Schimbarea starii de spirit prin revitalizarea spatiului interior

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
26.05.2022
Schimbarea starii de spirit prin revitalizarea spatiului interior

Contextul pandemic din ultimii 2 ani ne-a obligat sa ne reorganizam complet viata si, totodata, locuinta. Putem observa ca nu sunt putine cazurile in care apartamentul in care locuim a capatat noi scopuri si s-a transformat in birou, sala de sport, loc de intalnire cu prietenii. Ocupand aceleasi spatii zi de zi, ne putem simti uneori inconfortabil, neinspirati si dornici de schimbare.

Astazi, la sectiunea de blog imobiliar, iti oferim cateva sfaturi de reamenajarea a locuintei, pentru a-ti transforma casa intr-un mediu proaspat, care sa te stimuleze.

1. Creeaza zone diferite pentru activitati specifice – Daca lucrezi de acasa, te poti simti usor coplesit de tot ceea ce se intampla. Este important sa iti recompartimentezi locuinta, sa creezi locuri diferite pentru munca, fitness sau petrecere a timpului liber. Astfel, zona de zi poate fi transformata in birou, iar dormitorul poate fi utilizat ca sala de cineva sau de sport. Daca locuiesti intr-o garsoniera, poti separa spatiile cu ajutorul rafturilor de biblioteca sau a diferitelor piese de mobilier.

2. Experimenteaza prin culoare – Vopsirea peretilor este una dintre cele mai ieftine si mai de impact metode de a revitaliza o locuinta. Daca esti adeptul unui aspect clasic, opteaza pentru culori neutre. Daca, insa, esti o persoana indrazneata si iti place sa te joci cu formele si culorile, pune-ti imaginatia la treaba. Cu siguranta va iesi o treaba frumoasa.

3. Pastreaza lucrurile in ordine – Traind intr-un secol al vitezei, cand suntem mereu pe fuga, este dificil sa ne organizam suficient de bine si pastram mereu ordine in locuinta. Insa, beneficiile unui spatiu ordonat se intind dincolo de estetica – s-a demonstrat ca eliminarea dezordinii poate reduce considerabil nivelul de stres si duce la o stare de armonie.

4. Detoxifierea media – Este bine sa fii informat cu privire la criza sanitara pe care nu am depasit-o, la razboiul care este aproape de granita tarii noastre sau la diferitele probleme economice, financiare care te privesc direct. Insa, trebuie sa iti setezi anumite granite – este foarte usor sa treci de la un nivel sanatos de implicare, la o verificare compusiva a stirilor si informatiilor din media. Redu dependenta de ecran, Creaza-ti limite gestionabile, in functie de loc sau spatiu (ca de exemplu, impune-ti ca la cina sa nu folosesti telefonul).

5. Inverzeste. Purifica. Invioreaza – Daca locuinta ta s-a transformat intr-un spatiu utilizat in mai multe scopuri (birou, sport, intalniri cu prietenii), adu lumea exterioara in interior. Elementele verzi pot face ca orice spatiu sa se simta locuibil. Insufleteste-ti locuinta cu cateva plante. Acestea nu doar ca aduc lumina si culoare in lumea ta, dar produc si oxigen, indispensabil pentru fiecare dintre noi.

Daca iti doresti un nou acasa sau esti in cautarea unui apartament de vanzare in Sibiu sau a unei case de vanzare in Sibiu, nu ezita sa ne contactezi. Suntem aici sa te ajutam!
 
Un material de Andreea Donea