Inca nu esti decis sa te muti intr-o locuinta noua? Vezi aici 5 motive pentru care ar trebui sa reconsideri situatia

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
01.04.2021
Inca nu esti decis sa te muti intr-o locuinta noua? Vezi aici 5 motive pentru care ar trebui sa reconsideri situatia


Mutarea intr-o locuinta noua este momentul mult asteptat care necesita in acelasi timp o organizare mai ampla si un plan atent prestabilit. Este greu sa te avanti in necunoscut, nu-i asa? Mai ales cand o faci pentru prima oara. Totusi, uneori sunt cateva motive pentru care este bine sa te gandesti serios sa iti schimbi locuinta, pentru a creste calitatea vietii. Mai jos gasesti 5 dintre ele:

1. Spatiul. Suprafata utila a unui apartament este motivul care primeaza si care te face sa iti doresti o schimbare. Fie ca lucrurile personale s-au inmultit, fie ca ai un nou hobby pe care il practici acasa, fie ca s-a marit familia ori pur si simplu simti ca nu iti este suficient spatiul, efectul este acelasi. Din acest motiv trebuie sa te gandesti si sa iei in calul mai multe posibilitati atunci cand iti achizitionezi o locuinta.

2. Zona. Cat de mult conteaza zona, nu-i asa? Si acest motiv inglobeaza alte cateva submotive care contureaza o mutare in casa noua. Vrei o locuinta aproape de parc, care sa aiba o priveliste spre munte si totusi nu departe de centrul orasului? Iar in acelasi timp iti doresti sa fii aproape de multe puncte de interes ale orasului, des frecventate de tine. Iar daca ai copii care trebuie sa ajunga la scoala sau gradinita, cu siguranta preferi sa ai in zona in care locuiesti macar una dintre aceste institutii. Este bine sa alegi o locatie care se pliaza perfect pe nevoile tale si ale familiei tale.


3. Locul de munca. Jobul este acel motiv pentru care trebuie sa iti schimbi locuinta, chiar si atunci cand deja locuiesti in imobilul perfect pentru tine. Ai gasit un loc de munca mai bun sau ai fost transferat in alt oras si acest lucru te obliga sa iei drumul de la capat? Nici o problema! Trebuie sa sa reiei intregul proces de gasire a unei locuinte, care sa iti permita sa ajungi mai rapid si mai faci la birou zi de zi.

4. Vecinii. Un motiv de neinteles sau dimpotriva, destul de des intalnit? Vecinitatea poate fi un alt motiv in schimbarea unui locuinte fara sa stai prea mult pe ganduri. Daca esti o persoana linistita si auzi zilnic galagie din locuinta vecinilor, vei putea rabda acest lucru,dar nu pentru mult timp. Sau ai observat in timpul petrecut in acelasi imobil ca sunt foarte diferiti de tine si au obiceiuri care te pot deranja desi nu locuiesti cu ei.

5. Spatiul de relaxare. Acesta este plusul cel mai cautat, mai ales in aceasta perioada, cand am tanjit toti dupa o gura de aer curat. In functie de preferinte, un spatiu de relaxare inseamana o terasa mare si amenajata dupa gustul tau ori un balcon spatios in care si strictul necesar iti aduce fericire si buna dispozitie sau poate o mica gradina la balconul blocului. Daca si tu te simti sufocat uneori in propriul apartament, poate nu ar fi rau sa reconsideri situatia si sa te indrepti spre o locuinta care are astfel de plusuri.


Piata imobiliara din Sibiu este extrem de ofertanta. Cumparatorii au posibilitea de a alege dintr-o varietate larga de apartamente sau case de vanzare. Inainte de a face pasul spre schimbare asigura-te ca analizezi bine toate motivele si cantaresti cu iscusinta decizia.

 
Un material de Mirela Ionita

Foto credit: @sibiu.hermannstadt, @sibiu, google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu