Lucruri pe care sa le faci inainte sa te muti intr-o locuinta noua

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
17.08.2022
Lucruri pe care sa le faci inainte sa te muti intr-o locuinta noua


Mutarea intr-o locuinta noua reprezinta ultima suta de metri a unui maraton lung, care poate dura luni sau poate chiar ani de zile. Sa te muti ar trebui sa fie usor, nu? Lucrurile nu stau chiar asa. Schimbarea locuintei cu una noua implica mai mult decat despachetarea lucrurilor personale din cutii. In calitate de proprietar va trebui sa te obisnuiesti atat cu noul spatiu interior, cat si cu functionalitatea casei.

Indiferent daca esti la prima achizitie de locuinta sau daca esti deja un proprietar experimentat, care cumpara pentru ca isi doreste o locuinta mai mare, astazi la sectiunea de blog imobiliar iti prezentam cateva aspecte la care ar trebui sa fii atent inainte de a te muta intr-o locuinta noua.

1. Fa o inspectie detaliata a casei – Pentru a te asigura ca toate lucrurile sunt facute asa cum ti-ai dorit, fa o vizita si verifica daca toate reparatiile pe care le-ai solicitat sunt facute. Asigura-te ca au fost indepartate toate lucrurile pe care nu ti le doreai si vezi daca locuinta este curata astfel incat sa te poti muta imediat. De asemenea, plimbarea printr-o locuinta goala este modalitatea ideala de a vizualiza si de a lua masuri pentru viitoarele piese de mobilier si pentru alegerea decoratiunilor.

2. Siguranta este pe primul loc – Sanatatea si securitatea ta si a familiei tale este pe primul loc, asa ca este foarte important sa te asiguri ca iei masurile necesare pentru ca totii membri familiei sa fie in siguranta. Acopera prizele, marginile ascutite si colturile, verifica daca toate ferestrele se inchid bine. Schimbarea incuietorilor poate fi o masura suplimentara de protectie, intrucat nu poti sti niciodata cine mai are o copie de la cheia de la intrare.3. Curata totul in profunzime – Cel mai usor de facut o curatenie serioasa este atunci cand locuinta este complet goala, asa ca cel mai indicat ar fi ca totul sa se faca inainte ca lucrurile sa fie mutate. Asigura-te ca toate spatiile interioare sunt complet curatate, igienizate si dezinfectate. De suprafetele exterioare (terase, balcoane) te vei putea ocupa si mai tarziu.

4. Fa o plimbare prin imprejurimi – Inainte de a te alege o noua locuinta in care sa te muti, fa o plimbare prin cartier si asigura-te ca ai in apropiere magazine, farmacie, statie de autobuz, astfel incat totul sa iti fie la indemana si sa te simti confortabil. Totodata, aceasta poate fi o modalitate excelenta de a-ti cunoaste noii vecini.

Daca urmeaza sa te muti intr-o locuinta noua in perioada imediat urmatoare, aceste sfaturi se vor dovedi a fi foarte utile. Daca inca te afli in cautarea unui apartament de vanzare in Sibiu sau a unei case de vanzare in Sibiu, noi suntem aici sa te ajutam.

Vezi AICI oferta noastra completa de apartamente de vanzare
Urmareste-ne pe pagina noastra de facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare.
Vezi AICI pachetul nostru complet de servicii imobiliare Sibiu.
 
Un material de Andreea Donea