In cat timp se va vinde locuinta mea?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
23.11.2022
In cat timp se va vinde locuinta mea?


Atunci cand ne propunem sa vindem un imobil, automat ne adresam aceasta intrebare. Cu totii vrem ca lucrurile sa se intample rapid si profitabil, iar clientii care ne calca pragul agentiei ne intreaba des acest lucru: in cat timp imi vindeti casa?

Ei bine, durata procesului de vanzare al unui imobil depinde de o serie de factori, astfel ca nu exista un raspuns general valabil. Nu putem promite ca agentia noastra vinde casa in x zile, saptamani, luni.
Amintim, in acest articol de blog imobiliar, 4 factori esentiali care determina timpul in care se poate vinde locuinta pe care tocmai ai listat-o la vanzare.

1. Ai stabilit un pret corect?

Cu totii vor sa primeasca cel mai mare pret posibil pentru o locuinta. Totusi, este esential ca pretul de listare sa fie corect, aliniat cu piata imobiliara, daca iti doresti sa inchei rapid tranzactia. Fa o certcetare amanuntita, consulta-te cu un agent imobiliar si stabileste un pret corect pentru locuinta ta. Cu certitudine oportunitatile de a vinde in timp util cresc considerabil.

2. Locuinta ta are finisaje frumoase?

Finisajele trebuie sa fie cat mai calitative si mai frumoase, daca iti doresti sa vinzi rapid. Cu siguranța orice cumparator analizeaza indeaproape aspectele ce țin de finisaj, respectiv de cat de curata și primitoare este locuința pentru care intenționeaza sa opteze. Asta nu inseamna ca trebuie sa renovezi complet casa inainte de a o lista, dar trebuie sa stii ca acest lucru influenteaza adesea “viteza” de vanzare.

3. Este locatia imobilului una cautata?

Este extrem de important in ce zona se afla locuința pe care o propui spre vanzare. Șansele sunt evident de doua ori mai mari ca oferta ta sa il atraga pe client, in condițiile an care casa pe care o propui spre vanzare se afla intr-o zona buna din oras, ravnita de toti cumparatorii. De aceea, imobilele amplasate in zone bune se vand ca painea calda.

4. Este o perioada buna pe piata imobiliara?

Uneori nu totul depinde de tine sau de agentia imobiliara alaturi de care ti-ai propus sa inchei tranzactia. Pentru a avea succes și a vinde mai repede, trebuie sa știi ca este relevant și an ce stadiu se afla economia in perioada respectiva. Daca este o cerere mica pentru imobile de vanzare, trebuie sa te inhami cu rabdare: cu siguranta va veni momentul oportun si pentru locuinta ta.

Acestea sunt doar cativa factori care determina durata procesului de vanzare.
In alta ordine de idei, trebuie sa fii constient ca pionul cel mai important ramane cumparatorul, comportamentul acestuia si nevoile care sunt indeplinite in momentul in care achizitioneaza locuinta ta.

Vezi AICI oferta noastra imobiliara completa.
Vezi AICI cu ce te poate ajuta sprijinul unui agent imobiliar pregatit.