O lume mica, dar plina de curiozitati

Blogul agentiei imobiliare New Concept Living
08.03.2022
O lume mica, dar plina de curiozitati


Suntem 7,9 miliarde de oameni pe Pamant, iar lucrurile pe care le facem sunt nenumarate. Cu siguranta ai auzit multe povesti fascinante, misterioase sau cel putin amuzante despre lumea in care traim si despre cum se evidentiaza alte culturi fata de altele. Daca te gandesti ca le-ai auzit pe toate, informatiile de mai jos te vor surprinde placut si iti vor fura macar un zambet.

In articolul de blog imobiliar de astazi cateva curiozitati despre lumea in care traim si populatia ei.

1. Toata populatia lumii poate trai in Los Angeles
Asa cum am mentionat mai sus, 7,9 miliarde de oameni traiesc pe Pamant si daca fiecare dintre noi ne-am dori sa locuim in Los Angeles, am putea face asta. Conform National Geographic, daca toti omenii ar sta umar langa umar, ar incapea in cei 12.310 km patrati din Los Angeles.

2. In Indonezia locuiesc cei mai scunzi oameni din lume
Daca atunci cand vorbim de cei mai inalti oameni din lume ajungem direct in Olanda, in cazul celor mai scunzi oprirea pe care o facem este in Indonezia. Conform unor date adunate de catre The Telegraph in 2017, daca se iau in evidenta ambele sexe, adultul mediu este de aproximativ 1,58 m.

3. In Coreea de Nord si Cuba nu exista Coca-Cola
Inventata la sfarsitul secolului al XIX- lea, Coca-Cola este bautura carbogazoasa vanduta in peste 200 de tari. Se gaseste in restaurante, magazine si in fiecare locuinta. Exista totusi, doua locuri in care nu a ajuns oficial: Coreea de Nord si Cuba. Insa, se spune ca se gaseste Coca Cola de contrabanda, doar ca pretul acesteia este mai mare decat oriunde in lume.

4. Un loc de pe Pamant si 85 de litere
Locuitorii dintr-o localitate din Africa de Sud au nevoie de putin mai mult timp si rabdare pana sa invete sa scrie numele orasului natal:Chargoggagoggman-chauggagoggchaubunagungamaugg din Massachusetts si Tweebuffelsmeteen-skootmorsdoodgeskietfontein.
Insa, locuitorilor din Taumatawhakatangihanga-koauauotamateaturipukakapikimaung-ahoronukupokaiwhenuakitanatahu, o colina din noua Zeelanda, le este cel mai greu.

5. Pizza, in inima americanilor
Ca americanii iubesc mancarea fast food nu mai este o noutate. Totusi, iti spunem ca acestia consuma aprozimativ 18 hectare de pizza in fiecare zi. Iti vine sa crezi?

6. Finlanda are mai multe saune decat masini
Sauna reprezinta deja o traditie pentru finlandezi şi conform statisticilor, numarul lor este mai mare decat cel al automobilelor. Chiar si un fast food cunoscut din Helsinki are o saună creata pentru clientii sai.

7. Povestile din copilarie isi au originea in Franta
Au existat multe basme care ne-au facut copilaria mai frumoasa si pe care si astazi le mai urmarim cu drag. Stiai insa ca Frumoasa Adormita, Cenusareasa, Scufita Rosie , Motanul Incaltat si Barba Albastra au fost scrise de un francez pe nume Charles Perrault?

Un material de Mirela Ionita


New Concept Living - agentie imobiliara Sibiu - oferte imobiliare complete din Sibiu si zonele limitrofe.
Urmareste-ne si pe pagina noastra de facebook, instagram sau youtube. Postam continut nou zilnic.
Photocredit: google.ro