Cand vine vorba despre cine se ocupa de renovare, exista doua variante clare: fie angajezi o firma care sa faca toata treaba, fie alegi sa te ocupi impreuna cu familia ta de renovarea locuintei voastre. Indiferent de varianta aleasa, intregul proces incepe cu un plan bine stabilit care sa cuprinda atat costurile cat si programul si timpul alocat renovarii. Cu cat planul este mai detaliat, cu atat lucrurile vor fi mai clare, iar timpul va fi utilizat intr-un mod cat mai eficient.
Articolul de astazi iti prezinta cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi daca te hotarasti sa iti renovezi singur locuinta.
Evalueaza starea locuintei
Acest pas este necesar si esential deoarece vei stabili apoi care sunt costurile pentru renovare. De asemenea, prin verificarea in detaliu vei identifica toate zonele care au nevoie de reparatii, pentru ca este posibil sa mai existe altele pe langa cele stiute de tine. In functie de complexitatea modificarilor si reparatiilor pe care trebuie sa le faci, vei putea hotari si care sunt materialele de care ai nevoie si ce tehnici trebuie sa folosesti.
Sorteaza lucrurile din casa
Chiar daca ai tendinta sa pastrezi toate lucrurile, gandeste-te daca te vei folosi chiar de toate si incearca sa le sortezi. S-ar putea ca multe dintre ele sa nu aiba o intrebuintare si sa ocupe un spatiu pe care ai putea sa il fructifici intr-un alt mod.
Inainte sa te apuci de renovare scoate mobila pe care o vei pastra din locuinta pentru a te putea desfasura cat mai usor. Daca nu poti apela la varianta depozitarii mobilei intr-un alt loc, atunci muta toata mobila in camera pe care o vei renova ultima data. De asemenea, acopera lucrurile cu folie sau alt material care sa le protejeze.
Verifica peretii de umezeala
Umezeala este o problema cu care se confrunta multi proprietari, indiferent ca imobilele lor sunt din beton, BCA sau caramida. O problema de ventilatie si lipsa unei aerisiri corespunzatoare duce la pereti umezi si automat la aparitia mucegaiului sau a altor alergeni. Daca ai identificat cauza si totusi problema persista, atunci s-ar putea sa fie nevoie de refacerea tencuielii sau verificarea si refacerea acoperisului (daca este cazul).
Verifica instalatiile si scurgerile
Este indicat sa verifici daca toate instalatiile (sanitare, electrice etc.) si scurgerile existente sunt functionale si nu au nevoie de reparatii. De asemenea, verifica cablurile electrice, centrala sau orice alt echipament de care dispune locuinta ta.
Repara peretii si pardoselile, daca este cazul. Daca exista denivelari, crapaturi sau sparturi in pereti le poti astupa folosind diferite materiale in functie de necesitate.
Timp pentru finisaje
Daca te-ai ocupat de pereti si pardoseala, lasa peretii sa respire si sa se usuce. Dupa ce s-au uscat cum trebuie, poti trece la finisaje. Asigura-te ca suprafetele sunt curate inainte sa le vopsesti, apoi monteaza placile ceramice in bai si bucatarie si apoi mobilierul. Monteaza parchetul in camere si aranjeaza mobila.
Curatenia finala si decorarea
Daca toate operatiunile sunt finalizate, mai trebuie doar sa faci o curatenie generala si sa decorezi totul asa cum iti doresti.
Un material de Mirela Ionita
Foto credit: google.ro
Urmareste-ne pe
pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte imobiliare Sibiu.
Echipa noastra actualizeaza zilnic ofertele noastre imobiliare.
New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu