli pentru copii

Intr-un apartament mic, probabil ca nu este realist sa ai podele separate de restul camerei. Cu toate acestea, poti folosi covoare viu colorate pentru a face zona de joaca sa arate vesela si luminoasa. Cauta covoare cu dungi colorate, patrate alfabetice sau chiar personaje din desene animate. Dacă camera de joaca este suficient de mare, poti utiliza covoare pentru a delimita zone separate, cum ar fi un colt de carte si o zona de joaca.3. Scaune confortabile folosite ca spatiu de depozitare

Pufurile colorate Bean Bag sunt distractive si confortabile, astfel ca sunt preferate in sala de joaca. Cu toate acestea, cauta si scaune inteligente care se dubleaza ca si depozitare, cum ar fi un cufar de jucarie traditional. Acesta poate fi folosit si ca o banca. Evita sa pui scaune pentru adulti in spatiul de joaca, deoarece acestea ocupa prea mult spatiu si sunt inutile pentru copii. De fapt, nu ar trebui sa fie permise locuri in camera de joaca, astfel incat copiii sa aiba mai multa libertate in ceea ce priveste spatiul si sa nu se loveasca incercand sa le impinga sau sa le ridice.4. Profita la maximum de zidurile camerei din locuinta ta

Foloseste rafturi rezistente de perete pentru a face o caracteristica a celor mai atractive bunuri ale copilului tau, cum ar fi un glob sau o papusa antica. Favoritele sale ar trebui sa fie expuse la vedere pentru a le gasi rapid chiar el. Ajuta-l sa descopere singur lumea. Lasa copilul sa aleaga o tema pentru camera de joaca si sa decoreze peretii cu stickere, cum ar fi cu zane sau dinozauri. Stickerele sunt ieftine si pot fi usor decojite fara a lasa niciun fel de daune peretilor.5. Invata-l sa pastreze ordinea in micul lui apartament.

Spune-i ca locul de joaca este propriul lui apartament, de care este 100% responsabil. Scopul de a avea un colt de joaca desemnat este sa pastrezi lucrurile copilului tau intr-o singura zona si sub control. Daca copilului tau ii este greu sa-si pastreze lucrurile ordonate, ajuta-l avand in jur multe containere de depozitare. Aceasta configuratie ii ajuta in mod natural sa se dezvolte abilitatile organizationale. Incurajeaza-l sa faca ordine in lucrurile lui dupa fiecare sesiune de joaca sau macar la sfarsitul fiecarei zile.


6. Incurajeaza-l sa-si exercite creativitatea

Exista vopsele pentru perete pe care se poate scrie cu creta speciala. Poti alege o astfel de vopsea pentru o parte din peretele din spatiul de joaca. Acolo poate desena, poate exersa cifre sau litere, iar tu cu siguranta te vei bucura zilnic sa ii vezi progresele si realizarile. 


 
 Un material de Bianca Ioanes

Foto credit: pinterest.com, google.ro, tiparo.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu