Investitiile Imobiliare. Ce tip de apartamente au intaietate la inchiriat?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
08.10.2019
Investitiile Imobiliare. Ce tip de apartamente au intaietate la inchiriat?

Piața imobiliară este în continuă dezvoltare, nu doar la nivel mondial cât și la nivel local și regional. București, Cluj-Napoca, Sibiu și Oradea sunt orasele din Romania care au cunoscut un boom imobiliar in ultimii ani.


Odată cu evoluția pieței imobiliare tot mai mulți sunt interesați să investească, dar care este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de investiția în imobiliare? Garsoniere, apartamente cu 2 sau cu 3 camere? Imobil nou sau vechi? Zona centrală sau la periferie? La toate aceste întrebări avem raspunsul!

Garsonierele au cel mai bun raport chirie vs preț de achiziție. Garsonierele sunt cele care se cumpără cel mai ieftin și se închiriază cel mai repede, dar și chiriașii pleacă mai repede din ele. Adică vei avea o fluctuație mai mare de chiriași decât în cazul unui apartament de 3 camere. Prețul de închiriere al unei garsoniere diferă cu foarte puțin față de cel al unui apartament cu 2 camere care are aproximativ aceleași dotări.

Apartamentele cu 2 camere au cea mai mare rată de ocupare. Revalorizarea unui apartament cu 2 camere pe termen lung este net favorabilă. Excluzând taxele anuale și eventualele reparații toată chiria încasată va fi considerată un câștig financiar. Valoarea chiriei la un apartament cu 2 camere este mai mare decât la garsoniere, iar pe termen lung acest aspect se transformă în profit mai mare.

Apartamentele cu 3 camere au avantajul de a fi închiriate pe termen lung. Spre deosebire de garsoniere si apartamente de vanzare in Sibiu cu 2 camere care sunt căutate în mare parte de studenți, apartamentele cu 3 camere sunt alegerea perfectă pentru familiile cu copii. Apartamentele cu 3 sau 4 camere se caută cel mai mult în zonele unde sunt școli renumite, birouri, parcuri, restaurante – adică zonele care oferă cele mai multe facilități aproape de casă. Principalul dezavantaj este investiția inițială care este mult mai mare comparativ cu cea a unei garsoniere și cerea mai mică pe piață. Principalul avantaj este stabilitatea – de regulă cei care închiriază o locuință cu mai mult de 2 camere stau în apartament până la 5 ani.

Zona în care este amplasată proprietatea atrage diferite categorii de chiriași. Spre exemplu zonele cu clădiri de birouri, aproape de stațiile mijloacelor de transport in comun atrage corporatiștii care își doresc să închirieze aproape de locul de muncă pentru a reduce timpul pierdut pe drumul birou-acasă și cheltuielile cu combustibilul. Zonele ideale pentru închiriere sunt: zona industrial-vest si zona Mihai Viteazu.

Zonele sigure – sunt cele care sunt căutate tot mai mult de chiriași, fie familii cu copii, studenți sau familii tinere. Aceștia caută ansambluri rezindențiale cu acces restricționat și supraveghere video. Un studiu recent arată că Sibiul se situează pe locul 4 în topul celor mai sigure orașe din România. Cele mai ideale zone pentru închiriere sunt: Ștrand, Calea Dumbrăvii, Valea Aurie, Reșița, Trei Stejari, Sub Arini și Central.

Zonele cu acces la universități sunt cele mai căutate de studenții care vin din afara Sibiului și care sunt din ce în ce mai numeroși. Majoritatea din ei aleg să stea în chirie aproape de facultate. Cele mai ideale zone pentru închiriere sunt: zona entrală și ultracentrală, zona Piața Cibin, Gară și Podul Gării, Mihai Viteazu, Rahova.

Cea mai bună perioadă de achiziție este în faza de proiect, atunci când se pot negocia discount-uri la dezvoltatori si puteți să vă personalizați finisările.  De cele mai multe ori, apartamente noi de vanzare in Sibiu sunt cele mai recomandate pentru investiție deoarece acestea au o durată de viață mai lungă și sunt construite după noile norme antiseismice.

Conform cererii de piață din 2019 cele mai căutate sunt apartamentele amplasate în clădiri noi, cu regim mic de înălțime, deoarece sunt mai curate, mai luminoase și mobilate modern.

Ție ce fel de apartament ți se potrivește pentru investiția ta și în ce zonă? Consultă oferta noastră pe www.newconceptliving.ro și contactează-ne cu încredere pentru a te ajuta. Promitem să te întâmpinăm cu bună dispoziție, cu zâmbetul pe buze, o cafea bună și multe sfaturi utile.
Foto credit: shutterstock.ro