Programul NOUA CASA- un ajutor in drumul spre caminul tau

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
15.04.2021
Programul NOUA CASA- un ajutor in drumul spre caminul tau

Programul Noua Casa reprezinta calea cea mai cunoscuta si la indemana pentru multi tineri care isi doresc sa fie proprietari pentru prima data. Acest program guvernamental usureaza procesul de cautare a familiilor tinere interesate, prin imprumuturi ipotecare caracterizate de dobanzi convenabile si un avans mic.

Noua Casa vine ca o forma actualizata a Programului Prima Casa, un program care exista inca din anul 2009. „Guvernul Romaniei a aprobat plafonul de garantare a Programului Noua Casa, editia 2021, in valoare de 1,5 miliarde lei, iar prin Ordinul nr.441 din 24.03.2021, Ministerul Finantelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garantiei.”, conform unui comunicat de presa Digi 24.

Exista 3 conditii pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele fizice pentru a beneficia de acest program: 1.sa indeplineasca calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul; 2. sa apeleze la acest program pentru o singura locuinta, care sa se afle pe teritoriul tarii noastre si care sa fie inscrisa in Cartea Funciara, indeplinand astfel toate conditiile legale; 3. in momentul solicitarii unui credit, persoana trebuie sa declara pe propria raspundere ce proprietati are in posesie si cum au fost achizitionate.

Conform ghidului oferit de Fondul National de Garantare, valoarea maxima a creditului pus la dispozitie este de 66.500 de euro pentru locuintele cu pretul de maximum 70,000 euro – cu avans minim de 5%. In cazul in care locuintele costa intre 70,000 si 140,000 euro, avansul minim este de 15%, iar banca va credita maxim 119,000 euro.

Cum poti aplica la program?
Pentru a putea aplica la acest program, trebuie să ai un venit lunar stabil, iar valoarea lui se discuta in functie de suma de care ai nevoie si de banca la care apelezi in acest demers. Persoanele cu salariul minim pe economie pot, de asemenea, sa se incadreze pentru un apartament prin Noua Casa, insa suma pusa la dispozitie va fi mai mică decât plafonul maxim al acelui tip de locuinta.

Dosarul fiecarui candidat trece printr-o etapa de verificarea, facuta de mai multe departamente interne. In urmatoarea etapa, cand modificarile sunt facute iar banca inapoiaza dosarul catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii folosind aplicatia, procesul de verificare a dosarului se reia.

In astfel de situatii, tot procesul de aprobari venite din partea departamentelor aferente si aprobarea finala pot intarzia, iar analiza dosarului se va reface integral. Cu alte cuvinte, daca dosarul de accesare este corect si completat cu toate informatiile, procesul de aprobare este mai scurt.

In portofoliul agentiei New Concept Living care se preteaza pentru acest tip de credit, cu diferite compartimentari si in diferite zone ale orasului, dar mai ales aceasta garsoniera de vanzare, care se bucura de un balcon spatios, potrivit pentru perioada in care ne aflam, situata in Selimbar.
Clientii cumparatorii pot viziona si acest apartament de vanzare cu 2 camere, mobilat si utilat, de pe Calea Cisnadiei, o zona in plina expansiune.

In loc de concluzie

Intreg procesul este unul amplu si toti cumparatorii care apeleaza la aceasta modalitate de achizitionare a unei locuinte trebuie sa accepte si sa inteleaga ca poate dura mai multe zile decat cele prreconizate pana cand vor primi banii. Totusi, proprietarii care isi doresc sa vanda inteleg ca este un proces complet, complex si cu multe analize si sunt de acord cu timpul de asteptare.
Un material de Mirela Ionita

Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu