Garsoniera sau apartament doua camere hibrid? - Sibiu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
17.10.2016
Garsoniera sau apartament doua camere hibrid? - Sibiu


Progresul ştiinţei, inovaţia în tehnologie şi globalizarea conduc la o permanentă schimbare de dinamică a modului de a trăi. Într-un mod firesc, industriile mondiale trebuie să se alinieze cu aceste noi standarde. Cea mai mare viteză de schimbare se observă în domeniile auto, farmaceutic şi tehnologic.

Segmentul de imobiliare din Sibiu evoluează. Garsonierele, apartamentele, casele din Sibiu urmează acelaṣi curs.

Cu o viteză mult mai mică, se modifică (se adaptează) şi industria imobiliară. Modul de viaţă al oamenilor, obiceiurile lor, petrecerea timpului liber s-au schimbat. Prin urmare, nevoile pe care trebuie să le împlinească o locuinţă, s-au diversificat. Un apartament care era considerat ideal în anii ’80, astăzi nu mai reprezintă cea mai bună variantă pentru generaţia Y. Standardele de suprafaţă şi de distribuţie a acesteia s-au schimbat.
Cu banii cu care aţi dori să cumpăraţi o garsonieră, puteţi cumpăra astăzi un apartament cu două camere hibrid. Alegerea este la dumneavoastră.
Mai jos vom încerca să vă prezentăm avantajele ṣi dezavantajele celor două tipuri de locuinţe.
 
În Sibiu, spre exemplu, generaţia Y a ales apartamentul de două camere hibrid, în locul garsonierei!
Arhitectii generaţiei Y, care sunt mereu în căutarea optimizării confortului de a trăi, au schimbat radical modul de distribuţie al celor 37 mp, suprafaţă tipică unei garsoniere confort 1. Ei au creat aceast model de locuinţă, care se situeaza la graniţa dintre o garsonieră şi un apartament cu două camere.
Dezvoltatorii imobiliari din Sibiu, copleṣiţi de cererea tot mai mare de apartamente cu două camere hibrid, au redus semnificativ construcţia de garsoniere confort 1.
Astfel, oferta de garsoniere noi, în Sibiu, este din ce în ce mai mica iar apartamentele de două camere noi din Sibiu (cele hibrid) , încep să domine oferta imobiliară.
 
Descriere garsoniera confort 1 Sibiu:
Conform legii locuinţei, Legea 114/1996, garsoniera confort 1 se împarte astfel:
Cameră de zi (18 mp), loc de luat masa (2,5 mp), bucătărie (5 mp), baie (4,5 mp), hol (5mp), spaţiu de depozitare (2 mp). Total suprafaţă utilă: 37 mp.
Odinioară oamenii nu erau deranjaţi de faptul că sufrageria era atât locul unde se mânca şi se petrecea timpul cu musafirii, cât ṣi locul în care se dormea. Aceasta era singura soluţie în condiţiile in care apartamentul avea o singură camera.

Descriere apartament cu două camere Sibiu (hibrid):
Apartamentul este gândit să cuprindă două zone principale: zona de noapte (dormitor separat) şi zona de zi (living+bucătărie). Astfel, locul unde se doarme nu va mai fi, în acelaşi timp, şi locul în care se petrece timpul cu musafirii. Spaţiul se distribuie astfel:
Living+bucătărie(18 mp), dormitor (12 mp), baie (4 mp), spaţiu de depozitare (3 mp).
 
Diferenţe între garsonieră confort 1 si apartament cu două camere hibrid.
S-a renunţat la hol, la bucătăria separată şi la locul de luat masa şi s-a creat un dormitor separat. Funcţiunile care erau îndeplinite de bucătărie şi de locul de luat masa au fost transferate livingului care include si bucătăria. Practic, s-a renunţat la decomandarea încăperilor, dar s-a câştigat un dormitor.
 
Care variantă este cea mai bună? Garsoniera in Sibiu sau apartament două camere in Sibiu?
Răspunsul agenţiilor imobiliare din Sibiu , la întrebarea: “Care variantă este mai buna?”, este acela, că nu există o variantă general valabilă, deoarece stilurile de viaţă diferă. Ceea ce mie mi se pare optim poate să nu satisfacă cerinţele de confort ale altor persoane.
De exemplu, viaţa unui tânăr student din Sibiu este complet diferită de viaţa unui pensionar. Tânărul chiar are nevoie dormitor, pensionarul nu. Tânărul va alege un apartament cu doua camere in Sibiu, pensionarul va alege o garsonieră in Sibiu. Pentru o familie cu un copil, cu un buget limitat, varianta unui apartament de două camere hibrid este mult mai bună, deoarece părinţii pot dormi in living, iar copilul în dormitor. În varianta unei garsoniere confort 1, toţi membrii familiei ar fi nevoiţi să doarmă in living.
Scopul acestui articol nu este de a stabili care varianta este cea mai bună, ci de a vă aduce la cunoṣtinţă toate informaţiile care vă pot ajuta in luarea unei decizii corecte ṣi potrivite nevoilor ṣi posibilităţilor dumneavoastră.
Aceeaṣi situaţie este ṣi în cazul alegerii unei maṣini: pentru un tânăr, maṣina ideală ar fi o maṣină sport. Pentru o familie cu copii, maṣina ideală ar fi o maṣină cu ṣapte locuri si cu portbagaj mare. Este greṣit să afirmăm că maṣina sport este mai bună sau mai rea decât maṣina mare. Ambele variante sunt la fel de bune. Fiecare va putea decide în funcţie de nevoi, dorinţe, nivel de trai ṣi posibilităti materiale.

Agenţia imobiliară din Sibiu, New Concept Living, vă îndeamnă să alegeţi întelept.

Foto credit: New Concept Living