Lor.And - Furnizor urban de experiențe culinare take-away

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
31.03.2020
Lor.And - Furnizor urban de experiențe culinare take-away

Lor.And este un restaurant Concept Take-Away care duce gastronomia locală la un alt nivel. Prin preparatele autentice, Chef Lorant Erdei aduce în fiecare zi în fața sibienilor un meniu nou și diversificat. În continuare, vă invităm să descoperiți povestea business-ului din discuția pe care am avut-o cu Chef Lorant. 

1. Cum a început Lor.And și de unde a apărut această idee de mare succes?

La un pahar de vin între 2 profesioniști: un chef bucătar și un designer de interior gurmand (Erdei Lorant și Alexandru Mărginean).

2. De unde pasiunea pentru gătit?
Am ales să fac o schimbare radicală la terminarea liceului și anume să mă înscriu la colegiul de bucătari din Budapesta, deși studiasem la un liceu cu profil uman. Gătitul nu era printre pasiunile mele de suflet, cum ar fi pescuitul, dar a devenit în prima săptămână la colegiul respectiv.

3. Știm că ai lucrat înainte într-un restaurant din Franța, cu două stele Michelin, ce te-a determinat să te întorci în țară și mai ales, de ce ai ales Sibiul, ca și locație pentru restaurantul tău?
Simplu! În Sibiu se află dragostea.

4. Care sunt cele mai mari provocări din acest domeniu?
- Lipsa de personal calificat îngreunează înfințarea și dezvoltarea unei locații noi. Eu mă consider un norocos pentru că am reușit să formez o echipă stabilă.
- Instabilitatea economiei.

5. Ce iubești cel mai mult la jobul tău?
Să gătesc!

6. Care este feedback-ul oamenilor care au trecut pragul Lor.And?

Avem clienți fideli! Când spun fideli mă refer la oamenii care ne-au intrat în locație din prima săptămână și au rămas alături de noi și azi.

7. Meniul Lor.And este atât de diversificat și aduce mereu ceva nou, de unde apare inspirația preparatelor?
Cunoașterea și respectarea ingredientelor.

8. Cum vă promovați?

Promovarea se face prin intermediul canalelor de social media și în publicații în care, așa ca și acum, apar articole, recenzii sau interviuri. Online-ul este oricum opțiunea principală de expunere și conceptul de take away se bazează în mare parte pe procedura de informare din Facebook și Instagram.

9. Care au fost preparatele care au avut cel mai mare succes de până acum?

Avem câte o vedetă în fiecare "sector" : supa cremă de ardei copt, salata cu brânză de capră caramelizată, fileul de șalău și rața confiată, în rândul vegetarienilor preparatele cu sparanghel, iar la desert papanașii fierți.10. Cum te-a influențat participarea la concursul Chefi la cuțite?

A fost un aport bun de imagine.

11. Cu ce se remarcă Lor.And față de restul restaurantelor din Sibiu?
Diversificarea meniului și echipa.

12. Spune-ne care sunt planurile de viitor?
Ne dorim pe viitor să ne extindem, să ne deschidem un al doilea spațiu.

13. Mulțumim mult! La final, spune-ne unde vă pot găsi clienții și cum pot lua legătura cu voi?
Ne găsiți cu ușurință pe Instagram @lor.andtakeaway și pe Facebook Lor.And dar și pe pagina de internet www.cheflorand.com. În toate aceste conturi găsiți de luni până vineri publicat meniul zilei alături de procedura de comandă telefonică, ridicare sau livrare.

Foto de: Lor.And