Garajul - Spatiul cu multiple intrebuintari

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
16.08.2021
Garajul - Spatiul cu multiple intrebuintari


Astazi, garajul s-a transformat dintr-un loc destinat exclusiv parcarii masinii intr-un spatiu de depozitare sau atelier, indeplinind mai multe roluri. Chiar daca acesta are o suprafata considerabila, se intampla sa te pierzi printre numeroasele unelte sau obiecte depozitate. Astfel, este indicat sa pui in practica o reorganizare a garajului tau. Poti face o curatenie generala si sa valorifici la maximum spatiul de care dispui.

Daca pui in aplicare idei bune de depozitare si organizare, atunci aceasta sarcina poate fi foarte simpla si convenabila. Articoul de azi iti vine in ajutor cu cateva sfaturi utile in tot acest demers.

Inventariaza obiectele
Scapa mai intai de lucrurile pe care nu le folosesti si care nu fac decat sa ocupe spatiul deja limitat. Sorteaza toate obiectele care au ramas si aranjeaza-le in functie de utilitatea lor. Pune unelte de gradina la unelte de gradina, echipamentele sportive la echipamente sportive, obiectele casnice la obiecte casnice etc.

Foloseste recipiente potrivite
Aseaza obiectele care sunt folosite in acelasi domeniu in cutii din plastic transparente cu capac. Le vei vedea mai usor, vei ajunge mai repede la ele si vei putea mentine o ordine permanenta. Utilizeaza cosuri, rafturi supraetajate, dulapuri cu sertare, stand pentru surubelnite si neaparat foloseste etichete. Astfel, va fi mai usor sa stii unde este fiecare lucru in parte.

Depoziteaza eficient
Sunt anumite produse pe care le folosesti in mod regulat, iar pozitionarea lor intr-un loc cat mai vizibil si accesibil, va reduce timpul de cautare. Utilizarea eficienta a spatiului depinde partial de pozitionarea articolelor stocate intr-un mod gandit si strategic. Produsele pe care le folosesti constant, cum ar fi cele pentru curatenie, depoziteaza-le langa usa. Pune obiectele pe care le folosesti rar, adica cele pentru un anumit sezon, in locuri mai greu accesibile.


Utilizeaza peretele
Reorganizarea garajului poate insemna si o simpla mutare a obiectelor de pe podea. Pentru o depozitare eficienta pe perete exista mai multe alternative:
• Panouri perforate. Aceste panouri, pe care le poti echipa cu o serie de carlige, cleme, rafturi potrivite, sunt o alegere frecventa si indicata pentru depozitarea obiectelor de gradina sau surubelnite etc.
• Rafturi deschise. Fie ca este vorba de un sistem de sina montat pe perete sau de un set de unitati independente, rafturile deschise sunt accesibile, versatile si usor de utilizat, pastrand totul la vedere. In plus, in functie de constructia lor, acestea pot sustine si obiecte mai grele.
• Dulapuri inchise. Dulapurile cu usi pot fi varianta cea mai de dorit pentru depozitarea inchisa a produselor pentru renovare de pilda (cutii cu vopsea, adezivi, gleturi etc.) Dulapurile sunt disponibile in nenumarate materiale si stiluri, dar pot fi mai costisitoare decat alte variante de depozitare.
• Containere pentru tavan. Daca spatiul este unul foarte mic, atunci aceste containere iti vor fi de un real ajutor, mai ales pentru obiectele folosite foarte rar. Nuu uita insa ca aceste containere trebuie prinse astfel incat să nu afecteze functionarea usii garajului.


Materiale periculoase
Depoziteaza materialele periculoase, cum ar fi ingrasaminte si pesticide, cat mai departe de zonele usor accesibile copiilor sau animalelor de companie. Dulapurile inchise prezentate mai sus sunt o solutie buna pentru aceste materiale toxice si sunt, de asemenea, un loc inteligent pentru depozitarea uneltelor electrice si a instrumentelor ascutite.

Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu