5 lucruri pe care le poti face in timp ce astepti sa-ti fie finalizata locuinta

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
08.08.2022
5 lucruri pe care le poti face in timp ce astepti sa-ti fie finalizata locuinta


Achizitia unei locuinte nu este deloc usoara. Daca uneori exista momente în care trebuie sa faci totul pe graba, alteori exista lungi perioade in care tot ce trebuie sa faci este sa astepti. Daca te afli la prima achizitie, probabil esti curios ce poti face in aceste momente de pauza, pana tranzactia va fi incheiata si te va lovi febra mutarii.

Astazi, la sectiunea de blog imobiliar, iti vom recomanda cateva lucruri pe care le poti face pana ce casa visurilor tale este finalizata si primesti cheile acesteia.

1. Asigura-te ca stii dimensiunea corecta a locuintei – Trebuie sa stii ca exista 4 grade de confort, clasificate in functie de suprafata utila a spatiilor locative. Informeaza-te asupra acestor suprafete, intrucat unele imobile sunt incadrate in alte clase de confort si licitate superior. De asemenea, pentru a putea da comanda de mobilier, trebuie sa te asiguri ca ai dimensiunea exacta a fiecarei incaperi si cunosti cotele exacte ale peretilor.

2. Asigura-te ca totul e facut ca la carte – programeaza o vizita, o inspectie finala a casei inainte de semnarea contractului si plata imobilului. Mergi prin casa si verifica daca toate reparatiile pe care le-ai cerut sunt facute și daca totul este functional. Daca intampini probleme, ceri ca acestea sa fie rezolvate in timp util sau negociezi o reducere pentru a acoperi costul reparatiilor necesare.

3. Alege un stil pentru casa ta – Alegerea designului de interior potrivit depinde de mai multi factori: gusturi, buget, modul in care urmeaza sa fie utilizat spatiul. Marea provocare cand vine vorba de alegerea designului interior este sa alegi elemente care sa te reprezinte si care vor crea un tot unitar. Poti alege un singur stil pentru intreaga casa sau poti alege sa mixezi diferite stiluri care iti plac si te reprezinta. Atentia insa, daca alegi a doua varianta, cel mai probabil este necesar sa ceri ajutorul unui specialist.4. Masoara ferestrele – Daca vanzatorii sunt deschisi, poti face o vizita la viitoarea locuinta impreuna cu arhitectul sau designerul tau, astfel incat sa puteti incepe lucrarile pe care vi le-ati propus. Masurati impreuna ferestrele pentru a putea comanda perdele si draperii. Nu este cu nimic mai incomod decat sa te muti si sa realizezi ca nu ai parte de intimitate in propria casa.

5. Ocupa-te de utilitati – Cu cateva zile inainte de predarea imobilului, poti suna la companiile de utilitati si sa treci contractele pe numele tau, pentru a fi linistit din aceasta perspectiva in momentul in care te vei muta.

Cu toate acestea rezolvate, nu iti ramane decat sa faci marele pas si sa te muti in locuinta la care visezi de atata timp. Daca esti in cautarea unui apartament de vanzare in Sibiu sau a unei case de vanzare in Sibiu, noi suntem aici sa te ajutam.

Vezi AICI oferta noastra completa de apartamente de vanzare
Vezi AICI oferta noastra completa de case de vanzare
Urmareste-ne pe pagina noastra de facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare.
 
Un material de Andreea Donea