Organizarea jucariilor copilului - Un test de indemanare

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
10.01.2022
Organizarea jucariilor copilului - Un test de indemanare


Camera copilului este locul cel mai antrenant din casa, iar ordinea in acest spatiu este mai greu de intretinut. De ce se intampla acest lucru? In primul rand, pentru ca cei mici sunt intr-o continua explorare, iar activitatile desfasurate in fiecare zi sunt necontenite. De asemenea, numarul jucariilor depaseste cu mult spatiul avut la dispozitie.
Fiecare parinte încearcă să gaseasca solutii optime pentru amenajarea camerei celui mic si totodata pentru depozitarea cat mai eficienta a jucariilor din incapere.

Astfel, in articolul de blog imobiliar de astazi, iti prezentam 8 variante de organizare a jucariilor din camera copilului.

1. Sorteaza jucariile
Aceasta este cu siguranata cea mai recomandata varianta de organizare. Dupa o privire mai atenta, vei vedea ca sunt multe jucarii pe care cel mic nu le-a mai atins de multa vreme si totusi inca sunt la indemana lui. Pentru ca interesul copiilor se schimba constant, alege sa rulezi jucariile la trei-patru saptamani. In felul acesta, se mentine ordinea, iar cel mic va simti intotdeauna ca are jucarii noi.

2. Cosurile pentru depozitare
Cosurile din materiale usoare, textile, sunt o idee buna deoarece inclusiv cel mic va putea sa isi puna jucariile la loc. Opteaza pentru cosuri de dimensiuni diferite, pe care sa le distribui in mai multe zone ale camerei, astfel incat sa fie la indemana celui mic. Cu aceasta simpla idee, te vei asigura ca se face repede curatenie in zona de activitate a copilului.


3. Organizator de perete (bumbac/panza)
Organizatoarele transforma nerabdarea din timpul curateniei zilnice intr-o placere. Se pot agata cu usurinta si nu vor consuma mult din spatiul general, fiind aranjate pe vertical. Un plus al acestora este faptul ca au mai multe compartimente si pot sustine mai multe jucarii.


4. Cutiile pe roti
Acestea sunt atat pe placul adultilor, cat si pe placul celor mici. Se pot achizitiona sub diferite forme si culori si pot avea pe ele desene si mesaje, de care cei mici se vor indragosti instantaneu. Datorita rotilor de care beneficiaza, sunt o alternativa eficienta deoarece pot fi mutate in orice incapere din locuinta, fara a afecta amenajarea existenta.


5. Cutiile de sub pat
Sunt cutiile de dimensiuni mai mici care incap sub patutul celor mici. Cu ajutorul acestora, spatiul de sub pat va primi o intrebuintare. Poti stoca acolo oricare dintre jucariile copilului, insa este indicat sa le alegi pe cele folosite mai rar.


6. Rafturile etajate
Rafturile din lemn sau orice alt material, te vor ajuta sa depozitezi jucariile pe spatiul vertical din incapere, iar podeaua sa ramana libera. Poti aseza pe ele jucariile, cartiile sau alte plusurile.


7. Taburete pentru depozitare
Orice spatiu suplimentar se adauga la cel existent este fix de ce au nevoie mamele, iar obiectele cu dubla intrebuintare le usureaza si mai mult munca. In aceasta categorie se incadreaza si taburetele. El poate fi utilizat atat ca spatiu de relaxare, cat si ca o solutie de depozitare. Pentru ca se gasesc intr-o gama variata, le poti incadra cu usurinta in designul interior al casei tale.


8. Doneaza jucariile
Pentru ca primeste de la an la an tot mai multe jucarii, entuziasmul copilului pentru jucariile noi dispare mult mai repede decat ne gandim. De multe ori se intampla ca cel mic sa isi fixeze timpul si atentia pe cateva lucruri, iar celelalte sa ramana doar o amintire. In acest caz, impreuna cu el, alege jucariile care nu ii mai plac, pune-le intr-o cutie si doneaza-le unor copii mai putin nororcosi.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.com