Spatiile mici - o provocare frumoasa in amenajarea unei locuinte

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
24.02.2020
Spatiile mici - o provocare frumoasa in amenajarea unei locuinte
 
Spatiile mici – o provocare frumoasa in amenajarea unei locuinte

Stim cu totii ca spatiile mici reprezinta o provocare atunci cand vine vorba despre amenajarea cat mai practica si utila a unei locuinte. Un lucru cat se poate de real este acela ca cele mai multe apartamente de vanzare au o suprafata destul de mica, fiind cel mai des intalnite in zonele urbane.
Cu toate acestea orice spatiu locuit de o persoana trebuie sa o reprezinte si sa o faca sa se simta excelent atunci cand se intoarce acasa dupa zilele obositoare si incarcate.
De aceea ne-am gandit sa culegem niste sfaturi si idei utile si sa ti le prezentam si tie.

Desi suprafata mica a unui apartament poate fi privita ca un mare dezavantaj, de-a lungul timpului s-a demonstrat ca se pot face lucruri marete intr-o astfel de locuinta. Lucrul esential de care trebuie sa se tina cont este renuntarea completa la amenajarea si utilarea dupa aceleasi reguli cu care se amenajeaza spatiile mari.


Fii atent la nevoile raportate la stilul de viata pe care il ai!

Un alt aspect deosebit de important in amenajarea unei locuinte cu o suprafata mica, il reprezinta nevoile si stilul de viata pe care le au cei care urmeaza sa o locuiasca. De aceea daca intr-o familie se gateste in mod constant, bucataria ar trebui sa fie separata si inchisa, chiar si printr-un perete de sticla .

Este foarte important ca bucataria sa fie dotata cu toate aparaturile electrocasnice, dar si cu multe spatii de depozitare. In cazul in care intr-o locuita se gateste foarte rar sau deloc, bucataria poate fi delimitata de living doar printr-un aspect vizual care poate fi determinat de culori diferite sau printr-o piesa de mobilier.

Opteaza pentru culoarea deschisa a peretilor!


Acesta este un alt sfat la care ne-am gandit ca este util in amenajarea unui spatiu mic. Folosirea unor culori deschise, in special alb sau alta culoare din gama nuantelor pastelate, vor da senzatia de un spatiu mai luminos si mai mare.

Alege mobilier modern, dar simplist!

Un lucru important in amenajarea unei locuinte il constituie alegerea mobilierului. Piesele de mobilier au un rol important in aspectul pe care il are o locuintra. Asadar pentru un aspect placut si practic, de preferat sunt piesele care pot indeplini doua roluri.

Un bun exemplu este un pat care are si lada de depozitare sau chiar o canapea extensibila. Aceasta va eficientiza foarte mult spatiul si va avea un aspect placut mai ales pe timpul zilei.

Piesele rabatabile pot fi o alta optiune buna pentru a face ca o camera sa fie cat mai spatioasa si mai utila. Este recomandat de asemenea ca dulapurile sa fie foarte bine compartimentate si sa aiba o inaltime mai mare decat latimea.

Oglinzile dau iluzia unui spatiu mare

Un truc important in amenajarea unui spatiu mic este iluzia care poate fi creata cu ajutorul oglinzilor. Acestea reflecta lumina si adancesc spatiile.
Asadar, oglinzile aplicate strategic sunt o optiune buna pentru a reda lumina unui spatiu mic cum ar fi un hol care nu are nici o fereastra sau alta sursa de lumina naturala.

Astfel, o oglinda aplicata in holul de acces creeaza impresia de spaţiu mare şi este de preferat sa fie pozitionata pe peretele care este cel mai vizibil dupa ce se patrunde in locuinta.

Varianta cu oglinzile poate fi aplicata in orice incapere. Pe langa spatiu vizual mai larg, acestea dau si eleganta zonei in care sunt puse. Un truc foarte interesant ar fi sa pui aproape de oglinda o veioza sau o alta sursa de lumina artificiala, aspect ce va ajuta la răspândirea luminii în întrega incapere.

In concluzie, putem spune ca acestea sunt doar cateva aspecte importante in amenajarea unui spatiu mic, dar care poate deveni foarte practic. Daca sunteti in cautarea unui apartament de vanzare in Sibiu si nu aveti un buget foarte mare, nu va temeti sa achizitionati un apartament mai mic ca si suprafata utila. Cu putina ingeniozitate si un strop de imaginatie, acesta poate deveni caminul perfect pentru orice familie.
Si mai presus de toate: umple o casa cu dragoste si aceasta va deveni acasa!

Foto: Pinterest.com
Text: Nicoleta Dascal