1. Buna, Florin. Ne bucuram ca faci parte din rubrica noastra cu oameni faini din Alba. Spune- ne, te rog, cum a luat nastere Clubul ‘’Scoala de fotbal Valea Fumoasei’’ din Sasciori?
Clubul a luat nastere la initiativa mea si a regretabilului om de fotbal Florian Brumaru (BEBE), dupa ce amandoi am spus ’’pas’’ altui club de fotbal din Sebes, unde activam si nu ne mai regaseam din punct de vedere fotbalistic. De asemenea, in spatele acestei decizii a stat si dorinta mea de a aduce fotbalul juvenil in comuna noastra, deoarece copiii nu aveau alternative din punct de vedere sportiv.
Aici, la Sasciori, am gasit amabilitatea si sprjinul Consiliului Local si a Primariei Sasciori.
2. Ce ar trebui sa faca un club sportiv pentru a-i face pe copii sa se indrepte spre un sport anume?
Pentru a atrage copiii, un club sportiv trebuie, in primul rand, sa aiba o organizare serioasa. Aici ma refer la antrenori bine educati, pregatiti din punct de vedere fotbalistic, rabdatori si buni pedagogi.
Sportul duce la rezultate frumoase atat timp cat este facut cu placere si din proprie initiativa. Totodata, o recompensa chiar si minora (o medalie, o diploma, o pizza sau un suc), le va aduce bucurie copiilor si ii vor face sa vina cu drag la antrenamente.
3. Cate grupe de copii sunt in prezent antrenate in cadrul clubului si cine sunt antrenorii din spate?
In clubul nostru activeaza 12 grupe de copii, dintre care: 10 grupe sunt inscrise in competitiile organizate de Asociatia Judeteana de Fotbal Alba, iar celelalte 2 grupe sunt formate din copii cu varsta mai mica (nascuti intre anii 2015-2017), acestea urmand sa intre de la vara in competitiile sportive.
In momentul de fata clubul se bucura de prezenta a 7 antrenori: Mircea Tarlea, Calin Avram, Mihai Ciorgovean, Gheorghe Medrea,Vlad Galdean, Marian Cristea si Paul Coman. Ei isi desfasoara activitatea antrenoriala in localitatile Sasciori, Petresti, Sebes si Alba Iulia.
4. Ca sa facem o trecere in revista a realizarilor clubului, care sunt cele mai notabile performante ale sportivilor de la clubul din Sasciori?
Pot spune cu bucurie ca sunt cateva performante adunate in acesti ani, care ne fac mandri si dornici sa muncim si mai mult. Printre cele mai notabile sunt:
5. Care a fost evolutia in timp a clubului si ce influenta a avut asupra comunitatii?
Clubul a avut o traiectorie ascendenta in acesti ani. Daca in 2017, anul infiintarii clubului, aveam un numar de 60 de copii inscrisi, in momentul de fata depasim 200 de copii antrenati la clubul nostru.
In ceea ce priveste influenta asupra comunitatii, si aici lucrurile au urmat un curs pozitiv. Astazi, multi copii din zona rurala au posibiltatea sa isi desfasoare activitatea fotbalistica la nivelul copiilor de la oras. Am participat la multe turnee din tara si din afara tarii (Bulgaria-Albena, Italia-Milano), iar numele comunei noastre s-a facut remarcat pe harta fotbalistica atat la nivel judetean, cat si la nivel national si international.
6. Stim ca antrenorul Bebe Brumaru a avut un mare impact asupra clubului. Ce inseamna pentru cresterea unui club sportiv sa ai aproape un antrenor?
Bebe Brumaru a avut un mare impact deoarece a stiut sa ne organizeze si a crezut in practicarea fotbalului de buna calitate si la sat. ’’Florine, ca aici pe teren la Sasciori cu copiii la antrenamente, inconjurat de dealurile astea faine, crede-ma, nu ma simt nicaieri mai bine’’, sunt cuvintele pe care mi le spunea foarte des regretabilul Bebe Brumaru.
Din punctul meu de vedere, antrenorul are o mare insemnatate pentru clubul sau, indiferent de ce tip de club sportiv vorbim, si reprezinta 80% din ceea ce inseamna o astfel de grupare. Ca antrenor la copii trebuie sa ai urmatoarele calitati: rabdare, un ton vocal placut si seriozitate la antrenamente.
Pot spune ca avem cei mai echilibrati antrenori din judet, oameni care au venit cu sufletul in acest proiect, iar asta spune tot. Atat pentru mine, cat si pentru acestia, partea financiara este, intotdeauna, pe locul doi. Toti antrenorii nostri sunt foarte bine pregatiti din punct de vedere fotbalistic, fiecare avand licenta in acest domeniu, iar majoritatea au jucat fotbal.
7. In mediul rural, provocarile sunt mai mari. Cum ii ajuta clubul pe jucatorii care nu au foarte multe posibilitati?
Clubul nostru face antrenamente gratuite pentru toti copii defavorizati, ii ajutam cu transportul
la meciuri (deplasarea facandu-se cu microbuzele clubului), le oferim echipamente de joc gratuite, cantonamente etc.
Multumim pe aceasta cale tuturor sponsorilor care ne sar in ajutor, Consiliului Local si primarului comunei Sasciori.
8. Se spune ca cel mai important lucru este sa joci si sa te bucuri de fiecare ocazie. Cat este vorba despre scorul unui meci si cat este despre rezultate pe termen lung?
La clubul nostru politica este urmatoarea: ’’Nu urmarim obtinerea de medalii si trofee, ci formarea de fotbalisti’’. Urmam aceasta deviza cu scopul ca, la varsta de 14-15 ani, cei mai buni dintre copiii nostri sa se poata transfera la cluburi mai mari. De asemenea, ne dorim ca spiritul de echipa, respectul si disciplina dobandite in cadrul clubului nostru, sa le fie de folos pe parcursul intregii vieti, nu doar in fotbal.
9. Ce este mai important pentru un tanar fotbalist, talentul nativ sau ambitia si munca?
Dupa opt ani in care am vazut foarte multi copii talentati si mai putin talentati, parerea mea este ca ambitia si munca reprezinta mai mult decat talentul nativ.
10. La final, spune-ne cum pot lua oamenii legatura cu voi si unde va pot vedea performantele?
Parintii care vor sa isi aduca copiii la antrenamente pot lua legatura cu noi prin intermediul retelelei de socializare Facebook:
https://bit.ly/3I8s5OV
Tot prin intermediul acestora, dar si a fleyerelor, publicitatii radio si ziaristice, pot afla detalii despre localitatile, orarele de antrenamente, performantele clubului si contactul fiecarui antrenor.
Contact presedinte club: Florin Pintilie - 0740941230