Orasul Cugir - Un potential loc pentru casa ta

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
09.11.2021
Orasul Cugir - Un potential loc pentru casa ta


Perioada pandemica in care ne aflam a avut o influenta asupra pietei imobiliare, iar in acest context, casele in oras ori la periferie, si in zone mai linistite, au intrat in atentia cumparatorilor. De obicei, acestia fie doresc sa achzitioneze o casa gata construita, fie opteaza pentru construirea locuintei dorite de la 0. Cea din urma varianta necesita mai mult timp si mai multe procese care trebuie parcurse, iar primul pas consta in cumpararea terenului. Pentru ca este un aspect foarte important, trebuie sa fii bine informat cu privire la zona in care se afla terenul, la caracteristicile lui, etc.

Printre zonele cu potential se numara si judetul Alba Iulia. Atat municipiul, precum si localitatile din jur, se dezvolta de la un an la altul, iar un bun exemplu in acest sens este orasul Cugir. Modernizarea strazilor, imbunatatirea transportului public local, a zonelor pentru relaxare, construirea unei crese, renovarea spitaului, sunt cateva dintre exemplele care confirma cresterea orasului. Pe langa proiectele de infrastructura menite sa imbunatateasca traiul fiecarui cetatean, primaria orasului a inceput demersul de atribuire gratuita a unei parcele de teren pentru tinerii din oras (cu varste pana in 35 de ani) care isi doresc sa construiasca o locuinta proprietate personala.
Astfel, pana la data de 19 noiembrie 2021, cei interesati sa construiasaca o casa, pot trimite cereri administratiei locale. Pe site-ul primariei (www.primariacugir.ro) este prezentat regulamentul procedurii si totodata sunt enumerate documentele care trebuie sa insoteasca cererea.

Exista doua conditii care trebuie indeplinite pentru a beneficia de o suprafata de teren:
• Constructia casei trebuie inceputa in maxim un an de la data atribuirii parcelei, astfel atribuirea se retrage;
• In termen de 3 ani de la obtinerea autorizatiei de constructie, proiectul trebuie finalizat. Data procesului verbal de receptie a lucrarilor este implicit si data de finalizare a cosntructiei.

Daca nu faci parte din comunitatea orasului Cugir, insa iti doresti sa achizitionezi o casa sau un teren si sa te bucuri de zona minunata, noi te putem ajuta in acest demers. Ne-am deschis un nou sediu in Alba Iulia, iar pe site-ul agentiei noastre vei gasi oferte din judetul Alba. Colaborarea cu un agent imobiliar este foarte utila deoarece, prin experienta dobandita, te va ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine si sa ajungi la rezultatul dorit. Colegii nostri sunt pregatiti sa raspunda tuturor intrebarilor pe care le ai.
 

 Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu