Organizeaza-ti biblioteca de acasa ca la carte

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
06.05.2022
Organizeaza-ti biblioteca de acasa ca la carte

In ultimii ani, cartile electronice au luat cu asalt piata si au devenit un pilon de baza al industriei editoriale. Totusi, disparitia cartilor tiparite, ca urmare a avansarii tehnologiei si a introducerii celor electronice, nu s-a materializat asa cum se prevedea. Iubitorii de carti nu au renuntat la editiile tiparile, biblioteca de acasa a ramas pentru acestia locul din care isi iau energia pozitiva.

O biblioteca frumos aranjata si bine organizata poate deveni punctul decorativ central dintr-o camera, atragand privirile tuturor. Daca si tu ai o biblioteca acasa, astazi la sectiunea de blog imobiliar iti dam cateva sugestii despre cum ai putea sa iti organizezi cartile, atunci cand esti lipsit de inspiratie si nu gasesti varianta optima.1. Sortarea in ordine alfabetica – Aceasta organizare functioneaza cel mai bine atunci cand esti genul de persoana care isi aminteste mai mult titlurile cartilor si numele autorului, decat genurile cartilor. Iti va fi mai usor sa cauti un titlu atunci cand iti doresti sa citesti sau recitesti o opera, sau cand un prieten doreste sa imprumute ceva de la tine.

2. Organizarea pe culori – Aceasta strategie de aranjarea este ideala daca esti genul de cititor care asociaza o poveste cu coperta cartii. Abordand aceasta metoda poti deveni super creativ: ai putea pune toate cartile tale albe pe un raft, cele rosii pe altul, urmate de cele galbene, verzi, albastre si asa mai departe. De asemenea, poti stivui cartile optand pentru un aspect curcubeu, care aduce un plus de culoare locuintei tale, iar oaspetii vor ramane, cu siguranta, impresionati cand iti vor vedea biblioteca.

3. Sortarea dupa impactul pe care il au asupra ta – Consideri ca o carte ti-a schimbat viata? Cu siguranta, aceasta merita un loc central in biblioteca ta. Afiseaza cartile preferate in fata si in centru, acolo unde ele pot straluci.

4. Metoda KonMari – Creata de japoneza Marie Kondo, aceasta metoda de organizare si sortare are la baza identificarea lucrurilor care ne aduc bucurie si renuntarea la cele care nu ne transmit o stare de bine. Pentru pasionatii de lectura, care iubesc sa detina o biblioteca vasta, acest proces poate fi unul complicat. Metoda presupune, pentru inceput, luarea tuturor cartilor si asezarea lor intr-un loc, unde se va face trierea. Se vor pastra in biblioteca doar acele titluri la care stim ca vom reveni, precum cartile de dezvoltare personala sau profesionala, dictionarele sau cele de care ne leaga amintiri.

5. Sortarea dupa anul aparitiei – Organizarea dupa data publicarii nu este foarte des intalnita, oamenii nu apeleaza de prea multe ori la acest tip de triere. Dar, poate fi o modalitate excelenta de a prezenta o colectie, de a vizualiza istoria publicatiilor pe rafturile bibliotecii tale.

6. Organizarea dupa data achizitiei – Aceasta strategie te ajuta atunci cand cumperi mai multe carti o data si apoi uiti sa le citesti. Pune cartile din copilarie in coltul din stanga sus si organizeaza-le, pe restul, in ordine cronologica. Astfel, in coltul din dreapta jos vei avea intotdeauna o sectiune „de citit curand”.

Daca biblioteca ta a devenit neincapatoare, acesta poate fi un semnal ca trebuie sa iti schimbi locuinta. Daca esti in cautarea unui apartament de vanzare in Sibiu sau a unei case de vanzare in Sibiu, noi suntem aici sa te ajutam.

Vezi oferta noastra completa de apartamente de vanzare Sibiu si case de vanzare Sibiu AICI.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook.
 
Un material de Andreea Donea