Lacul lui Binder – Cea mai noua atractie din Sibiu

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
20.01.2020
Lacul lui Binder – Cea mai noua atractie din Sibiu

Faptul că Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orașe din Transilvania nu este un secret pentru nimeni. Piața Mare, Piața Mică, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Biserica Ursulinelor, Muzeul Satului și multe altele atrag mii de turiști în orașul nostru în fiecare an. Desigur, să nu uităm cea mai de actualitate atracție turistică, Târgul de Crăciun din Sibiu, care este cel mai frumos din țară și concurează an de an cu târgurile de Crăciun din marile orașe din Europa.
Începând cu acest an, Sibiul va avea o nouă atracție turistică unică: zona de agrement Lacul Lui Binder.

Unde este Lacul lui Binder?

Lacul lui Binder a apărut pe locul gropii de unde a fost exploatat lutul necesar pentru o fostă fabrică de cărămidă și țiglă. Izvoarele din zonă au umplut groapa, care a rămas mulți ani neamenajată. Primele astfel de intervenții, de mică amploare, au fost realizate în jurul lui 2002. Mai apoi, în octombrie 2015, Primăria a amenajat aici o zonă de picnic, cu grătare și mese acoperite.” (sursa: Turnul Sfatului)

Lacul lui Binder este singurul lac din Sibiu și poate fi găsit în cartierul Țiglari. Zona are potențial mare din toate punctele de vedere și este o bucurie că autoritățile locale au făcut demersuri în acest sens.
În anul 2017, înainte de anunțarea acestui proiect, compania New Concept Living a construit două vile de
apartamente de vânzare în cel mai nou ansamblu rezidențial de pe malul lacului. (Vezi detalii aici.)
Astăzi, mai mulți dezvoltatori imobiliari au achiziționat terenuri aici și urmează să construiască locuințe, astfel că zona se va schimba realmente la față.

În plus, începând cu primăvara acestui an, Lacul lui Binder va deveni un nou centru al Sibiului, cu multe atracții atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, cu piste de alergat și de biciclete, cu zonă de promenadă, plajă artificială și ski nautic.


Zonă de agrement unică în Transilvania

În Sibiu va fi amenajată prima plajă artificială și primul sistem de ski nautic din Transilvania. Lucrările la acest proiect au început în anul 2018, când a fost igienizată complet zona, a fost curățat lacul și vegetația a fost înlăturată. Primăria Sibiu anunța la acel moment un proiect de execuție în valoare de peste 9 milioane de lei și lucrările au avansat încet, dar sigur.

O alee de promenadă va înconjura lacul, băncuțele au fost deja montate, va exista o zonă de picnic și numeroase spații verzi. Executanții vor urmări un proiect peisagistic.

Zona de agrement va avea dublu acces, atât din strada Tractorului, cât și din strada Țiglarilor. Ambele căi de acces au fost complet modernizate și asfaltate. Pavilionul administrativ al complexului și centrul de unde doritorii vor putea închiria echipamentele sportive vor fi amenajate în zona Tractorului. Pentru tot complexul fi amenajate peste 110 locuri de parcare în patru puncte distincte ale lacului, iluminate cu panouri fotovoltaice.

Potențial mare pentru investiție

Cei care au achiziționat un apartament în ansamblul Lake Residence au făcut o investiție excelentă, întrucât în zonă vor fi foarte căutate imobilele pentru închiriere în regim hotelier. În plus, Lacul lui Binder are acces facil în zona Industrial Vest și la autostradă și centura orașului (via Calea Șurii Mici). Locatarii ajung în doar 10 minute cu mașina în centrul orașului, dar sunt și linii de autobuz care ajung în această zonă.

De Magdalena Gliga

Urmărește-ne și pe pagina noastră de facebook sau de instagram.

Pentru a citi și alte articole de pe blogul nostru, click aici.
Pentru detalii despre oferta noastră de apartamente de vanzare in Sibiu, click
aici.
Pentru detalii despre oferta noastră de case de vanzare in Sibiu, click aici.
Foto credits: google.ro, New Concept Living