Design interior - 5 tendinte ale anului 2022

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
18.04.2022
Design interior - 5 tendinte ale anului 2022

De-a lungul timpului, tendintele de design interior au fost folosite ca ajutoare estetice in incercarile noastre de a ne crea un spatiu in care sa ne putem retrage, sa ne simtim bine si sa ne gasim pacea interioara. Exista tot mai multe cercetari care arata influenta directa pe care o au casele noastre atat asupra starii de spirit, cat si asupra sanatatii noastre.

Astazi, in sectiunea de blog imobiliar va prezentam cateva dintre tendintele anului 2022 in ceea ce priveste designul interior.

1. Designul biofil – Contextul pandemic din ultimii ani, cand am fost obligati sa stam mai mult timp inchisi in case, ne-a determinat sa ne organizam casa, prin utilizarea principiilor de design biofile. Acestea pun accent pe creare unor spatii in care predomina plantele, lumina naturala, calitatea aerului si in care sunt imbinate materiale si texturi naturale.

2. Nuante inspirate din natura – Anul acesta culorile neutre ocupa un loc secundar in paletar, predominante fiind tonurile si semitonurile de maro pamantesc, ocru, verde. Pentru cei indrazneti si creativi, o noua provocarea poate fi culoarea anului 2022 – Very Peri – un mix de albastru vibrant si rosu violet. Adauga aceasta nuanta in amenajarea casei si vei obtine o locuinta plina de energie.

3. Suprafete si texturi naturale, organice – Faptul ca in ultimii 2 ani ne-am petrecut o mare parte a timpului in case, ne-a determinat sa ne dorim si mai mult conectarea cu natura. Acest lucru a inspirat o renastere a materialelor naturale, fie ca vorbim de marmura, lemn, piatra, sticla, bumbac sau lana. Aceste materiale sunt folosite peste tot, de la cazi si obiecte sanitare, la mobilier si obiecte decorative. Mai mult decat atat, se poate observa o crestere semnificativa a numarului de plante naturale din fiecare locuinta. Acestea au un efect calmant, purifica aerul si dau o stare de bine.

4. Formele curbate – Un trend inceput anii trecuti, care pare sa fie de actualitate si in anul 2022 este cel al liniilor curbate. Formele rotunjite si unghiurile blande sunt citite subconstient ca fiind sigure, prietenoase, primitoare si dau senzatie de confort si caldura. Se poate observa ca si anul acesta, atat piesele de mobilier, cat si stilul arhitectural sunt predominate de linii curbe si forme rotunjite.

5. Spatii multifunctionale – Si anul 2022 propune transformarea locuintei intr-un spatiu ce poate fi utilizat in mai multe scopuri si pentru mai multe activitati. Astfel, se recomanda amenajarea zonei de zi ca spatiu de birou, dotarea dormitoarelor cu aparate pentru sport, amplasarea de rafturi pentru carti in zona de living.

Amenajeaza-ti locuinta tinand cont de aceste recomandari si vei avea parte in fiecare zi de confort si bucurie. Daca esti in cautarea unui nou ACASA, unui apartament de vanzare in Sibiu sau a unei case de vanzare in Sibiu, noi suntem aici sa te ajutam.

Vezi oferta noastra completa aici: www.newconceptliving.ro
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook sau pe contul nostru de Youtube.

un material de Andreea Donea