Tu ce fel de vecin esti?

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
02.03.2022
Tu ce fel de vecin esti?


Daca vrei sa ai vecini buni, mai intai trebuie sa devii tu un vecin asa cum te astepti sa fie cei din jurul tau. Exista cateva sfaturi care te vor ajuta sa te integrezi mai bine in cartierul tau si implicit in comunitatea din care faci parte. Relatiile de calitate, dezvoltate cu cei din jurul tau, vor influenta pozitiv bunul mers al lucrurilor in viata de zi cu zi.

1. O atentie dulce/ Un mic imprumut
Fie ca ai ales sa te muti in alt oras, ai schimbat doar cartierul ori nu ai stiut cum sa initiezi o conversatie cu vecinii tai, exista unele metode simple care pot reprezenta o usa deschisa spre comunicare si o relatie de durata. Daca iti place sa intalnesti oameni noi si sa iti faci prieteni, o prajiturica, o bataie in usa, un zambet si o invitatie la cafea vor fi suficiente pentru inceput.

Mana sus cine este o persoana introvertita. Eu cu siguranta sunt. Daca te identifici cu mine, intelegi cat de dificil poate fi sa faci cunostinta cu cei din jur. In acest sens, exista o varianta buna: le poti cere ajutorul intr-o situatie casnica sau poti imprumuta de la ei o unealta/ustensila de care ai nevoie și astfel schimbul de informatii va fi inevitabil.

2. Memoreaza-le numele/ Conectati-va
Fi atent la ce vorbesc vecinii tai la o sedinta de bloc sau in alte situatii. Astfel, le transmiti faptul ca sunt importanti pentru tine si ii apreciezi. Destinde atmosfera relatiei dintre voi, cere-le numarul de telefon, contul de instagram sau facebook. In asa fel, vei putea afla mia multe infromatii despre ei, ii vei cunoaste mai bine, iar discutiile fata in fata vor curge.

3. Vecinii buni barfesc rar
Daca vecinul tau cunoaste problemele si conflictele majoritatii familiilor din cartier si totusi adopta o atitudine indiferenta si este diplomat, atunci categoric te poti baza pe el pentru a tine evidenta și asupra vietii tale personale. Aceasta este o dovada de maturitate in relatia cu cei din jur, indiferent de contextul lor.

4. Ajuta si spune ’’Da’’ ori de cate ori poti
Vecinul care spune: „Anunta-ma daca ai nevoie de ceva”, probabil ca nu te va ajuta ori de cate ori ai nevoie de ceva. Tu, pe de alta parte, esti un vecin bun si vrei cu adevarat sa ajuti.
Pentru a depasi discutiile fara sens, anticipati-le nevoile cand se poate. Dacă au copii si au nevoie sa stea cineva intr-o seara cu ei, iar tu stii ca esti disponibil, ajuta-i. Daca cineva are nevoie de un obiect sau orice alt lucru, arata ca iti pasa.

5. O baza pentru conversatie
Sunteti in parcul din cartier, copii se joaca in voie, iar voi sunteti atenti la ei? Atunci este momentul perfect pentru initierea unei conversatii. Deja aveti un lucru in comun si o baza de discutie. Indiferent de la ce porniti conversatia (ca este vorba despre copii, un animal de companie, un job in acelasi domeniu, un hobby comun etc.), aceasta este o oportunitate naturala de a te apropia de persoanele din comunitatea ta.

De cele mai multe ori, vecinii pot fi a doua ta familie. Acest lucru il pot confirma si eu, o persoana care este de 5 ani singura intr-un oras, departe de familie si, pe deasupra, introvertita. Indiferent de circumstante, vecinii se pot transforma in persoane pe care poti conta intr-un moment de criza, indiferent de ora. Toti, fie ca recunoastem sau nu, avem nevoie de cineva care sa ne cunoasca, avem nevoie de un sprijin fizic aproape, atat in momentele grele cat si in cele de bucurie.


Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro