Sibiu – locul 5 in topul destinatiilor din Europa in 2021

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
10.02.2021
Sibiu – locul 5 in topul destinatiilor din Europa in 2021

La inceputul acestui an Sibiul a fost nominalizat pentru a doua oara consecutiv pe lista destinatiilor de top din Europa. Asociația European Best Destinations este organizatoarea acestei competitii.

In perioada 20 ianuarie – 10 februarie doritorii au putut vota orasele pentru stabilirea topului celor mai ravnite si frumoase destinatii de calatorie in 2021. Astazi s-a incheiat competitia, iar orasul nostru drag este pe locul 5. Ne putem bucura din plin de acest loc in top, dat fiind ca am concurat alaturi de alte orase celebre din Europa, vizitate de milioane de turisti an de an.

Toate publicatiile locale, dar si conturile de instagram sau facebook care sustin turismul in Sibiu au incurajat oamenii sa voteze pentru ca orasul nostru sa castige un binemeritat loc in acest top. "Sibiul este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din România și una dintre cele mai bune destinații din Europa. Sibiul este situat în inima celebrei și frumoasei provincii istorice a Transilvaniei. Este o combinație minunată între istorie și spiritul vibrant al unui oraș european modern." , spune websiteul europeanbestdestination.com. 

Locul 1 a fost castigat de Braga, un oras supranumit Roma Portugaliei. Aceasta este o destinatie ideaala pentru iubitorii de istorie si arhitectura. De asemenea, studiile arata ca in orasul cochet din Peninsula Iberica nivelul de trai este foarte ridicat si aici locuiesc unii dintre cei mai fericiti europeni. Printre orasele castigatoare se numara si Roma, Paris, Insulele Canare sau Capri.

Sibiul - In top si in 2020
Si anul trecut Sibiu a fost fruntas in topul destinatiilor de pe vechiul continent, cu un numar de peste 30,000 de voturi exercitate. Din pacate, din pricina pandemiei COVID numarul turistilor a scazut considerabil in comparatie cu alti ani.

Un material de Magdalena Gliga
photo credit: visit.sibiu